BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Igokea je više želela pobedu
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Igokea je više želela pobedu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Odbojkaši Novog Pazara u finalu Kupa Srbije pobedom protiv ZvezdeOdbojkaši Novog Pazara plasirali su se večeras u finale Kupa Srbije, pošto su u prvom polufinalu završnog turnira, čiji su domaćini, pobedili branioca trofeja Crvenu zvezdu sa 3:2 u setovima (30:28, 17:25, 35:33, 28:30, 15:13).Utakmica u dvorani Pendik, koju je pratilo oko 1.200 gledalaca, trajala je dva sata i 27 minuta.Novopazarce je do prvog finala u klupskoj istoriji predvodio Irfan Hamzagić sa 31 poenom, a pratili su ga Srećko Ristić sa 24, Marko Radosavljević sa 21 i Dušan Lopar, koji je upisao 10 poena.Najefikasniji u redovima beogradskih crveno-belih bio je Aleksandar Gmitrović sa 22 poena, jedan manje dodao je Dušan Stojsavljević, dok su Nemanja Mašulović i Milutin Nejić uknjižli 16, odnosno 11 poena.U drugom večerašnjem polufinalu, koje će početi oko 21.30, sastaće se prvoligaš Kosovska Mitrovica i novosadska Vojvodina.Finale Kupa Srbije za odbojkaše, 52. po redu, zakazano je za nedelju u 18.00 časova.

22:53 - Sampdorija pobedila Đenovu u gradskom derbijuFudbaleri Sampdorije pobedili su večeras u gradskom derbiju na gostovanju Djenovu sa 1:0, u utakmici 28. kola italijanskog prvenstva i nastavili niz od sedam utakmica bez poraza.Jedini gol postigao je Luis Murijel u 71. minutu.Sampdorija je u poslednjih sedam utakmica bez poraza, ostvarila je pet pobeda i deveta je na tabeli sa 41 bodom.Djenova je pretrpela 13. poraz u prvenstvu i zauzima 15. mesto na tabeli sa 29 bodova.

22:42 - Atletiko pobedio Granadu golom GrizmanaFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras Granadu sa 1:0, u utakmici 27. kola španskog prvenstva.Jedini gol postigao je Antoan Grizman u 84. minutu. To je bio njegov 13. gol u prvenstvu.Atletiko je vezao drugu pobedu i četvrti je na tabeli sa 52 boda. Granada je pretrpela drugi uzastopni poraz, 18. je na tabeli sa 19 bodova i ima pet bodova manje, ali i utakmicu više od La Korunje, koja nije u zoni ispadanja.Fudbaleri Alavesa pobedili su na gostovanju Malagu sa 2:1. Alaves je poveo u 39. minutu golom Zuhaira Fedala u 39. minutu, a izjednačio je Huan Karlos u 71. minutu. Pobedu Alavesu doneo je Edgar Mendes u prvom minutu nadoknade vremena.Alaves je ostvario devetu pobedu u prvenstvu i 10. je na tabeli sa 37 bodova. Malaga je pretrpela četvrti uzastopni poraz i zauzima 15. mesto na tabeli sa 26 bodova.

22:18 - Oldridž odsustvuje neodredjeno vreme zbog problema sa srcemKošarkaš San Antonija Lamarkus Oldridž odsustvovaće sa terena neodredjeno vreme zbog problema sa srcem.San Antonio je danas saopštio da Oldridž ima aritmiju i da će biti podvrgnut testiranjima, posle kojih će biti odlučeno koliko će odsustvovati sa terena.Na kraju njegove prve sezone u NBA ligi 2007. godine, Oldridžu je dijagnostikovano stanje koje može izazvati ubrzani rad srca.Oldridž je ove sezone postizao 17,3 poena i imao je 7,4 skoka za Spurse, koji su skorom od 50 pobeda i 14 poraza drugi najbolji tim u NBA ligi.San Antonio će noćas igrati protiv naboljeg tima lige Golden Stejta.

21:33 - Džikić: Igokea je više želela pobeduTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je Igokea u današnjoj utakmici više želela pobedu od njegove ekipe i da je bila bolja u duelu poslednjeg 26. kola Jadranske lige."Igokea je više želela ovu pobedu i to se videlo od samog početka meča i na kraju je ispalo da su 'ničije lopte' odlučile pobednika. Nismo dobro otvorili utakmicu, primili smo 28 poena u prvoj četvrtini. Posle smo relativno dobro kontrolisali sve što se dešavalo, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Igokea koja je pokazala da ima kvalitet i izuzetno dobar spoj iskustva i mladosti. Jednostavno, u ovoj utakmici su bili bolji", rekao je Džikić, navodi se na klupskom sajtu.Partizan je večeras izgubio u Laktašima od Igokee sa 64:70 i zakomplikovao sebi situaciju pred plej-of, pošto više nema šanse za drugo mesto na tabeli, koje bi mu garantovalo prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji. Posle svih utakmica poslednjeg 26. kola regularnog dela Jadranske lige znaće se parovi polufinala plej-ofa.Bek crno-belih Vanja Marinković rekao je da je Partizan loše počeo večerašnji meč."Utakmicu smo otvorili izuzetno loše, bez energije što je Igokea iskoristila i sa 10 poena prednosti otišla na prvi odmor. U nastavku smo igrali bolje, medjutim, nismo imali dovoljno snage da se vratimo, odnosno da prelomimo meč u svoju korist. Čestitam Igokei na zasluženoj pobedi", rekao je Marinković.Polufinalna serija Jadranske lige počinje 18. marta.

21:03 - Arsenal u polufinalu FA kupaFudbaleri Arsenala plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su na svom terenu pobedili petoligaša Linkoln sa 5:0. Linkoln je 88 mesta iza Arsenala, ali se dobro držao u prvom poluvremenu, u kome je u nadoknadi vremena primio prvi gol. Golove za Arsenal postigli su Teo Volkot u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, Olivije Žiru u 53, Luk Voterfol, koji je postigao autogol u 58. minutu, Aleksis Sančes u 72. i Aron Remzi u 75. minutu. Arsenal je ostao u igri za 13. trofej u FA kupu. Pre utakmice navijači tog kluba su održali protest i zahtevali da uprava kluba ne ponudi treneru Arsenu Vengeru novi ugovor, kada mu stari istekne na leto. Linkoln je prošlog meseca postao prvi amaterski klub koji se plasirao u četvrtfinale FA kupa posle 103 godine, pobedom protiv Barnlija 1:0. Ekipu je večeras na stadionu Emirejts bodrilo 9.000 navijača.

20:46 - Ingolštat i Keln odigrali nerešenoFudbaleri Ingolštata i Kelna odigrali su večeras nerešeno 2:2, u utakmici 24. kola Bundeslige.Dvostruki strelac u ekipi Kelna bio je Antoni Modest, u 15. minutu iz jedanaesterca i u 60. minutu, posle dodavanja Miloša Jojića. Golove za domaći Ingloštat postigli su Dario Leskano u 42. i Roman Breže u 69. minutu.Keln je 10. put ove sezone odigrao nerešeno, u poslednjih pet utakmica osvojio je dva boda i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 34 boda.Ingolštat je bez pobede u poslednje tri utakmice, pretposlednji je na tabeli sa 19 bodova i čeka ga teška borba za opstanak u Bundesligi.

20:24 - Majdov zarobljen u Bakuu dva dana, Udovičić pomogaoMladi srpski džudista Nemanja Majdov proveo je više od dva dana zarobljen na aerodromu u Bakuu jer imao azerbejdžansku vizu greškom Džudo saveza Srbije, ali bi sutra trebalo da se vrati u Beograd posle reakcije ministra omladine i sporta Vanje Udovičića...

DRAMA MLADOG SRPSKOG DŽUDISTE: Nemanja Majdov zarobljen 48 sati bez hrane na aerodromu u Bakuu!

DŽUDO SAVEZ ZA KURIR: Evo ko je kriv što je mladi srpski džudista zatočen na aerodromu u Bakuu

DŽUDISTA IZ BAKUA: Hvala vam novinari, da sam ranije krenuo preko medija možda bi i vizu dobio!

20:09 - Poraz Partizana, Zvezda "bira" rivala u polufinaluKošarkaši Partizana izgubili su na gostovanju ekipi Igokee 70:64 (28:17, 16 :17, 9:16, 17:14), čime su ugrozili treće mesto na tabeli ABA lige u nepotpunom 26. kolu na Jadranu. Partizan je porazom u Laktašima izgubio sve šanse da se domogne druge pozicije i prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa, u slučaju kiksa Cedevite, pa sada od meča Crvene zvezde i Budućnosti zavisi da li će biti treći ili četvrti. Crvena zvezda drži stvari u svojim rukama i može da "bira" rivala u polufinalu, u slučaju pobede nad Podgoričanima igraće baš protiv njih, dok bi poraz značio duel večitih rivala u doigravanju. Partizan je protiv Igokee imao samo dvojicu sa dvocifrenim brojem poena, Branislava Ratkovicu sa 14 i Vilijama Hečera sa 12, dok je kod pobedničkog tima najbolji bio Vuk Radivojević sa 20. Košarkaši Partizana regionalni deo sezone završili su sa skorom 19-7.

19:47 - Mančester siti u polufinalu FA kupaFudbaleri Mančester sitija plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su na gostujućem terenu pobedili Midlsbro sa 2:0. Mančester siti je poveo u trećem minutu golom Davida Silve, a pobedu je obezbedio Serhio Aguero u 67. minutu. To je bio njegov šesti gol u poslednjih pet utakmica. Večeras u Londonu igraju Arsenal i petogligaš Linkoln siti. U nedelju će igrati Totenhem i trećeligaš Milvol, dok će u velikom derbiju Čelsi na Stamford Bridžu dočekati Mančester junajted.

19:02 - Srebro za muški tim Srbije na EPMuška reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Višegodišnji "post" bez timskog odličja prekinuli su Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić. Srpski strelci su do sada osvojili osam medalja na šampionatu u Sloveniji, još dve u revijalnom takmičenju. Prethodno su Zorana Arunović i ženska ekipa osvojili zlato, Damir Mikec, junior Lazar Kovačević, juniorski miks, ženski juniorski tim došli su do srebra, dok je muški tim osvojio bronzu pištoljem.

18:37 - Rendžers dobio novog trenera pred derbi sa SeltikomŠkotski tim Glazgov Rendžers angažovao je danas portugalskog fudbalskog trenera Pedra Kaišinju, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor.Rendžers je treći na tabeli prvenstva Škotske sa 33 boda manje od vodećeg Seltika, u svojoj prvoj sezoni posle četvorogodišnjeg odsustva.Taj klub je zbog finansijskih problema morao da se vrati u četvrtu ligu.Kaišinja je do sada u karijeri trenirao Leiriju i Nacional u Portugalu, kao i Santos Lagunu u Meksiku.On će debitovati u nedelju, u "old firm" derbiju protiv Seltika.

18:13 - Novi remi Sevilje u PrimeriFudbaleri Sevilje igrali su danas na svom stadionu nerešeno 1:1 sa Leganesom u 27. kolu Primere.Sevilja je drugi put zaredom igrala nerešeno i zaostaje dva boda uz dve utakmice manje za Realom, odnosno tri uz jednu manje od vodeće Barselone.Leganes je 16. na tabeli španskog prvenstva sa 25 bodova.Gosti su vodili od trećeg minuta golom Gabrijela Piresa, a izjednačio je Stevan Jovetić u 43.

18:08 - Everton ostao u borbi za EvropuFudbaleri Evertona ostvarili su veoma važan trijumf u borbi za plasman u evropska takmičenja, pošto su danas pobedili Vest Bromvič sa 3:0.Everton je sedmi posle 28 utakmica u Premijer ligi ima 47 bodova, tri manje, ali i dve utakmice manje od petoplasiranog Arsenala. VBA je osmi sa 40.Strelci su bili Kevin Miralas u 39, Morgan Šnajderlin u 45. i Romelu Lukaku u 82. minutu.Važnu pobedu je ostvario i Hal, ali u borbi za opstanak. Taj klub je sa 2:1 savladao Svonsi na svom terenu.Golove je dao Omar Baje Niase u 69. i 78. minutu. Srpski fudbaler Lazar Marković igrao je do 75. za Hal. Strelac za Svonsi u 92. bio je Alfi Moson.Hal je i dalje u zoni ispadanja, ali sa 24 boda zaostaje samo jedan za Kristal Palasom, koji je na 17. mestu.Bornmut je u veoma utakmici pobedio prvi put ove godine. Savladan je Vest Hem sa 3:2.Bornmut je tri puta vodio, a promašio je i dva penala. Sva tri gola dao je Džošua King, u 31, 48. i 90. minutu. Pogotke za Vest Hem postigli su Majkl Antonio u 10. i Andre Ajev u 83.

17:54 - Lajpcig izgubio, Bajern sve bliži odbrani tituleFudbaleri Bajerna napravili su novi korak ka odbrani titule šampiona Nemačke, pošto su danas u Minhenu pobedili Ajntraht sa 3:0. Robert Levandovski je bio strelac u 38. i 55. minutu, a Daglas Kosta u 41. Novi reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović igrao je celu utakmicu za Ajntraht. Bajern posle 24 kola ima 59 bodova, 10 više od drugoplasiranog Lajpciga, koji je izgubio na svom stadionu od Volfsburga sa 1:0, golom Marija Gomesa u devetom minutu. Volfsburg je tako ostvario veoma važnu pobedu u borbi za opstanak i sada je 14. na tabeli sa 26 bodova, tri više od Hamburga, koji je u zoni ispadanja. Borusija Dortmund je neprijatno iznenadila, pošto je izgubila od Herte u Berlinu sa 2:1. Strelci za Hertu bili su Salomon Kalu u 11. i Marvin Platenhart u 71. dok je gol za Borusiju u 55. dao Pjer-Emerik Obamejang. Borusija je ostala treća na tabeli Bundeslige, ali sa 43 boda zaostaje 16 za liderom, a ima bod više od četvrtoplasiranog Hofenhajma, koji je igrao 1:1 sa Frajburgom. Maksimilijan Filip je u 56. doneo prednost Frajburgu, ali je Andrej Kramarić izjednačio četiri minuta kasnije i postavio konačan rezultat. Pobedu je zabeležio i poslednjeplasirani Darmštat, koji je sa 2:1 bio bolji od Majnca. Ajtak Sulu u petom i Sidni Sem iz penala u 12. minutu bili su strelci za pobednički tim, dok je gol za poraženi dao Robin Kjason u nadoknadi poluvremena.

17:46 - Udovičić čestitao Zorani Arunović zlatnu medaljuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativki Srbije u streljaštvu Zorani Arunović osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mariboru. "Ovo evropsko zlato naše Zorane sija svetskim sjajem, jer je naša šampionka oborila svetski rekord! To je podvig vredan svakog divljenja i ponosa! Čestitam Zorani i osvajnje medalje i ulazak u anale svetskih streljačkih rekordera i šampiona“, navodi se u čestitki Udovičića.Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru u disciplini vazdužni pištolj na 10 metara. Arunović je rezultatom od 246,9 krugova postavila svetski rekord te discipline.

16:41 - Emeri ostaje trener PSŽ-a uprkos debaklu od BarseloneFudbalski klub Pari Sen Žermen neće menjati trenera Unaija Emerija, uprkos debaklu od Barselone u Ligi šampiona."Emeri ima punu podršku. Treba da podignemo glave i osvojimo trofeje koje možemo ove sezone, kako bismo sledeće bili još bolji", rekao je predsednik kluba Naser El Kelaifi. PSŽ je posle prve utakmice osmine finala Lige šampiona imao prednost od 4:0 nad Barselonom, ali je u revanšu u Španiji poražen sa 6:1. "Za takav neuspeh odgovoran je svako od nas. Ja kao predsednik, ali i čelnici sportskog sektora", kazao je El Kelaifi. Španski trener je kazao da je u razgovoru sa El Kelaifijem osetio poverenje. "Imao sam mnogo loših trenutaka tokom karijere. Da sam se predao svaki put, već dugo bih bio kod kuće", kazao je Emeri. PSŽ će se ove sezone boriti za trofeje u prvenstvu, nacionalnom kupu, kao i Liga kupu Francuske.

16:12 - Arunović i Srbija prvaci Evrope u streljaštvuReprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru u disciplini vazdužni pištolj na 10 metara. Arunović je rezultatom od 246,9 krugova postavila svetski rekord te discipline. Drugo mesto zauzela je Ukrajinka Olena Kostevič sa 239,5 krugova, a treće Sonja Franket iz Španije 218,9. Arunović je svetskoj tituli iz 2010. godine pridodala sada i evropsku vazdušnom puškom. Pored Arunovićeve, Srbija je postala prvak Evrope u ekipnoj konkurenciji, a do zlata su došle Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović u disciplini vazdušnim oružjem. Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je u petak srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru, dok je srpski tim stigao do bronze u ekipnoj konkurenciji. Ekipa u sastavu Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić ponovila je na taj način uspeh sa prošlogodišnjem šampionatu u mađarskom Đeru.

15:54 - Vučić čestitao medalje Zorani Arunović i Damiru MikecuPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio čestitku Zorani Arunović i Damiru Mikecu na osvojenim medaljama na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru. "Upućujem najiskrenije čestitke Zorani Arunović i Damiru Mikecu na osvojenim medaljama i izuzetnim rezultatima koje su postigli na prvenstvu u Mariboru. Zorana sa najsjajnijim odličjem uz oboren svetski rekord i Damir sa osvojenim srebrom predstavljaju ponos Srbije", isiče se u čestitki premijera Vučića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

15:30 - Valensija i Sporting igrali nerešenoFudbaleri Valensije i Sporting Hihona igrali su danas nerešeno 1:1, u 27. kolu Primere. Sporting je vodio u Valensiji od 60. minuta golom Duja Čopa, a bod domaćinu u 85. je doneo Munir El Hadadi. Valensija je pre toga u 54. imala priliku da povede, ali Danijer Pareho nije realizovao penal. Valensija je 13. na tabeli španskog prvenstva sa 30 bodova, dok je Sporting na pretposlednjem, 19. mestu, sa 18.15:00 - Hadadi doneo bod Valensiji protiv HihonaFudbaleri Valensije i Sportinga iz Hihona odigrali su nerešeno 1:1 u meču 27. kola španskog šampionata. Sporting je poveo golom Duje Čopa u 60. minutu. Bod Valensiji doneo je Munir El Hadadi u 85. minutu. Valensija je ostala na 13. poziciji sa 30 bodova, dok je Sporting pretposlednji sa samo 18.14:28 - Jurij Zdovc napustio AEKSlovenački trener Jurij Zdovc napustio je KK AEK. On je sporazumno raskinuo ugovor sa žuto-crnima. Dogovoreno je prijateljsko poravnanje ugovora. Klub je, sada već bivšem treneru poželeo sve najbolje u nastavku karijere. AEK posle 20 odigranih kola u košarkaškom šampionatu Grčke na trećoj poziciji sa skorom 16 pobeda i 4 poraza, iza Olimpijakosa i Panatinaikosa. U Fibinoj Ligi šampiona AEK je eliminisan u osmini finala od francuskog Monaka. Zdovc je tokom karijere predvodio Split, Slovan, Iraklis, Olimpiju, Bosnu, Spartak iz Sankt Peterburga i Gacijentep. U dva navrata sedeo je na klupi reprezentacije Slovenije.14:00 - Superliga: Zvezda čeka Javor, Partizan u LučanimaFudbaleri Crvene zvezde dočekuju Javor, dok Partizan gostuje u Lučanima ekipi Mladosti u 26. kolu Superlige Srbije. Zvezda pobedom želi da zadrži distancu u odnosu na večitog rivala protiv čvrtstog tima, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Aktuelni šampion i lider šampionata je u dobrom momentu posle velikog preokreta u Novom Sadu pre tri dana, koji će vredeti znatno više ukoliko se upiše "trojka" protiv Ivanjičana. Partizan se, takođe, sastaje sa ekipom iz gornjeg doma tabele, ali na gostovanju petoplasiranoj Mladosti. Prošle sezone Partizan je u finišu ispustio trijumf u Lučanima, ali sada ne bi smeo to da ponovi ukoliko želi da ostane u trci za šampionski naslov. Od ostalih duela predtojeće runde izdvaja se onaj u Gornjem Milanovcu između Metalca - Vojvodine, kao i u Čačku, gde Borac juri bodove za opstanak, a Čukarički za plasman u plej-of.13:01 - Čović smirije euforiju: Sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i lošePrvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović spustio je euforiju pred rasplet u Evroligi i ABA ligi i poručio je timu potrebna velika podrška kako bi ispunio visoke ciljeve. "Delimično mogu da razumem zašto je napravljena euforija oko nastupa našeg tima u Evroligi, ali moram da zamolim sve koji žele dobro klubu da euforiju izostave, jer nam neće doneti ništa dobro. Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali. Zato molim sve da nam pruže bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej-ofu, i čak Fajnal-foru Evrolige ostave po strani", rekao je Čović. On je dodao da je klub pokazao da zna šta radi i da je strategija da se ide korak po korak. "Sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše", naglasio je predsednik Zvezde. Čović ističe da je pred ekipom Dejana Radonjića veoma važan period utakmica i ponovio da je ABA lige prioritet.

12:30 - Nadal ponovio da ne želi da igra u BeograduŠpanski teniser Rafael Nadal ponovio je da nema nameru da nastupa u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Srbije u Beogradu. Taj meč na programu je od 7. do 9. aprila. "Ne znam da li će biti važno da igram ili ne, ali to nije dobar trenutak u sezoni jer moram da se pripremam za šljaku", rekao je Nadal. On je istakao da Međunarodna teniska federacija (ITF) ne radi dobar posao, posebno kada je slučaj sa najvećim ekipnim takmičenjem. "Po mom mišljenju, rešenje za Dejvis kup nije smanjiti broj setova sa pet na tri, tako nećemo dobiti novog šampiona svake godine. Mislim da to devalvira takmičenje. Ako najbolji igrači ne igraju svake godine, to onda znači da nešto radite pogrešno. Potrebne su promene, ali ITF razmišlja samo o malim stvarima", rekao je Španac,11:49 - Donaruma: Juventus uvek mora da pobediGolman Milana Điđi Donaruma bio je ogorčen suđenjem na derbi meču protiv Juventusa. Torinski klub je slavio 2:1 i to golom sa penala u 97. minutu. "Ovo je nemoguće. Uvek oni moraju da pobede!", rekao je Donaruma. Fudbaler Juventusa Miralem Pjanić imao je spreman odgovor na optužbe golmana Milana. "Ne znam zaista zašto je to rekao. Kada smo igrali na San Siru, nama je poništen čist pogodak, a ove sezone smo odigrali četiri utakmice i imamo po dve pobede. Bio sam blizu i video sam da je bio penal. Sudija je isto procenio. Odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili da pobedimo", dodao je Pjanić.

11:33 - Teren broj 1 na Vimbldonu dobija krovKompleks Ol Ingland kluba uskoro će izgledati potpuno drugačije - počela je izgradnja krovne konstrukcije na Terenu broj 1. Centralni teren teniskog kompleksa u Vimbldonu ima pokretni krov od 2009. godine, a planirano je da krov Terena broj 1 bude u funkciji od turnira 2019. godine. Krov na Centralnom terenu prvi put je zatvoren 29. juna 2009. godine, tokom meča između Ameli Morezmo i Dinare Safine. Zanimljivo je da Centralni teren i Teren broj 1 koriste samo tokom trajanja trećeg grend slema u sezoni, dok su ostalih 17 terena u upotrebi tokom cele godine.11:00 - Ćabi Alonso: Liverpul je poseban klubFudbaler Bajerna iz Minhena Ćabi Alonso izjavio je da je vreme koje je proveo u Engleskoj za njega bilo spektakularno, a Liverpul je nazvao posebnim klubom. Alonso je u četvrtak najavio da će na kraju sezone završiti igračku karijeru. Nakon te objave Liverpul je odao priznanje Špancu na svemu što je uradio u karijeri, a on se u petak u razgovoru s novinarima prisetio perioda od 2004. do 2009. godine, koji je proveo na Enfildu. "Vreme koje sam proveo u Engleskoj za mene je bilo spektakularno. Imao sam 22 godine i prvi put sam živeo sam, u gradu koji nije moj, koji ne poznajem. Do tog trenutka sam živeo s roditeljima, u komšiluku sam poznavao svakoga", rekao je Alonso. "U prvoj godini sam shvatio da je Liverpul poseban klub, s velikom istorijom i tradicijom", dodao je Alonso. Alonso je sa Liverpulom osvojio titulu u Ligi šampiona 2005. godine, kada su "crveni" u spektakularnom finalu, u kome su u prvom poluvremenu gubili sa 3:0, pobedili Milan.

10:10 - Milojević zadovoljan sezonom u regionalnoj ligiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan pobedom svoje ekipe nad Karpošom, ali i generalno sezonom u Jadranskoj ligi. Mega je sinoć u Sremskoj Mitrovici pobedila ekipu Karpoš Sokola sa 82:69 u 26. kolu regionalnog takmičenja. "Zadovoljan sam pobedom. Bila je ovo teška utakmica, jer je ekipa Karpoša najnezgodnija za igranje. Vrlo su atipični, centri su sjajni šuteri, mogu da pogode za tri poena i jako ih je teško braniti jer mogu dobro da igraju i pod košem. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku uspeli da se prilagodimo, preuzimali smo posle njihove pik igre i to je dalo rezultat", rekao je Milojević. "Zadovoljan sam ovom sezonom, jer naš prvenstveni cilj je razvoj mladih igrača. I ove godine smo afirmisali par igrača koji će ići u NBA ligu, pri tom smo opet imali sasvim pristojan rezultat", dodao je trener Mege. Milojević je naveo da njegova ekipa, ako se poklope neki rezultati, može da završi ligu kao šesta, što bi bio drugi najbolji rezultat u istoriji kluba. "Uz sve poteškoće na pravi način smo odigrali u finišu sezone i u poslednjih sedam utakmica zabeležili smo pet pobeda. Podigli smo formu pred kraj regionalnog takmičenja i ispunili ciljeve. Sada imamo dovoljno vremena da se spremimo za domaće prvenstvo i ponovo izborimo plasman u ABA ligu", rekao je Milojević.

09:50 - Radonjić: Najgora odbrana u prvom delu sezoneTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa odigrala veoma loše u odbrani i da je to glavni razlog poraza od Real Madrida. Košarkaši Zvezde poraženi su na gostovanju Realu u Madridu sa ubedljivih 98:68, u 25. kolu Evrolige. "Real je bio izvrstan, a mi smo odigrali najgoru odbranu u prvom delu sezoni. Ubacili su nam 63 poena za 20 minuta. Napravili su veliku razliku i kontrolisali utakmicu u drugom poluvremenu. Sve čestitke Madridu na sjajnoj utakmici", rekao je Radonjić. Zvezda je pretrpela 11. poraz u sezoni, a borbu za četvrtfinale nastavlja narednog četvrtka kada gostuje Armaniju u Milanu. "Rekao sam igračima posle prve četvrtine da pokušamo da popravimo odbranu i nastavimo da igramo. Naša defanziva je bila užasna, a Real je igrao sjajno. Nadali smo se da ćemo se poboljšati u drugom, želeli smo da igramo, ali su Madriđani bili na visokom nivou. Ovo je bilo loše veče za nas", dodao je on.09:11 - Makedonci dobili selektora u košarciNovi selektor košarkaške reprezentacije Makedonije je Jordančo Davitkov, objavila je Makedonska košarkaška federacija (MKF). Davitkov na čelo selekcije Makedonije dolazi posle Dragana Race, sa kojim nije pridužen petomesečni ugovor nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jordančo Davitkov je već jednom vodio reprezentaciju, od 2001. do 2007. godine, kada je nasledio Martina Dokuzovskog. Kako se navodi u saopštenju MKF Davitkov je tada, poslee niza neuspeha da se plasira na kontinetalno prvenstvo "uspeo da napravi najveći uspeh nacionalnog tima obezbedivši u 2005. Mesto u A diviziji". MKF od novog selektora očekuje da uskoro kompletira stručni štab, a zatim da formira "najbolju moguću reprezeitaciju u ovom trenutku". "Najvažnije je da se sastasvi najbolja moguća ekipa što je imamo, da se dobrim radom i u dobroj atmosferi pripremimo za pretkvalifikacije (za Svetsko prvenstvo)", rekao je Davitkov.08:45 - WADA žali zbog IsinbajeveSvetaska antidoping agencija (WADA) saopštila je da žali što je Jelena Isinbajeva ponovo izabrana za predsednicu nadzornog odbora Antidoping agencije Rusije (RUSADA). "Ponovni izbor Isinbajeve nije po našem utvrđenom planu za ponovno pokretanje RUSADA-e", navodi se u saopštenju WADA-e. Isinbajeva je u decembru prvi put izabrana za predsednicu nadzornog odbora RUSADA-e, a u petak je ponovo izabrana na tu funkciju. Njen glavni zadatak je da ubedi WADA-u da ukine suspenziju RUSADA-e iz 2015. godine. Isinbajeva je u prethodnom periodu često kritikovala WADA-u i pozivala da glavni uzbunjivač bude suspendovan doživotno.08:30 - Kajl Edmund rival Đokovića u 2. kolu Indijan VelsaNajbolji srpski teniser Novak Đokovića igraće protiv Britanca Kajla Edmunda u 2. kolu Mastersa u Indijan Velsu. Đoković je u prvom kolu bio slobodan, dok je Edmund na startu turnira pobedio Gastaa Elijaša 6:1. 6:3. Britanac je 46. igrač sveta, a dva puta u karijeri se sastao sa Đokovićem i to prošle godine. Novak je dobio oba duela

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track