(VIDEO) RUIZ ODUŠEVIO DELIJE: Crvena zvezda pobedila Javor i pobegla Partizanu na plus 6
Foto: Saša Pavlić

Šampion drži distancu nad večitim rivalom

(VIDEO) RUIZ ODUŠEVIO DELIJE: Crvena zvezda pobedila Javor i pobegla Partizanu na plus 6

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor na stadionu "Rajko Mitić" 3:0 (1:0) u utakmici 26. kola Superlige.

Aktuelni šampion se vratio na "plus šest" (67-61) u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je ranije danas pobedio u Lučanima, dok je Javor osmi na tabeli sa 36 bodova.Golove za crveno-bele postigli su Kanga u 29. minutu, Plavšić u 47. i Ruiz u 83.

Naročito lep bio je pogodak Kostarikanca, kojim je postavio konačan rezultat.

Utakmica je bila dinamična naročito u prvom poluvremenu, a na obe strane propušteno je dosta šansi. Golmani Manojlović i Đogatović su se večeras istakli odbranama.

Naročito se ispromašivao Ričmond Boaći. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović je najavio da napadač iz Gane neće igrati zbog problema sa zadnjom ložom, ali ga je ipak uvrstio u tim. Međutim, Boaći je propustio nekoliko velikih šansi, što Zvezdu nije mnogo koštalo.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da su se njegovi fudbaleri predstavili navijačima na pravi način i rekao da je ova pobeda "jedan mali korak ka tituli".

"Utakmica je bila napeta dok nismo dali drugi gol, posle toga smo je rutinski priveli kraju. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristii u prvom delu i da je tako ostalo, mislim da bi bilo mnogo teže u drugom da dodjemo do pobede, ali, na svu sreću, dali smo gol u 30. minutu. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Sada nastavljamo put ka tituli, posle ovog malog koraka okrećemo se sledećem meču", rekao je Božović.

"Teren je bio prebrz, kiša ga napravila brzim, a mi nismo navikli da igramo po takvom terenu. Drago mi je što je bilo tako, bilo je dosta lepih akcija, dosta šansi. Pokazali smo se pred našim navijačima posle šokantnog preokreta u Novom Sadu na pravi način", kazao je Božović.

Na pitanje novinara da li je gol Džona Ruiza u finišu utakmice potvrda se vraća u formu, Božović je izrazio nadu da će to biti tako.

"Ruiz je dobar igrač. On je januaru bio na Kostariki s reprezentacijom, a ja ne znam ni koliko je trenirao i šta je trenirao. On je igrač koji mnogo defanzivnih poslova obavlja i tu ima veliku zaslugu. Nadam se da će podići formu, kao što očekujem da svi igraju bolje. Nadam se da će ovo psihološki da mu pomogne da podigne nivo igre", rekao je on.

Upitan da prokomentariše igru Gejlora Kange, Božović je kroz šalu rekao da Gaboncu treba dati posebnu loptu, a ostalima drugu.

"Kanga je u igri jedan od dominantnijih, ima veliki radijus kretanja i takva vrsta igrača se ne uklapa ni u jednoj šemi. Najbolje bi bilo da njemu damo jednu loptu, a ostalima drugu. On je igrač koji upada u oko", rekao je Božović.

Trener Javora Srdjan Blagojević rekao je da je očekivao ovakvu utakmicu, kao i da se njegova ekipa okreće sledećem meču.

"Čestitam im na zasluženoj pobedi. Oečkivana utakmica u kojoj je Zvezda dominirala. Mi smo imali nadu da možemo nešto da uradimo, ali u tome nismo uspeli. Zadovoljan sam onim što je bilo u prvom poluvremenu, imali smo neke šanse, ali Zvezda je imala svoje šanse i očekivano ih iskoristila", kazao je on.

Blagojević je dodao da su crveno-beli u drugom delu bili još dominantniji.

"Utakmica je rešena posle ranog gola na početku drugog dela. Nije bilo mogućnosti da se udje u ozbiljnu završnicu. Mi se sada okrećemo sledećem meču protiv Metalca, koji je za nas jedan od presudnih u borbi za plej-of što nam je cilj za ovu sezonu", rekao je Blagojević.Crvena zvezda u sledećem kolu gostuje Čukaričkom, dok Javor dočekuje Metalac.

TOK MEČA:

KRAJ - 3:0!

90+1. minut - ŠANSA za JAVOR! Manojlović je skinuo zicer Gafurovu.

83. minut - GOOOLLL - 3:0 - RUIZ! Sjajan gol Kostarikanca!

82. minut - PREČKA! Milijaš samo što je ušao u igru izveo je korner, Donald je pogodio prečku, a odmah zatim Petković s pet metara prebacio gol.

79. minut - Posle skoro pet minuta pauze meč je nastavljen.

74. minut - BAKLJADA! Sudija Glođović je prekinuo meč. Na terenu je smanjena vidljivost zbog bakljade na Severu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

72. minut - Boaći se ispromašivao, a sada je otišao na klupu i mesto na terenu ustupio Vujakliji.

71. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Na kraju akcije lopta je došla do Boaćija, koji je sa 11 metara šutirao, ali je Milović sprečio da lopta završi u mreži.

69. minut - STATIVA! Boaći je sa 17 metara malo iskosa sa leve strane lukavo šutirao u bliži ugao, Đogatović je ostao ukopan, ali je lopta pogodila stativu.

67. minut - Šut Petkovića izblokirao je Milović, a Boaći je zamerio saigraču što ga nije uposlio.

59. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Ruiz je izašao sam pred Đogatovića, a golman Javora je po ko zna koji put fantastično reagovao.

59. minut - Šut je isprobao i Javorov Brazilac Eliomar, ali je golman Manojlović bio siguran.

50. minut - Kanga je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali je Đogatović pravovremeno intervenisao.

47. minut - GOOOLLL - 2:0 - PLAVŠIĆ! Petković je poslao loptu s desnog krila pred gol, a Plavšić ju je sa sedam, osam metara prosledio u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0!

45. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Opet Boaći. Centrirao je Anđelković, a Boaćijev udarac glavom je izblokiran.

40. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Petković je ušao u gostujući kazneni prostor po desnoj strani, posle akcije sa Plavšićem, našao se "oči u oči" sa Đogatovićem, koji je uspeo da zaustavi snažan šut Zvezdinog beka. U nastavku je Donald ponovo tukao iz daljine - za malo pored gola.

34. minut - CRVENO-BELI TRAŽILI PENAL! Milanović je sam sebe pogodio u ruku, ali sudija Glođović je pokazao da se igra nastavi.

33. minut - ŠANSA za JAVOR! Pogledajte:

29. minut - GOOLLL - 1:0! KANGA! Anđelković je idealno centrirao sa levog krila, Kanga je uhvatio volej sa 15-ak metara i poslao loptu u mrežu.

24. minut - Nova pretnja Javora. Levi bek Amanović je opalio levicom, Manojlović je uz dosta muka uspeo da prosledi loptu u korner.

23. minut - Centaršut Petkovića i još jedna loša reakcija Boaćija, glavom je šutirao u travu.

21. minut - Lukav udarac Boaćija sa 18 metara, ali je Đogatović odlično intervenisao.

13. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Boaći se našao na pet, šest metara od gola Javora, ali je Đogatović zaustavio udarac napadača crveno-belih.

9. minut - Šut Kange iz daljine, lopta je zakačila igrača Javora, pa je golman Đogatović bio na mukama, ali je uspeo da je izbaci u korner.

6. minut - ŠANSA za JAVOR - Milanović je imao otvoren šut sa desetak metara, ali je to loše učinio, lopta je došla do njegovog saigrača Tripkovića, on je nije dobro primio, a da jeste, imao bi zicer za 0:1.

3. minut - Zvezda je krenula ofanzivno. Donald je pucao sa 20 metara, ali pored gola. Bila je to prva opasnost po goste.

1. minut - Počelo je...

19:59 - Kapiteni Luković i Milović sa sudijom Glođovićem

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16:56 - Prilično prazne tribine...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talak, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz, Boaći.

Klupa: Supić, Poletanović, Milijaš, Milić, Adžić, Vujaklija, Sikimić.

JAVOR: Đogatović, Ristovski, Milović, Karišik, Amanović, Milanović, Mitošević, Gafurov, Cvetković, Aliomar, Tripković.

Klupa: Glintić, Tomanović, Kiković, Kolaković, Sević, Ilić, Maričić.

Aktuelni šampion i lider šampionata je u dobrom momentu posle velikog preokreta u Novom Sadu pre tri dana, koji će vredeti znatno više ukoliko se upiše 'trojka' protiv Ivanjičana.

Šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Božović smatra da je Zvezda favorit u ovom susretu.

"Moramo da budemo oprezni zato što je Javor organizovana i disciplinova ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko vrlo iskusnih igrača i vođa na terenu. Tu pre svega mislim na Đogatovića, Milovića i Cvetkovića koji dugo igraju u Javoru, a imaju i nekoliko vrlo interesantnih mladih igrača. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo pobediti", rekao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track