BARSINI ČAROBNJACI NA NAJVAŽNIJEM ISPITU: Može li Barselona da uradi ono što niko nikad nije?
Foto: Reuters

Težak zadatak

BARSINI ČAROBNJACI NA NAJVAŽNIJEM ISPITU: Može li Barselona da uradi ono što niko nikad nije?

Fudbal -

Fudbaleri Barselone suočavaju se pred jednim od najtežih testova u klupskoj istoriji, Pari Sen Žermen ima ogromnih 4:0 iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, a pitanje svih pitanja je da li su Katalonci sposobni da naprave najveći preokret ikada viđen u elitnom takmičenju.

Da je bilo koji drugi klub preko puta Parižana to bi bilo nemoguće, ali velikan sa Nou Kampa ne zna za tu reč, posebno kada igra na svom velikom terenu i ima magiju velikog trija Mesi - Suarez - Nejmar.

Barselonine "čarobnjake" i pored debakla u Parizu ne napušta optimizam, za šta je napravljen dobar uvod i pobeda protiv Selte 5:0, baš rezultatom koji svi priželjkuju.

"Verujem da možemo da proizvedemo čudo", poručio je vezista Barselone Ivan Rakitić, verovatno uzdajući se u činjenicu da je Barselona ove sezone u Ligi šampiona na Nou Kampu punila mreže Seltika (7:0), Borusije Menhengladbah (4:0) i Mančester Sitija (4:0).

Sa druge strane, Parižani su na pragu prve eliminacije Barselone iz trećeg pokušaja i potvrda velikih ulaganja šeika iz Katara, ali prethodno će odbrana na čelu sa oporavljenim kapitenom Tijagom Silvom morati da odradi veliki posao.

Sutrašnji program neće proći bez srpskih fudbalera jer Benfikini Ljubomir Fejsa i Andrija Živković brane 2:1 iz Lisabona protiv Borusije u Dortmundu. Fejsa vuče sitnu povredu i zbog toga je pod upitnikom, dok bi Andrija Živković trebalo da se nađe u startnoj postavi posle odrađene suspenzije iz prvog duela.

Pažnja će biti usmerena na sjajnog golgetera Borusije Pjer-Emerika Obamejanga i kompletan napad Nemaca, koji su ove sezone u grupnoj fazi postavili rekord sa postignutim 21 golom. Efikasni su i u poslednje vreme, čak 12 pogodaka dali su u tri prethodna meča, ali naspram sebe imaće tim sa mnogo iskustva u Ligi šampiona i sedam trijumfa zaredom u svim takmičenjima.

Jedno je sigurno, sva četiri tima sutra od 20.45 garantuju atraktivan i napadački fudbal. Drugačije i ne znaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track