BLOG UŽIVO, VIDEO: Cedevita posle drame pobedila Olimpiju i rastužila Partizan
Foto: ABA Liga/Union Olimpija

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Cedevita posle drame pobedila Olimpiju i rastužila Partizan

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:13 - Radonjić: Odigrali smo dovoljno dobro da pobedimo FMPTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši odigrali dovoljno dobro da pobede FMP u 25. kolu Jadranske lige, a veći deo razgovora sa novinarima protekao je u priči o povredama."Nije jednostavno čak ni praviti analizu utakmice, pošto smo odavno obezbedili prvo mesto. U ovom ritmu takmičenja, uz povrede koje imamo i neku pažnju koja je okrenuta ka tome da ne ulazimo u nove probleme sa povredama, odigrali smo još jedan meč protiv FMP-a koji je odigrao dobro. Mi smo u nedovoljno dobrom fokusu odigrali dovoljno dobro da slavimo", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Železniku.Zvezda je danas pobedila 84:76 u 25. kolu Jadranske lige. Na klupi se posle dužeg vremena našao Nemanja Dangubić, koji je imao problema sa povredama."Nemanja u utorak počinje da radi sa ekipom i daće sve od sebe, kao i ostali, da do kraja sezone budemo dobri. Stefan ; Jović je i dalje odsutan. Ognjen Dobrić je imao frakturu prsta, ali već neko vreme ima problema sa mišićem noge i odlučio sam da mu damo par dana da se makar malo oporavi, a verujem, poznavajući njegov karakter, da će u utorak ili sredu, biti u punom trenažnom procesu. Dangubić je posle duže vremena osetio draž utakmice", rekao je ; i kako je to sedenje na klupi.Trener Zvezde je kazao da ne zna kada će se Jović vratiti u tim."Nadam se brzo, s obzirom na ritam koji nas čeka, na utakmice koje slede. Počinje polufinale ABA, zatim, završnica Evrolige u kojoj nas čekaju četiri gostovanja i dve utakmice kod kuće, Uniks i Olimpijakos, protivnici koji imaju mnogo lakšu situaciju. Kad bismo bili kompletni, onda bi bilo sa više šansi. Ovako smo u stalnom zaostatku od dva-tri igrača, što je sasvim normalno sa timovima koji igraju Evroligu", rekao je Radonjić.Dangubić je kazao da je tim srećan zbog pobede i da je ekipa odigrala sjajno."Sigurno smo srećni, momci su odigrali sjajno. Polako se sprema najvažniji deo sezone. Dobro se osećam, počeo sam da treniram, trebalo bi u narednom periodu da krenem pet na pet i da krenem u trenažni proces. Bilo mi je dosta teško u ovom periodu, bilo je mnogo utakmica. Sigurno nije lako biti povredjen, ali šta je tu je, to je deo sporta, takve stvari idu uz ovu profesiju. Ne želim više ni da pričam o tome, takve stvari su iza mene", rekao je Dangubić.Trener FMP-a Branko Maksimović kazao je i da njegov tim ima problema sa povredama, pošto je Ajzea Ostin imao temperaturur danas, a Aleksa Radanov ima povredjen list. Kapiten Filip Čović već duže vremena je povredjen zbog slomljenog rebra."Čestitam Zvezdi na pobedi. Oni ; imaju sezonu iz snova. I mi takodje imamo problema sa povredama igrača. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Brine me i nervira previše izgubljenih lopti. Ne znam još koliko će Čović pauzrati, ali je dobro što će do početka Evrolige imati dovoljno vremena da se oporavi, udje u ritam i rehabilituje. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti su nam mnogo falili", rekao je Maksimović.

23:10 - Milinković-Savić asistent u pobedi LacijaFudbaleri Lacija pobedili su večeras Bolonju u gostima sa 2:0, u 27. kolu italijanske Serije A.Dvostruki strelac bio je Čiro Imobile, u devetom i 74. minutu.Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić igrao je do 81. minuta i bio je asistent kod drugog gola Lacija.Dušan Basta je igrao celu utakmicu za Lacio, dok je Filip Djordjević bio na klupi.Lacio je izbio na četvrtu poziciju i sa 53 boda ima jedan više od Atalante, a četiri manje od Napolija, koji je na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.Bolonja je prekinula niz od četiri poraza. Posle 27 utakmica je 16. na tabeli italijanskog prvenstva sa 28 bodova.

22:46 - Atletik Bilbao ostao u trci za EvropuFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su danas Malagu na svom stadionu sa 1:0, u 26. kolu Primere.Strelac je bio Raul Garsija iz penala u 72. minutu.Atletik je tako ostao u trci za plasman u evropska takmičenja pošto zauzima sedmo mesto, sa četiri boda manje od Viljareala koji je na mestu koje vodi u Ligu Evropa.Malaga je na 15. mestu španskog prvenstva sa 26 bodova i nastavlja borbu za opstanak, pošto 12 utakmica pre kraja ima sedam bodova više od zone ispadanja.

22:13 - Horst Held preuzeo sportske funkcije HanoveraNemački fudbalski klub Hanover angažovao je danas Horsta Helda, koji će vršiti funkcije sportskog direktora i generalnog menadžera."Moralo je nešto da se promeni", navodi se u saopštenju nemačkog drugoligaša, koji cilja povratak u Bundesligu.Hanover je zbog toga otpustio dosadašnjeg generalnog menadžera Martina Badera i sportskog direktora Kristijana Mekela.Trener Danijel Štendel će ostati na svom mestu. On je ekipu preuzeo u aprilu umesto Tomasa Šafa, kada je bilo izvesno da će klub ispasti iz Bundeslige.Hanover ove sezone 11 kola pre kraja "cvajte" zauzima treću poziciju sa 42 boda, dva manje od drugoplasiranog Union Berlina, koji je na mestu koje direktno vodi u Bundesligu.

21:22 - Cedevita posle drame pobedila Olimpiju i rastužila PartizanKošarkaši Cedevite savladali su Olimpiju u Ljubljani u utakmici 25. kola ABA lige posle produžetka 94:92. U regularnom toku bilo je 83:83.Zagrepčani su posle drame došli do važne pobede jer su zadržali drugo mesto na tabeli sa istim učinkom kao trećeplasirani Partizan (19-6), ali sa boljim međusobnim skorom, pa im je u poslednjem kolu ligaškog dela regionalne lige dovoljna pobeda kod kuće protiv FMP-om da obezbede prednost domaćeg terena u plej-ofu. Babić sa 18 i Bilan sa 15 poena predvodili su ekipu Cedevite, u Olimpiji najefikasniji Janković sa 20 poena,

20:59 - Las Palmas pobedio Osasunu posle goleadeFudbaleri Las Palmasa pobedili su danas Osasunu na svom stadionu sa 5:2, u 26. kolu Primere.Las Palmas je vodio pogotkom Hesea Rodrigesa u sedmom minutu, ali je Osasuna preokrenula do poluvremena, golovima Kenana Kodra u 31. i 37.Domaćin je u drugom poluvremenu ipak opravdao ulogu favorita i sa četiri gola je preokrenuo rezultat i pobedio.Marko Livaja je izjednačio u 55, a potom su Unai Garsija autogolom u 70, Roke Mesa u 76. i Hese u 87. minutu doneli pobedu Las Palmasu.Las Palmas je 12. na tabeli sa 32 boda, dok je Osasuna ostala na poslednjem mestu španskog prvenstva sa samo 10.

20:32 - Završeno EP u Beogradu, Srbiji jedna medaljaEvropsko dvoransko prvenstvo u atletici, 34. po redu, završeno je večeras u Beogradu.Srbiju je na takmičenju predstavljalo 12 atletičara, a medalju je osvojila skakačica u dalj Ivana Španović skokom od sedam metara i 24 centimetra.Najuspešnija reprezentacija u Beogradu bila je Poljska, koja je osvojila ukupno 12 odličja od čega sedam zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.Druga je Velika Britanija sa deset medalja: pet zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu. Iza Velike Britanije je selekcija Nemačke, čiji su atletičari osvojili devet odličja.Naredno Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici održaće se za dve godine u Glazgovu.

20:18 - Hamburg pobedio HertuFudbaleri Hamburga napravili su veliko iznenadjenje u 23. kolu Bundeslige, pošto su danas na svom terenu pobedili Hertu sa 1:0.Strelac je bio Albin Ekdal u 77. minutu.Hamburg je ostvario veoma važnu pobedu u borbi za opstanak. Taj klub je i dalje u zoni ispadanja, ali ima 23 boda, isto koliko i Volfsburg, koji je poziciju iznad na 15. mestu, koje obezbedjuje opstanak.Herta je peta sa 37 bodova.

20:03 - Džikić: Bilo je dobro, mada nisam očekivao posebno dobro izdanjeTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegovom timu bilo teško da igra protiv Krke danas, a priznao je da nije očekivao posebno dobro izdanje njegovog tima.Partizan je pobedio 94:80 u 25. kolu ABA lige, a danas je prvi put tim vodio Džikić posle trovanja salmonelom, od čega su patila još četvorica igrača."Ovu nedelju smo bili primorani da radimo potpuno drugačije nego u takmičarskom ritmu. Radili smo bez kontakta, osvežavali smo igrače koji su to izneli, a onda smo vraćali ove oporavljene i generalno, nisam očekivao ne znam kako izdanje. Ne znam i dalje kako je Krka poslednja, to nije loš sastav. Bili smo u situaciji ako pobedimo, to je normalno, a ako izgubimo, to je apokalipsa danas. Teško je bilo da se tako igra da se igra danas. Na kraju smo kao bili ubedljivi", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.Krka je uglavnom vodila u prvom poluvremenu, a u drugom je Partizan došao do preokreta."Otvorili smo sporije i mekše nego što bih voleo. To je normalno. Imamo još jedno kolo. Mislim da je vrlo važno što smo igrali pošteno utakmice sa timovima koji se bore za opstanak, kapiram da je to dobra stvar. Imamo još utakmicu u Banjaluci. Volimo da igramo tamo, imamo mnogo navijača. Voleo bih da dodju da nas pozdrave i da ABA ligu završimo na dobar način, a posle da vidimo šta i kako u plej-ofu i nastavku sezone", rekao je Džikić.Trener Partizana propustio je šest utakmica, ali nije hteo da govori o svom zdravstvenom stanju previše."Teško je kad gledaš utakmice a ne možeš ništa da promeniš. Ali, da ne širim priču o tome. Na terenu sam, što znači da uopšte nije bitno kako se osećam. Odlučio sam da izadjem i to znači da sam 100 odsto, što govorim i svojim igračima", rekao je Džikić.Partizan i dalje ima mnogo problema sa povredama. Trener je rekao da će oporavak Kenana Karahodžića najduže trajati, zatim da je Novica Veličković bio na poštedi, kao i da će Džamont Gordon i Vilijam Hečer igrati u Banjaluci i plej-ofu.Odlične partije u oslabljenom Partizanu pružali su u poslednje vreme Adin Vrabac i Stefan Pot, ali trener nije želeo posebno da priča o njima."Ja sam generalno ponosan učinkom svih momaka koji su nosili tim kroz sve ovo što se izdešavalo kad smo bili prepolovljeni. Važni su bili i jedni i drugi. Ako ih nešto ne apostrofiram i kad su loši, ne znam da li baš treba da ih ističem i kad su dobri. Mogu bolje, odnosno moraju bolje, ne da mogu. Ja ću da nastavim da ih guram. E sad, to nije uvek slatko, i ljudi to ne shvataju previše. Valjda se zato taj Pot pomerio od septembra do sada. Jasno je da je napredovao, kao i nekolicina drugih", rekao je Džikić.Trener Krke Simon Petrov ocenio je da je Partizan pokazao da je bolji, ali je rekao i da je njegova ekipa mnogo naučila."Teška utakmica za nas, mada mislim da smo mnogo naučili. Partizan je pokazao da je bolja ekipa, da je zasluženo tu gde jeste. Imamo mnogo grešaka koje moramo da ispravimoi, mislim da ćemo to ispraviti u narednim nedeljama koje nas čekaju i da ćemo igrati bolju košarku", rekao je Petrov. ; Igrač Krke Marko Luković čestitao je Partizanu pobedu i ocenio je da se njegov tim pokazao u lepom svetlu. Pre nego što je otišao sa konferencije, on je samoinicijativno rekao: "Želim Partizanu da osvoji ABA ligu i domaće prvenstvo".

19:02 - Mančester siti siguran protiv poslednjeplasiranog SanderlendaFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas Sanderlend kao gosti sa 2:0, u 27. kolu Premijer lige.Strelci su bili Serhio Aguero u 42. i Leroj Sane u 59. minutu.Zamenik kapitena reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov igrao je celu utakmicu za Siti.Siti je treći na tabeli engleskog prvenstva sa 55 bodova, osam manje od Čelsija, jedan od Totenhema uz utakmicu manje, a tri više od četvrtoplasiranog Liverpula, takodje uz meč manje.Sanderlend je ostao poslednji sa 19 bodova, šest manje od Kristal Palasa, koji je na 17. mestu koje garantuje opstanak u Premijer ligi.

18:06 - Atletiko rutinski pobedio ValensijuFudbaleri Atletika lako su danas u Madridu pobedili Valensiju sa 3:0, u 26. kolu španske Primere.Dva gola je dao Antoan Grizman, u 10. i 83. minutu, a jedan Kevin Gameiro u 48.Atletiko se vratio na četvrto mesto na tabeli sa 49 bodova, dok je Valensija 13. sa 29.

17:34 - Frajburg posle preokreta trijumfovao u FrankfurtuFudbaleri Frajburga pobedili su danas Ajntraht u Frankfurtu sa 2:1, u 23. kolu nemačke Bundeslige.Frankfurt je vodio pogotkom Branimira Hrgote u 12. minutu, ali je Florijan Niderlehner golovima u 25. i 59. preokrenuo i doneo pobedu gostima.Frajburg je izbio na osmo mesto na tabeli nemačkog prvenstva sa 33 boda, dva manje od šestoplasiranog Frankfurta.Srpski fudbaler Mijat Gaćinović igrao je do 81. minuta za Frankfurt i u prvom poluvremenu je dobio žuti karton, dok je Aleksandar Ignjovski bio na klupi Frajburga.

16:43 - Totenhem pobedio EvertonFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Everton sa 3:2, u utakmici 27. kola Premijer lige i učvrstili se na drugom mestu na tabeli.Totenhem je poveo golovima dvostrukog strelca Harija Kejna, u 20. i 56. minutu, a Romelu Lukaku smanjio je zaostatak golom u 81. minutu.Pobedu londonskog tima potvrdio je Dele Ali golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, a konačan rezultat, minut kasnije, postavio je Ener Valensija.Kejn je prvi na listi strelaca sa 19 golova, a Lukaku je drugi sa 18.Totenhem je ostvario drugu uzastopnu prvenstvenu pobedu, ukupno 15. i drugi je na tabeli sa 56 bodova, sedam manje od vodećeg Čelsija.Everton je prekinuo niz od devet utakmica bez poraza i sedmi je na tabeli sa 44 boda.Kasnije igraju Sanderlend-Mančester siti.

16:27 - Bajer otpustio trenera ŠmitaFudbalski klub Bajer iz Leverkuzena otpustio je danas trenera Rodžera Šmita zbog loših rezultata.Deoničari kluba i Nadzorni odbor odlučili su da poslušaju preporuku uprave, pa je Šmit dobio otkaz.Klub je saopštio da će uskoro objaviti ko će biti novi trener.U klubu su ove sezone u nekoliko navrata raspravljali o otpuštanju trenera, a odluka o otkazu doneta je posle jučerašnjeg poraza od Borusije iz Dortmunda od 2:6. To je bio treći uzastopni poraz Bajera u svim takmičenjima. U toj seriji je i poraz na domaćem terenu od Atletiko Madrida (2:4) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Bajer je izgubio pet puta u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. "S obzirom na trenutni razvoj situacije u sportskom sektoru, posle veoma detaljne analize ,došli smo do zaključka da je otkaz, iako bolan, neizbežan za dalji razvoj Bajera", navodi se u saopštenju. Šmit je preuzeo Bajer 2014. godine, a ugovor bi mu istekao u junu 2019.Bajer je ispao uz Kupa i nije u dobroj situaciji pred revanš sa Atletikom, a u nemačkom prvenstvu je deveti, sa 11 bodova zaostatka za Hofenhajmom na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

15:55 - Ešli Barti osvojila turnir u Kuala LumpuruAustralijska teniserka Ešli Barti osvojila je danas turnir u Kuala Lumpuru, pošto je u finalu pobedila 106. teniserku sveta Nao Hibino iz Japana posle dva seta, 6:3, 6:2.Barti, 158. teniserka sveta, je osvojila prvi WTA turnir u karijeri, a u glavni žreb u Kuala Lumpuru plasirala se kroz kvalifikacije.Ona je pobedila za sat i 13 minuta, a prvi set bio je prekinut više od sat vremena zbog kiše. Barti je tri puta oduzela servis japanskoj teniserki, koja nije uspela da napravi nijedan brejk.Barti će od ponedeljka prvi put u karijeri biti medju prvih 100 teniserki sveta.

14:11 - Deportivo pobedio HihonFudbaleri Deportiva pobedili su danas na gostujućem terenu Sporting iz Hihona sa 1:0, u utakmici 26. kola španskog prvenstva.Jedini gol postigao je Pedro Moskera u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Deportivo je mogao da postigne najmanje još jedan gol, ali je Emre Čolak promašio jedanaesterac u 32. minutu.Deportivo je vezao drugu utakmicu bez poraza i zauzima 17. mesto na tabeli sa 23 boda. Ekipa iz La Korunje ima četiri boda više, ali i utakmicu manje od Granade, koja se na 18. mestu nalazi u zoni ispadanja.Sporting Hihon je pretrpeo drugi uzastopni poraz, osvojio je samo bod u poslednje četiri utakmice i zauzima pretposlednje 19. mesto na tabeli sa 17 bodova.

11:34 - Lukaku: Moram da se dokažem i u Ligi šampionaFudbaler Evertona Romelu Lukaku rekao je da prvo mora da se dokaže u Ligi šampiona da bi mogao da se poredi s najboljim svetskim napadačima.Lukaku je ove sezone u 25 utakmica u Premijer ligi postigao 17 golova i deli prvo mesto na listi strelaca s Harijem Kejnom iz Totenhema i Aleksisom Sančesom iz Arsenala.Upitan kako vidi sebe u odnosu na napadače Barselone Luisa Suaresa i Roberta Levandovskog iz Bajerna, Lukaku je rekao da trenutno ne može da se poredi sa njima."U ovom trenutku to je teško. Oni imaju Ligu šampiona, gde mogu da se pokažu. U tom takmičenju su kvalitetne utakmce i moram tek da pokažem da tamo pripadam", rekao je Lukaku za Skaj.Lukaku je 2013. godine prešao u Everton na pozajmicu iz Čelsija, a godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa klubom iz Liverpula do 2019. godine. Mediji periodično pišu o njegovom odlasku sa Gudisona, a on je nedavno rekao da mu je cilj da igra u Ligi šampiona."Svaki napadač mora da ima to u sebi, kada ne postiže golove ili kada njegova ekipa gubi, on eksplodira. Mislim da imam to u poslednje vreme. Ljudi su govorili da u mojoj igri nema strasti, ali ima je, nego je ne pokazujem previše pošto samo mislim o tome kako da pobedimo. Ponekad pustim da me emocije preplave i to mi pomogne", rekao je belgijski reprezentativac."Potrebno mi je takmičenje u kome mogu konstantno da se dokazujem u velikim utakmicama, pošto u poslednjih pet ili šest sezona stalno postižem golove u Premijer ligi. Mislim da sam jedan od najboljih napadača u Premijer ligi, ali to u bliskoj budućnosti želim da pokažem na velikoj sceni", naveo je Lukaku.Everton je šesti na tabeli i zaostaje osam bodova za Mančester sitijem na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

10:49 - Hrvatski mediji: Srpske sudije gore i od našihMediji u regionu naširoko izveštavaju o velikoj sudijskoj grešci na 153. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana kada je priznat neregularan gol crveno-belih, a najdalje su otišli Hrvati koji ocenjuju da ipak nisu najgori arbitri u njihovoj ligi."Jutarnji" piše da je na derbiju viđen cirkus, dok "Index“ navodi kako se na dogodio "neviđeni skandal“ pošto je sudija Majo Vujović priznao gol Kange, uprkos tome što je lopta pre centaršuta Ruiza prešla liniju.Portal "24 sata“ uporedio je suđenje u dvema ligama i istakao da su srpske sudije "nadmašile" i one koje sude u HNL.Mediji iz Bosne i Hercegovine bili su nešto umereniji u ocenama, a ocenjuje se da je "neregularan gol i velika sudijska greška" obeležili derbi.Partizan je u finišu izjednačio golom Djurđevića, a Zvezda i dalje ima šest bodova prednosti u odnosu na komšije.

10:25 - Jokić opet sjajan, Bjelica dobar, upisao se MarjanovićSrpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je prethodne noći još jednu sjajnu partiju u NBA ligi, ali to nije bilo dovoljno da Denver izbegne poraz od Šarlota 112:102.Jokić je upisao 26. dabl-dabl u sezoni, u utakmici u kojoj je Jokić upisao 26. dabl-dabl u sezoni, na terenu je proveo 33 minuta i postigao 31 poen, uz 14 skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte.Minesota je tek posle produzetka izgubila od San Antonija 97:90, a Nemanja Bjelica je za 21 minut postigao 12 poena i imao po tri skoka i asistencije, jednu ukradenu loptu i dve izgubljene lopte.I Boban Marjanović dobio je priliku u ubedljivom trijumfu Detroita protiv Filadelfije 136:106 i za skoro tri minuta postigao pet poena.

10:02 - Nikola Jokić upisao 31 poen, uz 14 skokova

09:15 - Kanga: Bili smo sigurni da nećemo ispustiti pobeduFudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga rekao je da je njegova ekipa "imala u rukama pobedu" u "večitom" derbiju i da je pogrešila što nije napadala Partizan do kraja utakmice."Bilo je teško na terenu. Imali smo pobedu u rukama i bili sigurni da je nećemo ispustiti. Bilo je važno da na vreme postignemo gol, što smo i uradili. Dobro smo igrali i bili dominantniji rival tokom većeg dela, ali to je fudbal, jedna sitnica u korist rivala može da presudi. U poslednjih desetak minuta je trebalo da više napadamo i da se trudimo da postignemo još jedan gol. Napad je u takvoj situaciji najbolje rešenje", rekao je Kanga posle utakmice.Zvezda je igrala nerešeno 1:1 sa Partizanom u 24. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su vodili Kanginim golom u 34. minutu, a bod gostima doneo je Uroš Djurdjević u 87.Kanga je istakao da mu je bilo veoma važno da postigne pogodak protiv Partizana jer zna "koliku težinu" nosi derbi i koliko znači navijačima."Veliku zahvalnost dugujem i treneru Miodragu Božoviću zato što veruje u mene i pruža mi šansu da dokažem svoj kvalitet. Jako dugo se znamo, još od perioda kada sam igrao u Rusiji, tako da znam šta očekuje od mene", kazao je Kanga.Po njegovim rečima, atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" bila je najlepši deo "večitog" derbija."Navijačima dugujem veliku zahvalnost. Podrška mnogo znači za samopouzdanje. Napravili su fenomenalnu atmosferu i bez sumnje su bili naš vetar u ledja svih 90 minuta. Ambijent ću zauvek pamtiti. Žao mi je što im za rodjendan nismo poklonili pobedu, ali siguran sam da ćemo se odužiti već u narednoj utakmici", rekao je vezni fudbaler iz Gabona.Zvezda je i dalje lider sa šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, a Kanga je rekao da je prvenstvo dugo."Imamo jasan cilj ispred sebe, osvajanje šampionske titule. Uradićemo sve što je do nas da ga ostvarimo i pobedimo svaku utakmicu do kraja. Počećemo od Vojvodine ove srede", rekao je Kanga.Crveno-beli će u narednoj utakmici gostovati Vojvodini u Novom Sadu, u sredu na stadionu "Karadjordje", u vanrednom 25. kolu Super lige Srbije.

08:41 - Kokeza: Vujović je dosta dobro obavio svoj posaoPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je pomoćni sudija napravio grešku kod gola Crvene zvezde u "večitom" derbiju, dok je sudjenje prvog arbitra Maja Vujovića ocenio "dosta dobrim"."Lopta je izašla sa terena kod Zvezdinog gola i to je apsolutno greška pomoćnog sudije. Ne mislim da je namerna, ali je greška. Što se tiče glavnog sudije, mislim da je dosta dobro obavio svoj posao", rekao je Kokeza novinarima.Zvezda i Partizan igrali su u subotu nerešeno 1:1 u 24. kolu Super lige, a utakmicu su obeležili arbitri, najviše zbog priznatog gola crveno-belih, kada je prethodno lopta izašla iz igre.Prethodnih dana su izdata brojna saopštenja većine superligaša, a čemu je prethodila izjava generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića, koji je pitao zašto Milorad Mažić nije odredjen za glavnog arbitra, već Majo Vujović.Kokeza je naveo da ne zna koji je razlog zbog čega je Terzić "digao toliku prašinu"."To je bila nepotrebno. Sudijska komisija u budućnosti ne treba da obraća pažnju ko šta govori i treba da radi kao što je radila do sad, da ne dozvoli da bilo koji pojedinac ili klub utiču na to ko će da sudi derbi", kazao je Kokeza.On je ocenio da je Mažić "apsolutno najbolji" srpski sudija, ali ne i jedini koji treba da učestvuje u "večitom" derbiju."Mažić je naš apsolutno najbolji sudija, ali nije jedini koji treba da sudi derbi. Da li će neke Mažić suditi? Hoće. Ali, to nije moj posao", dodao je prvi čovek FSS-a.Kokeza je ocenio da je rezultat "večitog" derbija bio realan, ali je istakao da nije zadovoljan kvalitetom."To može mnogo bolje nego što je bilo", naveo je Kokeza.On je rekao da mu se ne dopadaju stranci koji nastupaju za Zvezdu i Partizan jer "nije video nikakav poseban kvalitet" od onih koji su igrali "večiti" derbi."Stranci koji su mnogo plaćeni treba da prave razliku, a ja nisam video poseban kvalitet kod stranaca koji su igrali derbi i koji konstantno prave razliku. FSS će sigurno razmotriti ideju da se broj stranaca smanji na četiri, a možda i manje od toga", rekao je Kokeza.Kada je reč o pojedincima, Kokezi se posebno svideo napadač Partizana, strelac izjednačujućeg gola Uroš Djurdjević."Mislim da za njega ima mesta i u A reprezentaciji. Nisam taj koji odlučuje o tome i to nije moj posao, ali bih jedino njega izdvojio", rekao je Kokeza.Po njegovim rečima, nasilje na tribinama je neprihvatljivo i mora da prestane, a FSS će učiniti sve da zajedno sa klubovima i državom da rigorozinije primenjuje stvari."Da li pobedili Zvezda ili Partizan, apsolutno je nedopustivo da bilo ko nekoga fizički napadne ili učestvoje u incidentu. To je neprihvatljivo i jedan od razloga zašto ljudi manje dolaze na stadione i suštinski razlog kada razmatraju da li da vode decu na utakmicu. Ne može sve preko noći, ali uradiću sve što je u ingerencijama Saveza da pokrenem neke stvari što se tiče zakonskih rešenja", rekao je Kokeza.

08:00 - Anić šesti u finalu skoka u dalj

Srpski atletičar Lazar Anić osvojio je šesto mesto u finalu skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu skokom od 7,90 metara.

Zlato je osvojio Izmir Smajlaj iz Albanije sa 8,08, srebro je istim skokom pripalo Šveđaninu Mihelu Torneusu, a bronza Ukrajincu Serheju Nikiforovu, koji je skočio 8,07 metara.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track