BLOG UŽIVO, VIDEO: Bamberg i Olimpijakos igrali za Zvezdu
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Bamberg i Olimpijakos igrali za Zvezdu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:11 - Norič otpustio trenera NilaFudbalski klub Norič otpustio je danas trenera Aleksa Nila dve godine pošto je seo na klupu tog kluba.Norič je prošle sezone ispao iz Premijer lige, a trenutno je na osmom mastu na tabeli Čempionšipa, odnosno ima osam bodova manje od mesta koje vodi u plej-of.Ekipa Noriča je bez pobede u poslednih pet utakmica.Tim će u narednom kolu s klupe predvoditi dosadašnji pomoćnih Nila Alan Irvin.

22:56 - Espanjol slavio protiv Las PalmasaFudbaleri Espanjola pobedili su večeras na svom terenu Las Palmas sa 4:3, u prvoj utakmici 27. kola španske Primere.Espanjol je prekinuo niz od dva meča bez pobede i deveti je na tabeli sa 39 bodova. Las Palmas je na 12. poziciji sa sedam bodova manje.Domaća ekipa je povela već u prvom minutu meča golom Davida Lopesa, da bi na 1:1 izjednačio Maurisio Lemos u 31. minutu. Espanjol je na odmor ipak otišao s prednošću pošto je u prvom minutu sudijske nadoknade gol Las Palmasa pogodio Gererd Moreno.Lemos je u 49. minutu ponovo izjednačio, ali su pobedu Espanjolu doneli Pablo Pjati golom iz penala i Hose Manuel Hurado.Konačan rezultat postavio je Mateo Garsija u 84. minutu.Espanjol u narednom kolu gostuje Eibaru, dok Las Palmas dočekuje Viljareal.

22:51 - Olimpijakos pobedio Darušafaku po meri Crvene zvezdeKošarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Darušafake sa 81:73 (25:18, 23:15, 21:25, 12:15), u utakmici 25. kola Evrolige. Grčka ekipa upisala je 18. pobedu i treća je na tabeli Evrolige, dok Darušafaka sada ima skor od 12 pobeda i 13 poraza i nalazi se na devetoj poziciji. Olimpijakos je time učinio uslugu Zvezdi, jer je udaljio Darušafaku od četvrtfinala.Olimpijakos je do pobede vodio Kem Birč sa 13 poena, Met Lodžeski je dodao poen manje, dok je Erik Grin postigao 11. Srpski košarkaš Nikola Milutinov meč završio je sa osam poena.U poraženom timu najbolji je bio Bred Vonamejker sa 23 poena.Olimpijakos u narednom kolu dočekuje Galatasaraj, dok Darušafaka dočekuje Barselonu.

22:34 - Remi Bajera i VerderaFudbaleri Bajera i Verdera odigrali su večeras u Leverkuzenu nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 24. kola nemačke Bundeslige.Bajer je poveo već u sedmom minutu golom Kevina Folanda i tu prednost je čuvao sve do 79. minuta kada je izjednačenje Verderu doneo Klaudio Pisaro.Domaća ekipa je imala veliku šansu da osvoji sva tri boda, ali Omer Toprak u 96. minutu nije iskoristio jedanaesterac.Ekipa iz Leverkuzena je deseta na tabeli Bundeslige sa 31 bodom, a Verder je na 14. poziciji sa pet bodova manje.Bajer u narednom kolu gostuje Hofenhajmu, dok Verder dočekuje Lajpcig.

22:03 - Mega bolja od KarpošaKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras na svom terenu Karpoš sokole sa 82:69 (15:20, 25:22, 22:18, 20:9), u prvoj utakmici 26. kola Jadranske lige.Mega je ovim trijumfom stigla do 11. pobede u regionalnom takmičenju i peta je na tabeli, dok je makedonska ekipa upisala 16. poraz.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Radosav Spasojević sa 20 poena, poen manje dodao je Rade Zagorac, dok je Jovan Novak postigao sa 13.U ekipi Karpoša najbolji je bio Bojan Trajkovski sa 17 poena, dok je Dragan Labović meč završio sa 14 postignutih poena.

21:33 - Odbojkaši Novog Pazara očekuju plasman u finale Kupa SrbijeTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je večeras da veruje da će njegov tim u slučaju da pruži najbolju igru pobediti Crvenu zvezdu i plasirati se u finale 52. Kupa Srbije, čiji je domaćin."Uvek igramo dobro kad su velike utakmice na 'gerfloru'. Voleli bismo da isto ponovimo i sutra, da uživamo. Ako se to i ne desi, crveno-beli će morati da budu baš dobri da bi nas dobili na našem terenu, a u tom slučaju ćemo im čestitati. Mi smo već pobednici, pošto smo postali ravnopravan takmac Crvenoj zvezdi i Vojvodini", rekao je Stefanović.Prvo polufinale završnog turnira 52. Kupa Srbije, izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde, igraće se sutra od 18.00 u dvorani Pendik, a duel Kosovske Mitrovice i Vojvodine zakazan je za 20.30. Finale je na programu u nedelju od 18.00.Stefanović je naveo da su Novopazarci radili najbolje moguće, ocenivši da svi učesnici završnice Kupa Srbije imaju svoj adute."Novosadjani su bili najbolji u regularnom delu Superlige, Novi Pazar je dobio sve utakmice kao domaćin, a Crvena zvezda je prava na velikim mečevima. Nema presije, ali naš put do trofeja najteži je moguć. U roku od 24 časa, potrebno je da pobedimo Zvezdu i Vojvodinu. Daleko smo od toga, pa trenutno razmišljamo samo o prvom rivalu", kazao je Stefanović."Radujemo se punim tribinama. Crvena zvezda je mnogo bolja nego pre mesec dana, kada ih u našoj maksimalnoj pobedi u Novom Pazaru nisam video u najboljem svetlu. Sada ih očekujem u pravom izdanju", dodao je on.Kapiten Pazaraca Hamza Zatrić pohvalio je pozitivnu atmosferu u celom kolektivu i naglasio da je njegov tim prvi put favorit za osvajanje velikog trofeja."Ove sezone smo na domaćoj i evropskoj sceni dokazali, pre svega sebi, da smo rame uz rame s najboljim ekipama. Možemo protiv svih. Kada smo u dobrom ritmu, uvek imamo veliku šansu da pobedimo. Tako ćemo pristupiti i sutrašnjem meču", najavio je Zatrić.Ovaj primač servisa ocenio je da je samopouzdanje novopazarskih odbojkaša na visokom nivou."Sigurno je da će nas nositi prepune tribine Pendika, nadam se do povoljnog rezultata. Mislim da će biti lep ambijent, što može samo da nas dodatno motiviše", rekao je Zatrić.

21:05 - Bamberg odigrao za Zvezdu, ubedljiv poraz EfesaKošarkaši Bamberga pobedili su večeras u Istanbulu ekipu Efesa sa 87:68 (17:23, 25:9, 22:13, 23:23), u utakmici 25. kola Evrolige.Nemački klub je na 13. mestu na tabeli sa skorom od devet pobeda i 16 poraza. Efes, koji je konkurent Crvene zvezde u borbi za TOP 8, upisao je 12. poraz i ostao na osmoj poziciji.Bamberg su do pobede vodili Nikolo Meli i Leon Radoševič sa po 16 poena, dok je Maodo Lo dodao poen manje.U poraženom timu najbolji je bio Džedi Osman sa 15 poena.Bamberg je utakmicu prelomio u drugoj četvrtini kada je serijom 16:0 stigao do prve dvocifrene prednosti. Nemački klub je veliku prednost bez problema održavao do kraja meča.

20:39 - Alonso: Liverpul je poseban klubFudbaler Bajerna iz Minhena Ćabi Alonso izjavio je da je vreme koje je proveo u Engleskoj za njega bilo spektakularno, a Liverpul je nazvao posebnim klubom.Alonso je juče najavio da će na kraju sezone završiti igračku karijeru. Nakon te objave Liverpul je odao priznanje Špancu na svemu što je uradio u karijeri, a on se danas u razgovoru s novinarima prisetio vremena koje je od 2004. do 2009. godine proveo na Enfildu."Vreme koje sam proveo u Engleskoj za mene je bilo spektakularno. Imao sam 22 godine i prvi put sam živeo sam, u gradu koji nije moj, koji ne poznajem. Do tog trenutka sam živeo s roditeljima i sve u komšiluku sam poznavao", rekao je Alonso."U prvoj godini sam shvatio da je Liverpul poseban klub, s velikom istorijom i tradicijom", dodao je Alonso.Alonso je s Liverpulom osvojio titulu u Ligi šampiona 2005. godine kada su "crveni" u spektakularnom finalu u kome su u prvom poluvremenu gubili sa 3:0 pobedili Milan."Imao sam sreće da igram u fantastičnom finalu za Liverpul i da osvojim Ligu šampiona... Nadam se da ću imati šanse da osvojim taj trofej i ove godine", rekao je Alonso.

20:07 - Fiorentina predstavila projekat novog stadionaFudbalski klub Fiorentina predstavio je danas projekat izgradnje novog stadiona koji bi trebalo da bude završen do 2021. godine.Projekat je vredan 420 miliona evra, a gradnja stadiona počeće 2019. godine i trebalo bi da traje dve godine.Novi stadion Fiorentine imaće 40.000 mesta, a navijači će od terena biti udaljeni samo sedam metara. Stadion će biti izgradjen u severozapadnom delu Firence, a uz njega će biti i tržni centar i hotel."Ovo je istorijski trenutak. Predstavljamo važan projekat za Firencu i za celu Italiju", rekao je vlasnik Fiorentine Andrea dela Vale i dodao da klub i dalje traži investitore za taj projekat.Samo tri italijanska fudbalska kluba za sada imaju stadione u svom vlasništvu, Juventus, Sasuolo i Udineze, a svoj stadion će dobiti i Roma."Mnogi klubovi ovo pokušavaju i to je dobra stvar. Mi smo jedan od njih. Ovo je sjajna prilika za promenu italijanskog fudbala koji veoma zaostaje u tom pogledu", rekao je Dela Vale.

17:57 - Berezucki završio reprezentativnu karijeruRuski fudbaler Vasilij Berezucki saopštio je danas da je odlučio da se povuče iz reprezentacije, godinu dana pre nego što će njegova zemlja biti domaćin Svetskog prvenstva."Imajući u vidu moje godine, a što je najvažnije moje zdravlje, odlučio sam da se fokusiram samo na igranje za CSKA. Reprezentacija Rusije ima zdravu radnu atmosferu i ima odličnu grupu ljudi koja može da postigne velike stvari", rekao je Berezucki.Berezuckij je za reprezentaciju Rusije od 2003. godine odigrao 101 utakmicu.Selektor Rusije Stanislav Čerčesov odao je priznanje 35-godišnjem defanzivcu za sve što je uradio za nacionalni tim i rekao da ne želi da potpuno zatvori vrata reprezentacije za njega."U slučaju krajnje nužde, uveren sam da može da se vrati u reprezentaciju", rekao je Čerčesov.Fudbalska reprezentacija Rusije nije uspela da prodje grupnu fazu na nekom velikom turniru još od 2008. godine, kada je upravo Berezuckij pomogao timu da stigne do polufinala Evropskog prvenstva.

17:08 - VADA žali što je Isinbajeva ponovo na čelu nadzornog odbora RUSADA-eSvetaska antidoping agencija (VADA) saopštila je danas da žali što je nekadašnja atletičarka Jelena Isinbajeva ponovo izabrana za predsednicu nadzornog odbora Antidoping agencije Rusije (RUSADA)."Ponovni izbor Isinbajeve nije po našem utvrdjenom planu za ponovno pokretanje RUSADA-e", navodi se u saopštenju VADA-e.Isinbajeva je u decembru prvi put izabrana za predsednicu nadzornog odbora RUSADA-e, a danas je ponovo izabrana na tu funkciju. Njen glavni zadatak je da ubedi VADA-u da ukine suspenziju RUSADA-e iz 2015. godine.Isinbajeva je u prethodnom periodu često kritikovala VADA-u i pozivala da glavni uzbunjivač bude suspendovan doživotno.

16:24 - Spartak objavio saradnju s Visokom tehničkom školom iz SuboticeFudbalski klub Spartak i Visoka tehnička škola strukovnih studija (VTŠSS) iz Subotice potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, saopštio je danas srpski superligaš."Predstavnici obe organizacije su se složili da će saradnja i najavljeni zajednički projekti biti od velike koristi i za studente, jer će kroz razne projekte koje će biti organizovani i koncipirani imati priliku da kroz praktične aktivnosti, implementiraju svoje znanje, a klub će imati 'armiju' mladih i obrazovanih budućih stručnjaka za digitalne tehnologije", navodi se u saopštenju Spartaka.Ugovor su potpisali direktor Spartaka Dragan Djordjević i dekan VTŠSS Igor Firstner. Kako se navodi u saopštenju, u narednih desetak dana biće raspisan i prvi konkurs sa nagradama za studente VTŠSS.Subotičani navode da su "izuzetno ponosni na novog člana svog "Kluba prijatelja", u kom se nalaze razne kompanije koje pomažu rad kluba.Visoka škola strukovnih studija osnovana je 1960. godine i predstavlja jednu od najcenjenijih državnih visokoškolskih ustanova u Srbiji. ;Posle akreditovanja 2007. godine postaje Visoka tehnička škola strukovnih studija.Osnovna delatnost škole je obrazovanje studenata u oblasti tehničkih nauka. Škola i ove godine vrši upis kandidata na dva nivoa studija kroz osnovne strukovne i specijalističke strukovne studije. Svi studijski programi uskladjeni su sa Bolonjskom deklaracijom.15:06 - Stolica: Nadam se novoj pobediTrener fudbalera Voždovca Ilija Stolica izrazio je nadu da će njegova ekipa nastaviti seriju pobeda u predstojećoj superligaškoj utakmici protiv Bačke. "Obe ekipe imaju po šest bodova iz poslednje dve utakmice, u mini seriji su. Siguran sam da je raspoloženje kod obe ekipe na visokom nivou i publika kod nas na stadionu zaslužuje da pogleda jedan dobar meč. Spremni smo i zdravi, nema ni suspendovanih igrača zbog kartona. Unapred se radujemo ovoj utakmici i verujem da možemo da ovu seriju od dve utakmice zaokružimo i trećom i da se približimo našem cilju, a to je plej-of", rekao je Stolica. Voždovac će u nedelju od 15.00 na svom stadionu dočekati Bačku u 26. kolu Super lige Srbije. "Dolazi nam ekipa Bačke koja je disciplinovana, organizovana i koja poseduje mnogo samopouzdranja nakon dve pobede. Ipak oni nama dolaze u goste, ovo je naša kuća, mi smo domaćini i mislim da bi trebalo da pobedimo i da nastavimo seriju pobeda", rekao je golman Voždovca Zoran Popović. Voždovac posle 25 utakmica ima 34 boda i nalazi se na deobi devetog mesta sa Spartakom iz Subotice, dok je Bačka 13. sa 24.

14:45 - Zvonarjova se vraća tenisuNekadašnja finalistkinja Vimbldona i Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, Ruskinja Vera Zvonarjova objavila je danas da planira povratak na WTA tur. Ova 32-godišnja Ruskinja nalazi se na spisku teniserki kao moguća zamena za ITF turniru u Istanbulu ovog meseca, dve godine pošto je odigrala poslednji meč - Zvonarjova, nekada druga teniserka sveta, tokom karijere imala je često problema s povredom ramena, a poslednji put nastupala je na turniru u Šenženu u januaru 2015. godine. Po okončanju karijere, Zvonarjova se porodila, a radila je i kao teniski komentator u Rusiji.14:23 - Lalatović: Bez emocija u ČačkuTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović izjavio je danas da ga prelepe uspomene vezuju za period proveden u Čacku, ali da na utakmici protiv Borca u 26. kolu Superlige neće biti emocija. "Proveo sa u Čačku prelepo vreme i to je bio moj najbolji potez. Vodio sam ih 17 kola i bili smo drugi. Publika me tamo od prvog do poslednjeg dana prihvatila. Dakle, utakmica u nedelju je specifična za mene, ali ne sme da bude emocija", rekao je Lalatović. On je dodao da su i jednoj i drugoj ekipi potrebni bodovi i da Čacani ne zaslužuju da budu na poziciji na kojoj su trenutno. "U tim se vraćaju Ožegović i Jovanović, videćemo danas za Docića. Juče sam održao sastanak sa igračima i rekao im da je ovo pravi put, da smo krenuli od nule sa osvojenih 10 bodova u prva četiri kola bili bismo sad uz rame Zvezdi i Partizanu. Postoji nada da možemo da napravimo čudo ulaskom u plej-of, ali i ako ga ne napravimo neće biti smak sveta. Pravimo ekipu koja će sledeće sezone biti među tri-četiri u Srbiji", poručio je Lalatović. Utakmica između Borca i Čukaričkog igra se u nedelju od 15 sati.

14:00 - Vojvodina želi pobedu protiv MetalcaFudbaleri Vojvodine pokušaće da se oporave od "teškog udarca" protiv Crvene zvezde i pobede Metalac, rekao je danas pomoćni trener novosadskog kluba Vladimir Buač. "Doživeli smo težak poraz i udarac. U fudbalu, kao i u životu, doživljavamo razne vrste udaraca i padova, a veoma je bitno koliko brzo ćemo ustati i uspeti dobro da reagujemo. Najbitnija nam je pozitivna reakcija. Juče više ne postoji, bitno je samo sutra i na utakmici protiv Metalca ići ćemo na pobedu", rekao je Buač. Vojvodina je u sredu poražena od Zvezde sa 3:2, iako je na poluvremenu vodila 2:0. Novosadski klub sada zaostaje 10 bodova za crveno-belima, koji su lideri u Super ligi. Buač je naveo da je potreban psihički oporavak igrača, ali i članova stručnog štaba i samog kluba, zbog čega je predstojeća utakmica protiv Metalca veoma važna. Utakmica izmedju Metalca i Vojvodine igraće se u ponedeljak od 16.30 u Gornjem Milanovcu, u 26. kolu Super lige Srbije.

13:30 - Premijer liga: Kejn i Gvardiola najbolji u februaruGolgeter Totenhema Hari Kejn i menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izabrani su za najboljeg igrača i trenera Premijer lige u februaru. Kejn je u dve pobede Totenhema postigao četiri gola, dok je Gvardiola, prvo priznanje otkad je stigao na Ostrvo, zaslužio sa tri uzastopna trijumfa Sitija. Najlepši gol postigao je fudbaler Čelsija Eden Azar, u derbiju protiv Arsenala, kada je "promešao" nekoliko igrača gradskog rivala i pogodio mrežu.

13:00 - Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv BarseloneEvropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Barselone, pošto su njeni navijači utrčali u teren da proslave sa igračima pobedu protiv Pari Sen Žermena. Barselona je u sredu uveče pobedila Pari Sen Žermen sa 6:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona. Barselona je tri gola postigla posle 87. minuta, a odlučujući gol u petom minutu nadoknade vremena postigao je Serhi Roberto, posle čega su navijači španskog kluba utrčali u teren. Disciplinska komisija Uefa doneće odluku o mogućoj kazni 23. marta.

12:33 - Dušan Anđelković poziva navijače: Zvezdi treba podrška da ne bude samaFudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković rekao je da je njegovom klubu bila potrebna pobeda poput one protiv Vojvodine, koja ga je "pokrenula". "Čini mi se da nam je baš takva pobeda bila potrebna, sve nas je pokrenula i donela nam dodatno samopouzdanje. Posle 'večitog' derbija, susret sa Vojvodinom je najveća utakmica u našem fudbalu. Otišli smo po tri boda i, iako je meč bio napet, vratili smo se sa njima", rekao je Andjelković. Zvezda je u sredu posle preokreta pobedila Vojvodinu sa 3:2 i posle 25 kola ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana. Anđelković je naveo da veliki preokret mnogo znači zbog atmosfere u svlačionici. "Pokazali smo pobednički karakter kada je bilo najteže. Primljen gol u poslednjim minutima derbija, potom u Novom Sadu dva gola prednosti nakon devet minuta, zaista nam je psihički bilo jako teško. Pored svega, u drugom poluvremenu smo prikazali dominantnu igru, samouvereno smo izašli na teren, dali tri gola i mirno priveli utakmicu kraju. Imao sam utisak da možemo da damo još golova, toliko sam bio siguran u ekipu. Svakako smo priredili veliki fudbalski spektakl", rekao je Anđelković. Utakmica između Zvezde i Javora igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić".

12:05 - Rakitić u Barseloni do 2021. godineFudbaler Barselone Ivan Rakitić ostaće u na Kamp Nou do 2021. godine, saopštio je danas taj klub. Kako se navodi na sajtu Barselone, dogovor o novom ugovoru je postignut, pa će 28-godišnji hrvatski fudbaler ostati na Kamp Nou do 30. juna 2021. godine. Otkupna klauzula u ugovoru iznosi 125 miliona evra. Rakitićev stari ugovor istekao bi 2019. godine. Rakitić je 2014. godine iz Sevilje prešao u Barselonu i do sada je odigrao 145 utakmica i postigao 23 gola.

11:43 - Lalatović saopštio spisak igrača za prijateljske utakmice 11:20 - Zvezda čeka Javor, Partizan igra u Lučanima 11:00 - Hart još nije razgovarao sa Mančester sitijem

10:36 - FIFA blokirala MutkaMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) odlučila je da Vitalij Mutko više ne može da bude član Saveta svetske kuće fudbala, pošto obavlja funkciju zamenika premijera Rusije. Izvori agencije Asošiejted pres naveli su da je Fifa zabranila Mutku da se ponovo kandiduje za Savet zbog njegove funkcije u ruskoj vladi. Fifa zabranjuje vladama svojih članica da se mešaju u rad fudbalskih saveza, a Mutko je osim što je predsednik Fudbalskog saveza Rusije i predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. Mutko neće biti medju kandidatima i zbog istrage Etičkog komiteta Fife povodom izveštaja Svetske antidoping agencije (WADA) u kojima se navodi da je pomagao u prikrivanju dopinga ruskih sportista. On je u Savetu Fife od 2009. godine i tada je izabran u to telo kao ministar sporta Rusije. Ovo je prvi put da se proverava integritet Mutka, otkako je provera uvedena kao deo reformi u borbi protiv korupcije, posle skandala oko izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. godine.

10:20 - Milinković-Savić na slatkim mukamaMladi srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić, član Lacija, ovog leta biće na "slatkim mukama" jer su za njega zainteresovani Mancester Junajted, Liverpul i Celsi, prenosi Gazeta delo sport. Kako navodi ugledni italijanski list, Lacio će za MIlinkovića tražiti obestećenje od 30 miliona evra, tri puta vise nego sto je plaćen kada je dolazio iz Genka. Nekadašnji kapiten Vojvodine, koji jos nije debitovao za A tim Srbije jer se "ne uklapa u sistem igre", ove sezone odigrao je 24 utakmice za Rimljane i postigao četiri gola.

10:00 - Bilić želi Mitrovića u Vest HemuSrpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji nikako ne uspeva da se izbori za minutažu u Njukaslu, mogao bi na leto da se preseli u London i pojaca Vest Hem. Kako navode pojedini engleski mediji, menadžer Vest Hema Slaven Bilić rado bi angažovao viskog srpskog golgetera, pogotovo što nije "preskup" jer se pretpostavlja da bi Njukasl pustio za 15 miliona evra. Mitrović je ove sezone tek nekoliko puta bio starter, pa uprkos tome što tvrdi da je Njukasl pravi klub za njega, izvesno je da će potražiti drugu sredinu.

09:30 - Oklahoma pobedila San AntonioKošarkaši Oklahome pobedili su noćas San Antonio sa 102:92 i prekinuli niz od četiri poraza u NBA ligi. Rasel Vestbruk predvodio je Oklahomu do pobede sa 23 poena, 13 skokova i 13 asistencija, što je bio njegov 31. "tripl dabl" u sezoni. Pobedi su doprineli Viktor Oladipo sa 20 poena i Enes Kanter sa 14 poena i 10 skokova. U ekipi San Antonija, koja je prekinula niz od devet pobeda, najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena. Pau Gasol dodao je 18 poena i sedam skokova, a Lamarkus Oldridž 17 poena. Utakmicu su propustili Toni Parker, Manu Djinobili i Kajl Anderson. Detroit je pobedio Klivlend sa 106:101 i naneo mu treći uzastopni poraz. Andre Dramond predvodio je Pistonse do pobede sa 20 poena i 16 skokova, dok je Redži Džekson postigao 21. U timu nije bilo srpskog košarkaša Bobana Marjanovića. U ekipi šampiona NBA lige Lebron Džejms ostvario je "tripl-dabl" učinak od 29 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Kajri Irving postigao je 27 poena, a Čening Fraj 15 poena i devet skokova. U ekipi nije bilo Kevina Lava, Kajla Korvera i Endrua Boguta, a Kavalirsi su izgubili peti put u poslednjih sedam utakmica. Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su Memfis sa 114:98 i učvrstili se na petom mestu na tabeli Zapadne konferencije. Kliperse su do pobede predvodili Ostin Rivers sa 20 poena i Kris Pol sa 19 poena i sedam asistencija. U ekipi Memfisa najefikasniji je bio Mark Gasol sa 20 poena, a Zek Rendolf dodao je 18 poena i 11 skokova. Los Andjeles Lejkersi pobedili su Finiks sa 122:110 i prekinuli niz od osam poraza. Dandjelo Rasel bio je najbolji u Lejkersima sa 28 poena, od kojih je postigao šest "trojki", a Džordan Klarkson dodao je 19. Lejkersi su tako prekinuli niz od 11 poraza u Finiksu, gde nisu pobedili od 5. januara 2011. godine. Devin Buker predvodio je Finiks sa 23 poena. Portland je posle produžetka pobedio Filadelfiju sa 114:108 i ostvario četvrtu uzatopnu pobedu. Portland je predvodio Jusuf Nurkić sa 28 poena, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada. Demjan Lilard u pobedi je učestvovao sa 24 poena, ali nije postigao nijednu "trojku", čime je prekinuo niz od 42 utakmice u kojima je najmanje jednom bio precizan za tri poena. U timu Filadelfije, koja je pretrpela šesti poraz u poslednjih sedam utakmica, Dario Šarić bio je najefikasniji sa 28 poena.

08:45 - Poraz Troickog na startu Indijan VelsaSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je na startu Mastersa u Indijan Velsu, pošto je rano jutros izgubio od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 6:1, 6:4. Meč je trajao 70 minuta, a Dolgopolov je zabeležio prvi trijumf u četvrtom međusobnom meču i naredni rivak biće mu Nemac Filip Kolšrajber. Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 6.993.450 dolara.

08:20 - ITF: Dejvis kup će se igrati na dva dobijena setaMeđunarodna teniska federacija (ITF) ograničila je broj setova u mečevima Dejvis kupa na tri, umesto dosadašnjih pet. Čelnici ITF su odluku doneli na sednici Upravnog odbora u Indijan Velsu. Osim ove promene ITF je uneo još nekoliko novina u sveobuhvatnoj reformi Dejvis i Fed kupa, ali će o njima više reči biti u narednim mesecima, a sve promene će biti ozvaničene verovatno u avgustu. Dejvis kup tim Srbije će 7-9. parila ugostiti tenisku selekciju Španije u Beogradu, u četvrtfinalu Svetske grupe.07:42 - Pobede Jelene Janković i Dušana Lajovića na startu Indijan VelsaSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Indijan Velsu. Srpska teniserka je u prvom kolu pobedila Amerikanku Irinu Falkoni 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:3. Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Serene Vilijams. Dušan Lajović je u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu pobedio domaćeg tenisera Fransisa Tiofoa 2:0, po setovima 6:3, 6:3. Srbin će u drugom kolu igrati protiv Felisijana Lopeza. Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6,9 miliona dolara.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track