BLOG UŽIVO, VIDEO: Zadar opstao u Jadranskoj ligi, Krka ispala
Foto: ABA Liga/Zadar

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Zadar opstao u Jadranskoj ligi, Krka ispala

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Roma sigurna u gostima protiv PalermaFudbaleri Rome pobedili su danas u gostima Palermo 3:0 i tako zadržali drugo mesto Serije A posle 28 odigranih kola.Gosti su poveli u 22. minutu, kada je Klemon Garnije sjajno pronašao Stefana El Šaravija u šesnaestercu, a on je iz blizine mirno smestio loptu u mrežu. Vodjstvo Rome povećao je Edin Džeko u 75. minutu, kada je posle pasa Radže Naingolana iz blizine postigao gol.Konačni rezultat postavio je Bruno Peres u nadoknadi vremena.Roma je druga sa 62 boda, osam manje od lidera Juventusa i dva više od Napolija. Palermo je u zoni ispadanja i ima 15 bodova, jedan više od Krotonea i tri više od poslednje Peskare.

22:23 - Klop: Prva ružna utakmica koju smo dobiliTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop ocenio je da je trijumf u današnjem meču protiv Barnlija prva pobeda u "ružnoj utakmici" za njegov tim."Ovo nam je prva ružna utakmica koju smo dobili. Svidelo mi se na kraju, jer ranije nismo dobijali ovakve mečeve, a sada jesmo. Barnli je uvek bio tu, bilo je napeto i morali smo da se borimo. Imali smo svoje trenutke, nismo gol u prvom poluvremenu postigli samo zbog sreće", rekao je Klop posle meča.Liverpul je pobedio 2:1 posle preokreta, a pobednički gol postigao je Emre Džan."Emre je postigao čudesan gol. Jasno je da moramo da nekoliko stvari radimo bolje. Nismo bili u svom apsolutno najboljem izdanju, ali smo se borili. Bilo je pomalo i čudno. Nije ovo baš utakmica za pamćenje, ali su tri boda vrlo lepa", rekao je Klop.Trener Barnlija Šon Dajk rekao je da je njegovom timu teško pao poraz, jer je ceo tim igrao stvarno dobro i imao je vodjstvo."Teško je sada. Njihov prvi gol nismo baš morali da primimo pred kraj poluvremena, a drugi je razočarenje, jer smo se baš dobro predstavili. Trebalo nam je samo malo sreće usput", rekao je Dajk.

21:46 - Zadar opstao u Jadranskoj ligi, Krka ispalaKošarkaši Zadra obezbedili su opstanak u Jadranskoj ligi, pošto su večeras na svom terenu pobedili Olimpiju, dok će iz takmičenja ispasti Krka, uprkos pobedi nad Cibonom.Zadar sada ima devet pobeda, jednu više od Krke. MZT Skoplje takodje ima osam pobeda, ali neće ispasti čak i da sutra izgubi od Mornara, pošto ima bolji skor u medjusobnim susretima.Zadar je slavio sa 81:78 u meču punom preokreta. Ekipu su do pobede predvodili Boris Barać i Ivan Ramljak sa po 18 poena, dok je Jakov Vladović postigao 16. Najefikasniji u Olimpiji bio je Brendon Džeferson sa 20, dok je Nikola Janković postigao 17.Krka je pobedila Cibonu sa 95:91.Regularni deo sezone završava se sutra utakmicama Crvena zvezda-Budućnost i MZT Skoplje-Mornar.

21:22 - Odbojkaši Novog Pazara osvojili prvi Kup u istorijiOdbojkaši Novog Pazara ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem prvog trofeja u Kupu Srbije, nakon što su u finalu savladali Vojvodinu 25:22, 27:25, 25:18. Pazarci su na najbolji način iskoristili prednost domaćeg terena i nošeni podrškom sa tribina do velikog slavlja došli maksimalnim rezultatom posle 86 minuta igre.Za najboljeg igrača završnog turnira proglašen je korektor Pazaraca Irfan Hamzagić.

21:02 - Lalatović: Nije bilo lako, pokazali smo da smo prava ekipaTrener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je posle današnje pobede sa 3:2 nad Borcem u Čačku posle preokreta, da njegovim fudbalerima nije bilo lako da nadoknade rani gol."Čestitam igračima na preokretu. Nije mala stvar primiti gol u drugom minutu, izjednačiti, pa opet primiti gol, otići na poluvreme ; sa zaostatkom i preokrenuti rezultat. Rekao sam momcima u pauzi da ćemo ili da izgubimo sa 4:1 ili ćemo preokrenuti. To je ogroman rizik koji sam preuzeo na sebe kao trenera i eto taj rizik se isplatio", rekao je Lalatović za sajt kluba.Borac je dva puta vodio i na poluvreme je otišao sa vodjstvom 2:1.Lalatović je ocenio da njegova ekipa nije dobro počela meč, kao i da je Borac ;bio bolji u prvom delu."Moja ekipa je bila smušena u prvom poluvremenu. Odigrala je najlošije otkad sam ja u Čukaričkom. Jednostavno stajali smo daleko od igrača, nisu poštovali ono što sam tražio od njih. Ali, odlika jednog dobrog i kvalitetnog tima je da uspe ovako da preokrene utakmicu. Postigli su tri pogotka na teškom gostovanju i još jednom im čestitam im na pobedi", rekao je Lalatović.On je kazao da je zadovoljan do sada učinjenim sa Čukaričkim."Posle pet kola osvojili smo 13 bodova, i da smo krenuli od nule danas bismo bili na prvom mestu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. To je samo uspeh igrača, a ne mene i mog stručnog štaba. Još jednom Borcu čestitke na prikazanoj igri. Publika je danas mogla da uživa u prelepoj otvorenoj utakmici, gde smo postigli pet pogodaka. Fudbal se igra ; za golove. Žao mi je što nije bio bolji teren, jer bi oba tima igrala bolje", rekao je Lalatović.

20:28 - Viljareal bolji od Selte, čuva mesto u vrhuFudbaleri Viljareala pobedili su danas u gostima Seltu sa 1:0 u 27. kolu Primere i tako zadržali peto mesto tabele.Pobednički gol postigao je Roberto Soldado u 45. minutu, kada je glavom posle slobodnog udarca savladao golmana domaćih Serhija Alvaresa.Viljareal je peti na tabeli sa 48 bodova, koliko ima i šesti Real Sosijedad. Atletiko Madrid je četvti i ima 52.Selti je ovo bio četvrti meč bez pobede i sada je 11. na tabeli sa 35 bodova.

20:09 - Rastavac: Teško je bilo nadoknaditi dva gola iz kiksaTrener Radničkog iz Milan Rastavac rekao je da je njegovim fudbalerima bilo teško da nadoknadi dva primljena gola u meču protiv Novog Pazara u Nišu, koji je završen 2:2. "Najavljivao sam da ne možemo da očekujemo laku utakmicu, i tako je i bilo. Nemam previše zamerki na ono što smo pružili kroz igru, ali desila su nam se dva kiksa iz dva prekida i posle je to teško nadoknaditi", rekao je Rastavac. Novi Pazar je danas dva puta vodio, a Radnički je drugi puz izjednačio posle autogola. Radnički je tako prekinuo mini-seriju od tri vezane pobede, i pao je na peto mesto, pošto ga je pretekao Napredak. "Znamo svi kakav je ovde teren, bilo je teško ubrzati igru, a protiv ovako organizovanog i voljnog Pazara, teško je bilo dolaziti do prilika. Moramo da idemo dalje, okrećemo se sledećim utakmicama, sledećim rivalima, a nadam se da ćemo iz ove utakmice izvući pouke. Kada se vreme bude prolepšalo i naš teren biti u boljem stanju i tada ćemo imati mogućnosti da pružimo i kvalitetnije igre", rekao je Rastavac.Novi Pazar je poslednji na tabeli, a trener ekipe Nebojša Vučićević kazao je da je njegovom timu bilo teško da igra na lošem terenu. "Bilo je teško igrati po ovakvom terenu i po ovakvom vremenu, ali drago mi je da se publika vratila na Čair. Podsetio sam se igračkih dana kada je Radnički bio strašno jak, mislim da je moj kolega Rastavac zaslužan za to, jer je stvorio jedan moćni Radnički. Za 12 dana priprema, nismo bili tako loši. Čestitam svojim igračima, isprsili smo se pred jednim odličnim Radničkim", rekao je Vučičević.

19:14 - Liverpul posle preokreta pobedio BarnliFudbaleri Liverpula pobedili su danas posle preokreta Barnli sa 2:1 u 28. kolu Premijer lige i tako prišli trećeplasiranom Mančester sitiju na bod zaostatka. Gosti su poveli već u sedmom minutu brzom akcijom, kada je Metju Lauton poslao loptu u šesnaesterac, a tamo je dočekao Ešli Barns i zakzucao je u mrežu. Liverpul je izjednačio u nadoknadi vremena prvog poluvremena, kada je Džordžinio Vajnaldum primio pas u šesnaestercu, a onda je sproveo loptu u mrežu. Potpuni preokret doneo je Emre Džan u 61. minutu, kada je sa oko 20 metara šutirao po zemlji i savladao golmana Toma Hitona. Liverpul je četvrti sa 55 bodova, jednim više od Mančester sitija koji ima meč manje, i pet više od Arsenala, koji ima dve utakmice manje.

19:07 - Deportivo zaustavio BarselonuFudbaleri Deportiva pobedili su na svom terenu Barselonu sa 2:1 u 27. kolu španske Primere. Ovo je aktuelnom šampionu bio treći poraz u sezoni, a Deportivu tek šesta pobeda do sada. Tim iz Korunje sada je 15. na tabeli, sa 27 bodova, osam više od timova iz opasne zone. Barselona je oba gola primila posle kornera. Prvo je Hoselu u 40. minutu naleteo na odbitak u gužvi posle udarca iz ugla, da bi u 74. Aleks Berganitos doneo svom timu pobedu kada je glavom iskoristio korner Emrea Čolaka. Gol za Barselonu postigao je Luis Suares u 46. minutu. Barselona je ostala prva, sa bodom više od Real Madrida, koji ima dve utakmice manje, a večeras igra u gostima protiv Eibara.

19:02 - Đurđević: Ponovo smo pokazali da smo prava ekipaFudbaler Partizana Uroš Djurdjević rekao je da je njegova ekipa zasluženo slavila protiv Mladosti i dodao da su crno-beli ponovo pokazali da su prva ekipa."Očekivali smo da će utakmica biti teška i to se pokazalo tačnim. Teren je bio izuzetno težak, ali na kraju smo ponovo pokazali da smo prava ekipa i zasluženo odneli sva tri boda", rekao je Djurdjević za sajt kluba.Partizan je pobedio danas u Lučanima ekipu Mladosti sa 2:0 u utakmici 26. kola Super lige Srbije.Strelci golova u 42. i 75 minutu bili su Leonardo i Uroš Djurdjević.Upravo su Djurdjević i Leonardo u trci za najboljeg strelca domaćeg šampionata. Leonardo je do sada postigao 14, a Djurdjević 13 golova."Trenutno smo u vrhu liste strelaca, ali mislim da je to sada manje bitno u odnosu na činjenicu da je najvažnije da Partizan pobedjuje. Ko daje golove manje je važno za tim", rekao je Djurdjević.Djurdjević je na meču u Lučanima imao dosta teških duela s protivničkim igračima, a u 85. minutu mu je ukazana i pomoć na terenu."Jeste, dosta sam imao duela, ali sam se već na to i navikao. Danas je malo teže bilo sačuvati loptu po ovakvom terenu, ali u većini slučajeva sam uspevao da izadjem kao pobednik što je i rezultiralo postignutim golom. Što se tiče intervencije, ništa strašno, mala posekotina, neko me je zakačio kopačkom kad sam postigao gol", rekao je napadač Partizana.On je po izlasku sa terena dobio aplauz publike."Znači mi dosta podrška publike, kako meni tako u celoj ekipi. Zahvalio bi im se na odličnoj podršci, a upravo im to vraćam i dobrim partijama na terenu", rekao je Djurdjević.Partizan u narednom kolu igra protiv Voždovca na svom terenu."Dovoljno vremena da se lepo odmorimo i pripremimo za sledeću utakmicu protiv Voždovca. Dosta je bitna za nas kako bismo nastavili niz nepobedivosti i u tako dobroj atmosferi otišli na reprezentativnu pauzu", rekao je Djurdjević.

18:29 - Šekspir na klupi Lestera do kraja sezoneFudbalski klub Lester potvrdio je da će trener Krejg Šekspir voditi ekipu do kraja sezone. Šekspir je bio pomoćnik Klaudiju Ranijeriju, koji je dobio otkaz 23. februara samo devet meseci nakon što je Lester osvojio titulu u Premijer ligi. On je prethodno bio pomoćnik i Najdželu Pirsonu u Lesteru. Potpredsednik Lestera Ajavat Šrivadhanaprabha rekao je da svi u klubu cene Šekspira kao trenera i imaju visoko mišljenje o njemu. "Pokazao je liderske kvalitete i pribranost pod velikim pritiskom... Zamolili smo ga da nastavi da vodi tim do kraja sezone i veoma smo srećni što je prihvatio", rekao je Šrivadhanaprabha. Lester je trenutno na 15. mestu na tabeli Premijer lige sa 27 bodova, odnosno ima tri boda više od Hala koji je prvi u zoni ispadanja.

18:18 - Košarkašice Crvene zvezde ponovo osvojile KupKošarkašice Crvene zvezde odbranile su trofej u Kupu Milan Ciga Vasojević, pošto su u finalu savladale ekipu Radivoj Korać 84:66 (23:8, 19:19, 20:23, 22:16). Najefikasnija u ekipi crveno-belih bila je Aleksandra Katanić sa 18 poena, dok su Snežana Bogićević i Milina Mišeljić ubacile po 11. Zvezdi je današnji trofej 12. u nacionalnom Kupu.

17:58 - Šalke siguran protiv AugsburgaFudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu ekipu Augsburga sa 3:0 u utakmici 24. kola nemačke Bundeslige. Šalke je pitanje pobednika na ovom meču rešio posle 35 minuta igre, pošto je do tada postigao sva tri gola.Gvido Burgštaler je doveo Šalke u vodjstvo u četvrtom minutu, a isti igrač je mrežu Augsburga zatresao i u 29. minutu. Treći gol za domaću ekipu postigao je Danijel Kalidjuri u 34. minutu. Augsburg je dva minuta pre trećeg pogotka Šalkea imao lepu priliku da se vrati u meč, ali Pol Verheg nije iskoristio jedanaesterac. Šalke je jedanaesti na tabeli sa 30 bodova, dok je Augsburg na 13. mestu sa dva boda manje.

17:34 - Inter ubedljiv, sigurna pobeda NapolijaFudbaleri Intera pobedili su na svom terenu ekipu Atalante s ubedljivih 7:1 u utakmici 28. kola italijanske Serije A. Po tri pogotka za Inter postigli su Mauro Ikardi i Ever Banega, dok se jednom u strelce upisao Roberto Galjardini. Jedini gol za Atalantu postigao je Remo Frojler. Inter je, posle 17. pobede od početka sezone, četvrti na tabeli Serije A sa 54 boda, dok je Atalanta šesta sa dva boda manje. Sigurnu pobedu ostvario je i Napoli, koji je na svom terenu slavio protiv Krotonea sa 3:0. Strelci za Napoli bili su Lorenco Insinje u u 32. iz jedanaesterca i 70. minutu i Dris Mertens u 66. minutu sa penala. Napoli je trenutno drugi na tabeli sa 60 bodova, odnosno ima bod više od Rome koja svoj meč 28. kola igra kasnije danas. Fiorentina je pobedili Kaljari sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Nikola Kalinić u 92. minutu. Ekipa iz Firence je osma sa 45 bodova, dok je Kaljari na 15. mestu sa 31 bodom. Fudbaleri Kjeva su sa 4:0 slavili protiv Empolija, a Udineze protiv Peskare u gostima sa 3:1.

16:59 - Pobede Čukaričkog, Voždovca, Rada i Napretka, remi u NišuFudbaleri Čukaričkog, Voždovca, Rada i Napretka upisali su pobede u 26. kolu Super lige Srbije, dok su Radnički i Novi Pazar u Nišu odigrali nerešeno. Čukarički je pobedio Borac sa 3:2 posle preokreta. Borac je dva puta vodio, ali je ekipa Nenada Lalatovića uspela da preokrene rezultat i iz Čačka odnese sva tri boda. Borac je poveo već u četvrtom minutu meča golom Lazara Jovanovića, ali je Nemanja Obradović izjednačio u 23. minutu. Domaća ekipa je na odmor ipak otišla s prednošću pošto je Tijago pogodio u 30. minutu. Pobedu Čukaričkom je u drugom poluvremenu doneo Petar Bojić golovima u 62. i 78. minutu. Ekipa s Banovog brda je deseta na tabeli sa 33 boda, dok je Borac na pretposlednjem, 15. mestu sa 18 bodova. Fudbaleri Radničkog i Novog Pazara odigrali su nerešeno 2:2 u Nišu.Miloš Plavšić je u drugom minutu doveo Novi Pazar u vodjstvo, ali je u 37. izjednačio Lazar Arsić. Gostujuća ekipa je u 62. minutu ponovo povela, a strelac je bio Aleksandar Ignjatović. Bod Nišlijama doneo je igrač Pazara Aleksandar Tasić, koji je pet minuta pre kraja meča pogodio svoju mrežu. Fudbaleri Voždovca su na svom terenu ubedljivo slavili protiv Bačke sa 4:0. Golove za Voždovac postigli su Miloš Pavlović u 24. minutu, Ivan Marinković u 55, Ognjen Krasić u 60. i Djuro Zec u 72. minutu. Voždovac je vezao i treću pobedu u nizu i sedmi je na tabeli domaćeg šampionata sa 37 bodova. Baćka je na 13. mestu sa 24 boda. Fudbaleri Rada su na Banjici pobedili Spartak sa 2:0. Oba pogotka postigao je Dejan Djenić u 18. i 76. minutu. Rad je posle prve pobede nakon pet kola na 12. mestu na tabeli sa 29 bodova, dok je Spartak deveti sa pet bodova više. Fudbaleri Napretka pobedili su danas na svom terenu ekipu Radnika sa 2:1 i tako upisali prvi trijumf posle sedam kola. Ekipa iz Kruševca je sada četvrta na tabeli sa 40 bodova, dok je Radnik na 14. poziciji sa 21.

15:41 - Leonardo i Đurđević za novu pobedu PartizanaFudbaleri Partizana savladali su danas Mladost u Lučanima 2:0 (1:0) u utakmici 26. kola Superlige i produžili seriju bez poraza. Golove za crno-bele postigli su Brazilac Leonardo u 42. minutu i Uroš Đurđević u 75. minutu.

(VIDEO) CRNO-BELI NASTAVILI POTERU ZA ZVEZDOM Leonardo i Đurđević doneli pobedu Partizanu u Lučanima

15:16 - Bolonja pobedila SasuoloFudbaleri Bolonje pobedili su u gostima Sasuolo sa 1:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 28. kola italijanske Serije A.Jedini gol na utakmici postigao je Matija Destro u 58. minutu koji je iskoristio sjajno proigravanje Blerima Džemailija s levog boka. Oba tima posle 28 utakmica imaju po 31 bod i trenutno se nalaze na deobi 13. mesta.

14:48 - Radonjić: Protiv Budućnosti da popravimo igruTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da u predstojećoj utakmici Jadranske lige protiv Budućnosti osim pobede želi da njegova ekipa popravi igru. "Ekipa Budućnosti je napravila ekipu za visok plasman, tu je puno dobrih mladih igrača, uz jedan ozbiljan broj iskusnih i vrlo kvalitetnih. Oni mogu da dobiju svakoga, a sa druge strane, pred ovaj meč nerealna su poredjenja sa prvom utakmicom u Podgorici, tada je novi trener tek stigao. Mi pred ovaj meč imamo naše želje i prioritete, a to je pre svega da pobedimo, a drugo da ispravimo elemente kako bi bio zadovoljan igrom", rekao je Radonjić. Crvena zvezda dočekaće sutra Budućnost u derbi utakmici poslednje, 26. kola Jadranske lige. Radonjić je podsetio da ekipa i dalje ima problema s pobredama."Nemanja Dangubić je u procesu vraćanja na poziciju i mesto na kome je bio pre povrede, a to nije lako, Luka Mitrović je osetio bol u Madridu, nisam želeo ništa da rizikujem, situacija je sada mnogo bolja, dok je sa Stefanom Jovićem moramo da razmišljamo sistematično trening po trening. Svi ostali su zdravi i spremni za ovu utakmicu", rekao je on. Zvezda bi eventualnom pobedom u sutrašnjoj utakmici u polufinalu plej-ofa Jadranske lige igrala upravo protiv Budućnosti, dok bi u slučaju poraza u polufinalu regionalnog takmičenja igrala "večiti" derbi protiv Partizana. ; "Mi nismo kalkulisali u ovom takmičenju. I pored činjenice da smo prvo mesto obezbedili mnogo ranije, naš cilj nije finale Jadranske lige, već smo kao prioritet na startu sezone naveli da želimo da osvojimo ovo takmičenje", rekao je Radonjić- Košarkaš Zvezde Branko Lazić rekao je da njegovu ekipu očekuje vrlo teška utakmica. "Pred nama je vrlo teška utakmica. Ekipa Budućnosti je odlično sastavljena i predstavlja spoj iskusnih stranih i igrača koji dobro poznaju ABA ligu, ali imaju i nekoliko mladih, vro talentovanih igrača. Želimo da odigramo dobro, da zabeležimo novu pobedu, i u dobroj atmosferi dočekamo važan period u Evroligi i prvenstveno Jadranskoj ligi koja nam je prioritet za ovu sezonu", kazao je Lazić. Utakmica 26. kola između Crvene zvezde i Budućnosti igraće se sutra od 21.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

14:10 - Atletik Bilbao slavio na gostovanju u San SebastijanuFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima Real Sosijedad sa 2:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 27. kola španske Primere. Gosti iz Bilbaa su pobedom na stadionu "Anoeta" u San Sebastijanu ušli u borbu za poziciju za plasman u Ligu Evropa. Atletik je do prednosti stigao u 28. minutu golom Raula Garsije iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Ćavi Prijeto oborivši Jeraja Alvaresa u kaznenom prostoru. Domaćina primljeni gol nije mnogo poremetio, nastavio je s ofanzivnom igrom, ali nikako nije uspevao da dodje do prave prilike za gol, dok je Atletik s druge strane zadavao dosta problema odbrani Real Sosijedada. Gosti su baskijski derbi rešili početkom drugog poluvremena, odnosno 56. minutu kada je Inaki Vilijams iskoristio grešku defanzivca Reala, presekao dodavanje ka golmanu i potom ga laganim udarcem savladao. Do kraja susreta oba tima imala su po nekoliko solidnih pokušaja, ali promene rezultata nije bilo. Real Sosijedad zauzima peto mesto sa 48 bodova, četiri više od sedmoplasiranog Atletik Bilbaa.

13:39 - Zvezda tvrdi: Mart je naš mesec

13:11 - Fiorentina demantovala da je prodala Bernadeskija 12:55 - Savić slomio nos na meču protiv Granade
12:30 - Srbija treća po broju medalja na EP

11:30 - Levandovski: Tri godine, 136 mečeva, 100 golovaFudbaler Bajerna Robert Levandovski postigao je 100 golova na 136 mečeva za skoro tri godine provedene u redovima Bavaraca. On je za to vreme bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje dve Bundeslige, jednog Kupa i Superkupa Nemačke. Poljak je do stotog gola stigao u subotu kada je bio dvostruki strelac u pobedi nad Ajntrahtom 3:0.11:00 - Venger: Bili smo izvanredni protiv BajernaMenadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da se njegov tim nepravedno kritikuje posle eliminacije od Bajerna u Ligi šampiona. "Mislim da se ekipa nepravedno kritikuje zbog poslednjeg meča sa Bajernom, jer su odigrali izvanrednu utakmicu. Naša igra je ubijena, ali za to nisu krivi igrači. Gledao sam utakmicu tri puta, i dalje mislim da je sudija ubio meč", rekao je Venger. On je ponovo pričao o eventualnom odlasku iz kluba na kraju sezone. "Hajde da ne pričamo o tome mnogo. U svom životu sam pokazao da sam pokušao da služim klubu u potpunosti i to ću raditi sve dok sam ovde. Koliko dugo? To u ovom trenutku ne znam. Fokusiran sam na svoj posao uvek. Ostavljam drugima da sude o mom radu. Ljudi pričaju, pričaju, a ne znači da pričaju istinu. Moramo da se nosimo sa tim i dokazujemo se na terenu. Ostavljamo ljudima da pričaju", istakao je Venger.10:30 - Đoković kreće u odbranu titule u Indijan VelsuNajbolji teniser sveta Novak Đoković protiv Britanca Kajla Edmunda igra meč drugog kola na Mastersu u Indijan Velsu. "Zaista nisam imao sreće sa žrebom. Biće jako teško, ali šta je - tu je. Ponekad je to samo pitanje sreće. Fokusiraću se na svoju igru i trudiću se da budem što bolji u mečevima, kako bih stigao do završnice turnira. Nadam se tome", rekao je Đoković pre prvog meča u Indijan Velsu. Drugi teniser sveta u prvom kolu bio je slobodan, dok je Edmund u dva seta bio bolji od Portugalca Elijaša. Britanac je 46. na ATP listi, a protiv Đokovića je igrao dva puta i doživeo dva poraza. Meč između Đokovića i Edmunda na programu je noćas oko dva časa iza ponoći.10:00 - Jokanović: Borićemo se do kraja, Premijer liga nije dalekoMenadžer Fulama Slaviša Jokanović izjavio je da njegov tim ima šanse da se plasira u Premijer ligu. Fulam je u subotu pobedio Njukasl 3:1 u 37. kolu Čempionšipa. Fulam je trenutno sedmi sa 60 bodova uz meč manje. Njukasl i Brajton dele prvo mesto na tabeli sa po 77 bodova. Dva prvoplasirana kluba izboriće plasman u Premijer ligu, a ekipe od 3. do 6. mesta boriće se u plej-ofu za plasman u elitno takmičenje. "Ovo je veliki korak za nas, ostalo je da odigramo još deset mečeva, sve je još otvoreno, iako neki timovi imaju više bodova od nas. Mi ćemo se boriti do kraja. Nismo u poziciji da još razmišljamo o Premijer ligi, ali razmišljamo o tome da damo sve od sebe da završimo među šest najboljih timova. Ako to uspemo, imao 25 odsto šansi da sledeće godine igramo tamo", rekao je Jokanović i dodao: "Verujem da će Njukasl igrati Premijer ligu sledeće godine, igraju drugačije, imaju dosta važnih igrača. Očekivali smo ovakav način igre od njih. Bio bih veoma iznenađen ako oni ne bi otišli u viši rang".

09:30 - Nikola Jokić blistao u pobedi DenveraSrpski košarkaš Nikola Jokić u drugom meču nakon povratka na NBA parkete posle bolesti ponovo je bio sjajan, pošto je u pobedi Denvera u Sakramentu 105:92 ostvario dabl-dabl učinak sa 20 poena i 14 skokova. Protiv ekipe čiji je generalni menadžer Vlade Divac, Jokić je odigrao 30 minuta, a za to vreme imao je i po dve asistencije i osvojene lopte. Sa druge strane, Nemanja Bjelica je u porazu Minesote od Milvokija 102:95 ubacio osam poena, uz pet skokova, tri asistencije i jednu blokadu, za 31 minut u igri. Konačno, Boban Marjanović nije dobio priliku da zaigra u pobedi Detroita protiv Njujorka 112:92.

09:00 - Oldridž van parketa zbog problema sa srcemKošarkaš San Antonija Lamarkus Oldridž odsustvovaće sa terena neodređeno vreme zbog problema sa srcem. San Antonio je saopštio da Oldridž ima aritmiju i da će biti podvrgnut testiranjima, posle kojih će biti odlučeno koliko će odsustvovati sa terena. Na kraju njegove prve sezone u NBA ligi 2007. godine, Oldridžu je dijagnostikovano stanje koje može izazvati ubrzani rad srca. Oldridž je ove sezone postizao 17,3 poena i imao je 7,4 skoka za Spurse, koji su skorom od 50 pobeda i 14 poraza drugi najbolji tim u NBA ligi.

08:40 - Zimonjić i Kirjos zaustavili braću Brajan
08:15 - Venus Vilijams zaustavila Jelenu Janković

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track