POTUKAO SE U ZAGREBU: Bivši fudbaler Zvezde osuđen zbog napada na boksera
Foto: Dado Đilas

Problemi sa zakonom

POTUKAO SE U ZAGREBU: Bivši fudbaler Zvezde osuđen zbog napada na boksera

Fudbal -

Bivši fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez, kažnjen je sa 40.000 kuna (5.400 evra) jer je 10. maja 2012. godine, dok je igrao za zagrebački Dinamo, u noćnom klubu pogodio flašom bivšeg boksera Andreja Renerta u glavu i slomio mu čeonu kost.

Nakon uzimanja izjava svedoka, sud je zaključio da je bokser provocirao Ibanjesa, ali da je ovaj neprimereno regovao. Ibanjez je prokomentarisao odluku suda. “Nikad nisam imao problema s navijačima ni u jednom klubu u kojem sam igrao. Poštujem sve navijače koji navijaju za svoj klub, ali ovaj događaj nije imao veze s navijačima. Tri osobe su me napale u toaletu, a ja sam, po mišljenju suda, prekoračio nužnu odbranu. Naravno, poštovaću tu odluku” rekao je Ibanjes. Bivši igrač crveno-belih uporedio je šampionat Turske sa srpskom i hrvatskom ligom. “U Trabzonsporu mi je odlično. Ipak, izgubio sam status pojačanja, ali radim i čekam šansu. Sa fudbalskog aspekta turska liga je mnogo zahtevnija od hrvatske i srpske lige. Mnogo su jače ekipe, mnogo je zvezda, stadioni su veličanstveni i puni navijača... Kad je život u pitanju, lakše mi je bilo u Zagrebu i Beogradu, jer nisam imao jezičku barijeru”.

Ibanjez je na kraju otkrio gde je igrao najbolji fudbal u karijeri.

“U Crvenoj zvezdi! S obzirom na status velikog pojačanja, rezultate koje smo ostvarili u prvenstvu, rekorde koje smo obarali, postavili smo neke nove standarde. Imao sam u sezoni gotovo neverovatnu statistiku od 11 golova i 15 asistencija”.Kurir sport / Sportske novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track