BLOG UŽIVO, VIDEO: Siti prekinuo niz, bez golova sa Stoukom
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Siti prekinuo niz, bez golova sa Stoukom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Siti prekinuo niz, bez golova sa StoukomFudbaleri Mančester sitija i Stouka igrali su večeras nerešeno bez golova, u 28. kolu Premijer lige.Siti je tako prekinuo niz od četiri pobede.Klub iz Mančestera je treći na tabeli sa 56 bodova, koliko ima i drugoplasirani Totenhem, a 10 manje od Čelsija. Stouk je deveti sa 36.Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov igrao je celu utakmicu za Siti.

21:09 - Lalatović: Bićemo sve bolji, ovo je pravi putTrener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da mu je žao što njegovi fudbaleri nisu pobedili Rad jer su zaslužili, ali da su na pravom putu i da će biti sve bolji."Žao mi je što nismo pobedili jer smo to zaslužili, bili smo bolji svih 90 minuta. Moja vizija je uvek napadački fudbal. Igrače učim da moraju da pobede, da se ne zadovoljavaju bodom i zato napredujemo. Bićemo sve bolji i bolji, ovo je pravi put", rekao je Lalatović novinarima.Čukarički je igrao 1:1 sa Radom na Banovom brdu i tako prekinuo niz od tri pobede od kako je Lalatović zimus preuzeo klub.Lalatović je naveo da nema zbog čega da zameri svojim igračima jer "nisu stajali" i želeli su pobedu."Igrali smo jednu od naših najboljih utakmica. Dominirali smo, napadali svih 90 minuta. Rad je imao jednu šansu i dao nam gol. Kada ne iskoristiš svoje šanse, Rad te kazni iz prvog šuta. Na Nikolu Maraša je trebalo da obratimo najviše pažnje jer smo od Rada mogli da primimo gol samo iz prekida", kazao je Lalatović.On je čestitao Radu na osvojenom bodu i dodao da je pretpostavio da je klub sa Banjice došao da igra na nerešen rezultat.Trener Rada Nebojša Petrović rekao je da je zadovoljan bodom, što je bio i cilj njegove ekipe, i čestitao je svojim igračima."Utakmica je bila takmičarski orijentisana. Dali smo svoj trenutni maksimum. Igrali smo na rezultat i ostvarili ga. Bod nam mnogo znači. Ovo će biti stimulans za nastavak. Čukarički je imao punu kontrolu, veći posed lopte i svaki trenutak smo bili ugroženi. Ali, borbenošću smo došli do boda, što nam je bio cilj", rekao je Petrović.Čukarički će u sledećem kolu prvenstva igrati protiv Borca u Čačku, dok će Rad dočekati subotički Spartak.

20:46 - Deportivo u nadoknadi do boda protiv BetisaFudbaleri Deportiva i Betisa igrali su danas u Korunji nerešeno 1:1, u zaostaloj utakmici 21. kola Primere.Betis je bio blizu pobede, pošto je vodio od 70. minuta golom Kristijana Pičinija do pred sam kraj.Ipak, Selso Borges je iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade vremena izjednačio i doneo važan bod Deportivu u borbi za opstanak.Betis je 14. na tabeli španskog prvenstva sa 28 bodova, dok je Deportivo 17. sa četiri manje.Srpski fudbaler Darko Brašanac bio je u prvoj postavi Betisa. On je igrao do 86. minuta, kada ga je zamenio Rafael Navaro.

19:01 - UEFA pokrenula postupke protiv Arsenala, Bajerna i NapolijaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas diciplinski postupak protiv Arsenala i Bajern Minehna posle utakmice ta dva kluba u Ligi šampiona.Arsenal se tereti zbog toga što je jedan navijač utrčao na teren tokom utakmice, a Bajern zbog toga što su pristalice nemačkog kluba ubacivali predmete na teren.Odluke o kaznama biće donete 23. marta.Bajern je u utorak pobedio Arsenal u revanšu osmine finala sa 5:1 i prošao dalje ukupnim rezultatom 10:2.UEFA je takodje pokrenula postupak protiv Napolija, takodje zbog ponašanja navijača, koji su ubacivali predmete na teren tokom utakmice sa Real Madridom, u kojoj je njihov klub izgubio 3:1 i ispao.

18:34 - Nikolić: Možda i najbolja utakmica ove sezoneTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao danas je da je njegova ekipa protiv Metalca odigrala možda i najbolji meč ove sezone i dodao da jedino nije zadovoljan velikim brojem neiskorišćenih prilika."Bila je ovo jedna od najboljih igara Partizana, ako ne i najbolja ove sezone. Čestitam igračima na tome. Videli smo posle mnogih kritika na račun igre u večitom derbiju ; šta znači kvalitet terena za jednu ekipu koja je opredeljena za igru, da može da se igra brzo... Bili smo veoma motivisani za ovu utakmicu i te motivacije je došao jako dobar pristup i kvalitet igre", rekao je Nikolić novinarima posle meča.Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Metalca sa 3:0 u utakmici 25. kola Super lige Srbije."Jedina zamerka je broj šansi koje smo promašili, jer je bio ogroman broj. Takav je bio dan, bio je i dobar golman na drugoj strani, ali smo mogli dati ogroman broj golova. Koliko god to čudno zvučalo posle pobede od 3:0 ne mogu biti zadovoljan rezultatom", rekao je Nikolić.Ekipa iz Humske je druga na tabeli sa 58 bodova i ima tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde koja svoj meč 25. kola igra kasnije danas protiv Vojvodine.Crno-beli su vezali 21 utakmicu bez poraza."Zaista je to jedan fantastičan niz na kojem treba čestitati igračima. Moramo da nastavimo da pobedjujemo, ta serija mora da traje, jer igramo u takvoj ligi da smo i sa takvom serijom i dalje na drugom mestu", rekao je Nikolić.Trener Metalca Nenad Vavić rekao je da je Partizan zasluženo slavio."Čestitao bih Marku (Nikoliću) na izvanrednoj seriji i na zasluženoj pobedi. Partizan je imao dosta prilika u prvom poluvremenu i kad smo pomislili da smo se izvukli i da idemo na odmor sa 0:0 pao je taj gol iz prekida. Od tog momenta je sve bilo drugačije", rekao je Vavić."Partizan je izašao jako, sa puno samopozdanja da dobije ovu utakmicu... Mi smo pokušali, prižili svoj maksimum, mogu da budem zadovoljan htenjem, željom, trlanjem igrača do poslednjeg minuta", dodao je trener Metalca.Partizan u narednom kolu gostuje u Lučanima ekipi Mladosti, dok Metalac dočekuje Vojvodinu.

18:14 - Đurđević: Očekivano teška utakmica, zaslužena pobedaFudbaler Partizana Uroš Djurdjević rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Metalca u Super ligi Srbije, ali da je ekipa dobro reagovala i zasluženo pobedila."Očekivali smo vrlo tešku utakmicu, jer znamo da je prva sledeća posle derbija uvek teška. Dobro smo počeli, prvo poluvreme smo odigrali dobro, ali smo dali samo jedan gol, iako smo imali mnogo šansi. U drugom poluvremenu smo takodje kontrolisali igru i na kraju zasluženo pobedili 3:0", rekao je Djurdjević novinarima posle meča.Partizan je danas slavio u 25. kolu Super lige Srbije, a za vikend je odigrao 1:1 protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić"."Dosta me je iscrpeo derbi. Prvi pu sam igrao dole u 'rupi'. Bilo je jako teško, ali uspeo sam da se oporavim, tako da smo danas odigrali normalno utakmicu. Sutra nas čeka oporavak i onda još jedna teška utakmica. Sutra počinjemo da se spremamo za Lučane. Biće teško dole, ali mi nastavljamo dalje i nastavljamo ovaj pobednički niz", rekao je Djurdjević.On je bio strelac izjednačujućeg gola za Partizan protiv Crvene zvezde. U medijima se od kraja derbija vodila polemika da li je igrač zakačio loptu i rukom dok je glavom davao gol."Smetalo mi je to pomalo, samo se o tome pričalo, a ne o tome koliko smo mi šansi imali, a oni ne...Prijalo mi je i skandiranje navijača danas, znači mi što su me prihvatili. Ja im to vraćam na terenu", rekao je Djurdjević.

18:02 - Černišov i Rašović: Nerešeno je najrealniji ishodTreneri Spartaka i Napretka, Andrej Černišov i Vuk Rašović složili su se da je današnji remi njihovih fudbalera 1:1 u Subotici najrealniji ishod."Imali smo odredjenih kadrovskih problema na štoperskim pozicijama. Napredak je bio bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu. Bilo je neke nervoze u ekipi, ali ne znam zašto. U drugom poluvremenu smo zaigrali bolje, stvarali šanse, ali mislim da je, kad se sve sabere i oduzme, ovo je najpravedniji ishod", rekao je Černišov novinarima u Subotici.Rašović je imao slične utiske."Očekivali smo agresivni Spartak. Prvo smo bili dominantni, a Spartak je tokom drugog poluvremena preuzeo inicijativu. Mi smo ranije propustili prilike da postignemo još neki gol, tako da je 1:1 najrealniji ishod", rekao je Rašović.

17:41 - Stolica: Zadovoljan sam igrom i pobedom u Novom PazaruTrener Voždovca Ilija Stolica rekao je posle današnje pobede u Novom Pazaru (1:0), u utakmici 25. kola Super lige Srbije, da je zadovoljan igrom njegovog tima i rezultatom."Oba rivala imaju svoje ciljeve, ali je borba bila fer i korektna. Pokazali smo u većem delu meča ono što smo želeli, dominirali smo i stvarali šanse, a neki detalji, poput lošeg terena, uskraćuju publici mogućnost da uživa u tečnijoj igri. Od srca želim Pazaru da izbori opstanak", rekao je Stolica.Voždovac je slavio u Novom Pazaru sa 1:0, a jedini strelac bio je Aleksandar Filipović u 86. minutu.Posle gola, domaći su protestvovali smatrajući da je Filipović bio u nedozvoljenoj poziciji, a prethodno su ukazali da su oštećeni i u 50. minutu, kada je sudija Aleksandar Vasić dosudio ofsajd i poništio gol Miloša Plavšića.Trener Novog Pazara Nebojša Vučićević izjavio je da ne želi da komentariše suđenje, ali da je dobio uveravanja da je njegovom timu poništen regularan gol."Ono koji su bili u boljoj poziciji tvrde da je bio gol. Videćemo snimak, ali od saznanja da smo oštećeni nećemo imati koristi. Svesno smo prepustili inicijativu Voždovcu, ali nije bilo prevelike opasnosti po nas. Imali su oni šanse, kao i mi. Bili su bolji, spremniji su od nas. Ništa, ipak, nije gotovo. Hvala publici, koja nas je podrzala", naveo je Vučićević.Posle nekompletnog kola, Voždovac je osmi na tabeli sa 34 boda, dok je Novi Pazar na poslednjem mestu sa 16.Novopazarci će u sledećem kolu gostovati niškom Radničkom, a Voždovac će biti domaćin Bačkoj.

17:02 - Tores opet trenira, na terenu za nekoliko nedeljaGolgeter madridskog Atletika Fernando Tores vratio se treninzima pet dana nakon što je napustio bolnicu posle jakog udarca u vrat na utakmici protiv Deportiva iz La Korunje. Nekadašnji španski reprezentativac, ipak, neće odmah na teren, nego će iz predostrožnosti, bez obzira što su svi rezultati dobri, zaigrati tek za nekoliko nedelja. On je ove sezone, uglavnom treća napadačka opcija, iza Francuza Antoana Grizmana i Kevina Gameira, ali je ipak postigao sedam golova u svim takmičenjima.

16:29 - Botas najbrži na testiranjima u BarseloniVozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je najbrže vreme na prepodnevnom predsezonskom testiranju Formule 1 u Barseloni. Botas je prevezao krug za 1:19,310 sekundi na stazi Katalunja u Barseloni i bio je brži za skoro četiri desetinke u odnosu na svoj rezultat od prošle nedelje, kada je takodje bio najbrži. To je najbolji rezultat na stazi u Katalunji otkako su na njoj uvedene odredjene promene pre 10 godina. Uvođenjem novih pravila bolidi su veći i briži u odnosu na prethodne godine. Botas je danas vozio 70 krugova. Drugo mesto zauzeo je Felipe Masa iz Vilijamsa, koji je ostvario rezultat od 1:19,420 minuta. On je vozio 63 kruga. Brazilac je na kraju prošle sezone objavio da je završio karijeru, ali se vratio iz penzije kako bi u ekipi zamenio Botasa, koji je prešao u Mercedes, nakon što je Niko Rozberg završio karijeru, pet dana pošto je osvojio šampionsku titulu.Vozač Ferarija Kimi Raikonen bio je treći sa skoro sekundom zaostatka za Botasom (1:20,406), a iza njega Maks Verstapen iz Red Bula sa 1:20,432. Raikonen je vozio 39 krugova, a Verstapen pet manje. Ekipa Meklarena imala je mnogo problema od početka testiranja. Fernando Alonso vozio je 27 krugova i bio je najsporiji, sa skoro četiri sekunde zaostatka za Botasom. Šampionat Formule 1 počinje 26. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

foto: Reuters
foto: Reuters

16:05 - Pobede Bačke i Voždovca, remi Spartaka i NapretkaFudbaleri Bačke i Voždovca zabeležili su pobede u 25. kolu Super lige Srbije, dok je duel Spartaka i Napretka završen nerešeno.Bačka je pobedila Mladost 1:0 golom Milorada Balabanovića u 67. minutu. Ovo je Bačkoj bila druga uzastopna pobeda i sada ima 24 boda, 10 manje od Voždovca. "Zmajevi" su pobedili u Novom Pazaru, takodje sa 1:0. Pobednički gol je postigao Ivan Marković u 86. minutu.Novi Pazar je ostao na poslednjem mestu tabele, sa samo 16 osvojenih bodova iz 25 kola.Spartak i Napredak odigrali su u Subotici 1:1. Kruševljani su poveli u 30. minutu golom Alekse Vukanovića, a izjednačenje je doneo Ognjen Mudrinski u 57.Napredak je i dalje bez pobede u prolećnom delu prvenstva i nalazi se na petom mestu, sa 37 bodova, samo četiri više od sedmog napretka.U 15.30 počela je utakmica Partizan-Metalac, a od 18.00 se igraju još četiri duela: Čukarički-Rad, Javor-Borac, Radnik-Radnički i Vojvodina-Crvena zvezda.

15:41 - U petak akcija dobrovoljnog davanja krvi na stadionu Rajko MitićSportsko društvo Crvena zvezda, Zavod za transfuziju krvi i udruženje građana "Delije Sever" održaće u petak akciju dobrovoljnog davanja krvi na stadionu "Rajko Mitić". Kako se navodi u današnjem saopštenju, akcija pod sloganom "Crveno-bela krv" održaće se u petak od 11 do 18 časova u medija centru na stadionu "Rajko Mitić".Košarkaški klub Crvena zvezda pozvao je sve sportiste, članove i prijatelje crveno-bele porodice da se priključe akciji i daju šansu onima kojima je potrebna, da život pobedi i da pokažu da je Crvena zvezda "prvak, kako na sportskom terenu, tako i u humanosti".

15:05 - Mekalum se vratio u GalatasarajAmerički košarkaš Erik Mekalum vratio se u Galatasaraj posle samo sedam meseci u Kini. Odlični strelac sutra dolazi u Istanbul na potpis ugovora, nakon što mu je završena sezona sa Peking Flaj Dragonsima. Mekaluma čeka novi debi u dresu Galatasaraja za vikend protiv velikog rivala Fenerbahčea. Ovaj 29-godišnji Amerikanac tokom karijere igrao je još za izraelske timove Netanju i Hapoel Kfar Sabu, Panionios i kineski Ženjang Golden Buls.

14:20 - Murinjo: Teren u Rostovu je veoma lošTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je teren na stadionu u Rostovu veoma loš i da je iznenadjen što će se utakmica osmine finala Lige Evropa tamo odigrati. Fudbaleri Mančester junajteda igraju u četvrtak od 19 časova protiv Rostova u Rusiji, prvu utakmicu osmine finala Lige Evropa. Trener Rostova Ivan Danilijants ranije je rekao da bi teren mogao da predstavlja problem fudbalerima engleskog tima. Murinjo se složio sa tom ocenom i teren na stadionu Rostova uporedio sa onim na Nacionalnom stadionu u Pekingu, gde je njegova ekipa trebalo da odigra prijateljsku utakmicu sa Mančester sitijem pre početka sezone, ali je duel otkazan zbog lošeg terena. "Teško mi je da poverujem da ćemo da igramo. Znam da moramo, ali teško mi je da poverujem da ćemo igrati na takvom terenu, ako ga tako možete nazvati. Zaista, ne znam ni koji tim da izvedem. Ne znam da li će igrati Henrih Mhitarjan, ne znam", rekao je Murinjo. "Moram dobro da razmislim, pošto sam očekivao nešto prihvatljivije. Na veoma sličnom terenu u Kini, mi i Mančester siti smo odlučili da ne igramo. Ali, čini se da ćemo sada morati", dodao je portugalski trener. On je naveo da je o tome razgovarao sa predstavnikom Evropske fudbalske unije (UEFA). "Na kratko sam bio u kontaktu sa jednim gospodinom iz Uefe kada sam obišao teren. Kada sam mu rekao zbog čega sam zabrinut, rekao mi je: 'Igrači su osigurani, ako se nešto dogodi neće biti problema'", rekao je Murinjo. Uprkos zabrinutosti oko terena, za Junajted će najverovatnije nastupiti najbolji strelac Zlatan Ibrahimović. On je suspendovan na tri utakmice u Engleskoj nakon što je priznao nasilničko ponašnje kada je tokom utakmice laktom udario protivničkog igrača. "Neću reagovati na to, on će igrati sutra. Ne komentarišem odluke u Engleskoj", rekao je Murinjo.

14.00 - Egipatski arheolog se izvinio Mesiju pošto ga je nazvao idiotomNajpoznatiji egipatski arheolog izvinio se pošto je fudbalera Barselone Lionela Mesija nazvao "idiotom", nakon što argentinski napadač nije pokazao veliko interesovanje za vreme obilaska piramida u Gizi. Arheolog Zahi Havas, koji je u Egiptu poznat po televizijskim emisijama na antičkim lokalitetima, vodio je Mesija u obilazak piramida prošlog meseca. U televizijskom intervjuu su ga pitali za utiske jednog od najboljih fudbalera sveta. "Mesi je idiot. Objašnjavao sam mu, a na njegovom licu nije bilo nijedne reakcije. Objašnjavao sam mu stvari koje bi naterale kamen da reaguje, ali on je bio kao idiot", rekao je tada Havas. On je u saopštenju izrazio žaljenje zbog 'neefikasnog prevodioca'. "Izvinjavam se Mesiju i njegovim navijačima zbog nesporazuma", rekao je Havas.

LEO MESI OBIŠAO PIRAMIDE Egipatski arheolog: Žao mi je što moram ovo da kažem, ali dečko je MORON

13:45 - Muslin sutra objavljuje spisak za GruzijuSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin saopštiće sutra spisak igrača na koje računa za gostovanje Gruziji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Konferencija za medije zakazana je u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama od 12.30 sati. Utakmica između Gruzije i Srbije igra se 24. marta u Tbilisiju na stadionu "Boris Paičadze". Reprezentacija Srbije posle četiri utakmice zauzima drugo mesto D grupe kvalifikacija za Mundijal 2018. godine sa osam bodova, dva manje od Republike Irske i dva više od trećeplasiranog Velsa.

13:19 - Zidan: Možemo još da napredujemoTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da njegova ekipa može još da napreduje, posle sedmog uzastopnog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Real je sinoć u Italiji pobedio Napoli sa 3:1 i ukupnim rezultatom 6:2 ga izbacio iz Lige šampiona. Real se u prvom poluvremenu namučio sa Napolijem, koji je poveo u 21. minutu golom Driesa Mertensa. Serhio Ramos je izjednačio u 51. minutu, a šest minuta kasnije Mertens je postigao autogol. Pobedu "kraljevskom" klubu obezbedio je Alvaro Morata u prvom minutu nadoknade vremena. "Možemo da budemo mnogo bolji nego što smo bili u prvom poluvremenu i to ćemo morati. Oni su nas pritisli, znali smo da bismo mogli da imamo problema. Ne možemo biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu, ali moramo biti zadovoljni nastupom u drugom delu", rekao je Zidan. Mertens je postigao autogol posle udarca glavom Serhija Ramosa, koji je ponovo preuzeo odgovornost u najvažnijim utakmicama. "Srećni smo što je Serhio sa nama. On često postigne gol glavom", naveo je Zidan. Ramos je postigao gol glavom i u sudijskoj nadoknadi finala Lige šampiona 2014. godine kojim je izborio produžetak protiv Atletiko Madrida. Real je posle produžetaka pobedio sa 4:1 i osvojio 10. titulu evropskog prvaka, prvu posle 12 godina. On je i prošle godine u finalu postigao vodeći gol protiv Atletika, kada je Real posle penala osvojio 11. trofej šampiona Evrope. "Prošle nedelje su me osudjivali, pre mesec dana sam bio fantastičan. Samo zato što sam postigao dva gola protiv Napolija ne znači da ću ponovo biti heroj. Trudimo se da obavimo naš posao najbolje što možemo, a uprkos lošem prvom poluvremenu uložili smo dobar zajednički napor protiv Napolija", rekao je Ramos. Pre prve utakmice četvrtfinala Real ima skoro mesec dana pauze i može da se koncentriše na špansko prvenstvo. "Moramo da sagledamo naše greške i okrenemo se prvenstvu. Napoli je dominirao skoro celo prvo poluvreme. Sada ćemo na miru razmisliti o svemu", naveo je Ramos.

Zinedin Zidan, foto: Reuters
Zinedin Zidan, foto: Reuters

12:59 - Promoter: Za sada bez borbe Pakjao-KanBokserski meč za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u verziji WBO izmedju Amira Kana i Menija Pakjaa neće biti održan u aprilu, kako je ranije najavljeno, rekao je promoter Bob Arum. Kan i Pakjao su krajem februara putem društvenih mreža saopštili da će 23. aprila boksovati, a pretpostavljalo se da će borba biti održana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kako je preneo Los Andjeles Tajms, Arum je rekao da "Kan neće biti Pakjaov naredni protivnik". On je dodao da su pregovori propali i da Pakjao i Kan neće moći da boksuju jedan protiv drugog do druge polovine godine. "Ako je nešto suviše dobro da bi bilo istinito, onda je suviše dobro da bi bilo istinito. Kada su me kontaktirali znao sam da je to ludo, da se neće dogoditi. Želeli su da se kockaju. Ta borba se, za sada, neće održati", rekao je Arum. Pakjao (38) je u februaru pozvao pratioce na Tviteru da izaberu njegovog narednog protivnika, a najviše glasova dobio je Britanac Amir Kan. Kan (30) je dobio 48 odsto glasova, ispred sunarodnika Kela Bruka, Australijanca Džefa Horna i Amerikanca Terensa Kroforda. Pakjao je senator na Filipinima, a prvi je bokser koji je bio šampion u osam težinskih kategorija. On je u 67 borbi ostvario 59 pobeda, uz šest poraza i dve nerešene borbe. Karijeru je završio krajem aprila, ali se u novembru vratio u ring i pobedio Amerikanca Džesija Vargasa za WBO titulu. Kan je u 35 borbi ostvario 31 pobedu i pretrpeo je četiri poraza.

11:49 - Stoni tenis: Srpski timovi u baražu za EPMuška i ženska reprezentacija Srbije u stonom tenisu igraće u baražu za prvu diviziju na Evropskom prvenstvu, jer su u niškom Cairu savladali Švajcarsku sa 3:1, odnosno Litvaniju 3:2. Srpske selekcije su pobedama u poslednjem kolu kvalifikacijama zauzele drugo mesto, pa će muška reprezentacija igrati protiv Rusije, a ženska protiv Hrvatske u baražu za kontinentalni šampionat. Stonoteniseri su opravdali očekivanja protiv Švajcarske, uz dva trijumfa Marka Petkova od po 3:0, slavio je i Ivor Katić 3:1, dok je mladi Nikola Strugarević izgubio 0:3, ali taj poraz nije uticao na krajnji ishod. Znatno teži zadatak imale su reprezentativke Srbije protiv Litvanije, ali su slavile zahvaljujuci Andrei Todorović koja je bila ubedljiva sa dve pobede, još jednu je ostvarila Aneta Maksuti, uz jedan poraz, a izgubila je i Viktorija Tružinski.

11:25 - Venger ljut na sudijuTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da je ljut i nezadovoljan suđenjem u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena. Arsenal je sinoć u Londonu izgubio od Bajerna sa 1:5, u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona i ukupnim rezultatom 2:10 završio takmičenje u Ligi šampiona. Venger je ljut jer sudija nije dosudio penal za njegovu ekipu pri vodjstvu od 1:0, ali i jer je dosudio penal i isključio Lorana Košelnog posle prekršaja nad napadačem Bajerna Robertom Levandovskim. On smatra da je Levandovski pre toga bio u ofsajdu. "Penal i crveni karton su apsolutno neobjašnjivi i skandalozni. To je neodgovorno, ljut sam i veoma frustriran zbog sudije", rekao je Venger posle utakmice. Posle vodećeg gola Tea Volkota izjednačio je Levandovski, a zatim za 17 minuta Bajern je postigao četiri gola, preko Arjena Robena, Daglasa Koste i dvostrukog strelca Artura Vidala. Eliminacija Arsenala od 2:10 je najteži poraz neke engleske ekipe u Ligi šampiona. Venger je rekao da taj rezultat ne odražava "hrabrost ni igru" njegove ekipe. "Sveukupno, teško je shvatiti šta se dogodilo. Moram reći da je moja ekipa prikazala veliki trud i da je odigrala veoma dobro", naveo je francuski trener. On je dodao da je sudija Anastasos Sidiropulos prestrogo pokazao prvi žuti karon Košelnom, pre crvenog, posle konsultacija sa pomoćnim sudijom iza gola. "To nije bilo ozbiljno. Kada vidite koliko je utakmica važna i takav stav, potpuno sam revoltiran i žao mi je ljudi koji su došli i platili mnogo novca da gledaju ovakvu utakmicu", naveo je 67-godišnji Venger. Navijači Arsenala su pre utakmice protestovali i tražili Vengerov odlazak, zbog loših rezultata. "Nemam ništa da kažem na to", rekao je Venger.

foto: Reuters
foto: Reuters

10:27 - Najki napravio hidžab za sportistkinjeAmerička kompanija Najki (Nike) prvi je proizvodjač sportske opreme koji je napravio hidžab za muslimanke. Hidžab je napravljen od laganog, rastegljivog materijala sa sitnim rupama koje omogućavaju cirkulaciju vazduha i ima produženi zadnji deo. Biće pravljen u tri boje, crnoj, sivoj i boji opsidijana, prenosi Gardijan. Prodaja prvog sportskog hidžaba, nazvanog "Najki pro hidžab" počeće 2018. godine. Rad na razvijanju tog proizvoda trajao je godinu dana, a testirale su ga sportistkinje medju kojima klizačica Zahra Lari iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.Lari, koja se nada učešću na sledećim Zimskim Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, objavila je na svom profilu na Instagramu fotografije na kojima nosi novi hidžab. "Ne mogu da verujem da je ovo konačno ovde", napisala je Lari.

10:06 - Roben: Penal i crveni karton odlučili utakmicuFudbaler minhenskog Bajerna Arjen Roben izjavio je da njegov tim prespavao prvo poluvreme protiv Arsenala, ali da je kasnije pokazao snagu i obezbedio prolaz u četvrtfinale Lige šampiona. Bajern je i u revanšu u Londonu bio ubedljivo slavio nad Arsenalom 5:1, za ukupnih 10:2, i to nakon preokreta u drugom delu golovima Roberta Levandovskog, Robena, Daglasa Koste i dva Artura Vidala. "Prvo poluvreme nije bilo dobro. Pre utakmice smo pričali da će Arsenal da krene snažno i to se dogodilo, a mi smo spavali. Moraćemo mnogo bolje u četvrtfinalu... Drugi deo igre bio je mnogo bolji, a penal i crveni karton su nam pomogli, to je promenilo tok meča", rekao je Roben. Holanđanin smatra da je Robert Levandovski fauliran u kaznenom prostoru "tobdžija" i da je Loran Košćelni sa razlogom isključen. "Jasna su pravila, Košćelni je bio poslednji igrač odbrane. Idemo korak po korak, sa obe noge smo na zemlji. Ne volim da pričam o finalu, do njega imamo još dve runde", poručio je Roben.Za razliku od Robena, Ćabi Alonso želi u finalu ovosezonske Lige šampiona da se sastanu Bajern i njegov bivši klub Real Madrid. "Mislim da su Real i Atletiko dva najteža rivala. Za mene, idealno finale bilo bi protiv Reala", izrazio je želju Alonso, koji je sa kraljevskim klubom 2013. godine bio prvak Evrope.

09:36 - Serena Vilijams zbog povrede prepušta Kerber prvo mestoAmerička teniserka Serena Vilijams zbog povrede odustala je sa mastersa u Indijan Velsu i prepustila prvo mesto WTA liste Nemici Angeliki Kerber. Kerber se vraća na čelo ženskog tenisa nakon dva meseca, kada zbog titule Vilijamsove na Australijan openu izgubila prvu poziciju. Vilijams gubi poene jer je u kalifornijskoj pustinji neće moći da brani finale iz prošle godine, a zbog povrede neće nastupiti ni u Majamiju krajem marta. "Nisam u stanju da igram zbog mojih kolena. Vratiću se na teren što je brže moguće", rekla je Vilijams, sa 23 gren slema rekorderka u Open eri. Vilijams do 2015. čak 14 godina je bojkotovala Indijan Vels jer je doživela rasističke uvrede na tom turniru.

Serena Vilijams, foto: AP
Serena Vilijams, foto: AP

09:00 - Indijan Vels: Đoković protiv Edmunda ili ElijasaSrpski teniser Novak Đoković odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu kreće iz drugog kola, gde čeka pobednika meča između Britanca Kajla Edmunda i Portugalca Gastaa Elijasa. Đoković, koji je slobodan u prvoj rundi, nalazi se u teškom delu žreba jer kao potencijalne protivnike redom ima Huana Martina Del Potra, Nika Kirjosa, boljeg iz projektovanog duela Rafael Nadal - Rodžer Federer, Dominika Tima, Stana Vavrinku... U drugoj polovini kostura su prvi nosilac Endi Marej, Kei Nišikori, Marin Čilić, Žo-Vilfred Conga.. Turnir u Indijan Velsu, čiji je nagradni fond 6.993.450 dolara, igra se od 9. do 19. marta.

08:01 - Nekadašnji trener Zvezde podneo kandidaturu za selektora GaneFudbalski savez Gane nedavno je raskinuo saradnju sa selektorom Avramom Grantom .Raspisan je konkurs za novog selektora nacionalnog tima ove afričke zemlje. Među 70 kandidata je i nekadašnji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.Strateg iz Slovenije je osvojio titulu sa crveno-belima 2014. godine, a bio je i trener belgijskog Lirsa, Domžala, kao i selektor Slovenije."Crne zvezde" su na Afričkom kupu nacija u Gabonu osvojile četvrto mesto. U prošlosti su reprezentaciju Gane predvodili mnogi stručnjaci sa ovih prostora: Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac i Goran Stevanović.07:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track