Pogledajte kako švedski fudbaleri gađaju golmana u dupe

Pogledajte kako švedski fudbaleri gađaju golmana u dupe

Fudbal -
Gole zadnjice, nagnut unaped, rezervni golman švedske fudbalske reprezentacije Johan Viland (31) stajao je uza zid dok su ga saigrači iz ekipe gađajli u dupe

Gole zadnjice, nagnut unaped, rezervni golman švedske fudbalske reprezentacije Johan Viland (31) stajao je uza zid dok su ga saigrači iz ekipe gađajli u dupe. Podataka o preciznosti švedskih rezervista nema.

Opisani kadar odigrao se u utorak na treningu švedske reprezentacije u Poljskoj. Imali su Šveđani nesreću da je završio na internet stranicama švedskog tabloida Expresena.

Ovakvo ponašanje švedskih fudbalera, koji su na startu grupe "C" Evropskog prvenstva poraženi od Ukrajine 2:1, izazvalo je negativne reakcije javnosti, a posebno kritičan bio je Lars Arhenius, generalni sekretar Udruženja za borbu protiv zlostavljanja.

"To je nedopustivološe ponašanje. Naši su fudbaleri idoli hiljadama dečaka i devojčica u Švedskoj. Mislim da nije u redu tvrditi da se radi o simpatičnome sportskom ritualu."Skandalu je posebno doprineoFudbalski savez Švedske pokušavši onemogućiti tabloid u objavi snimka.

U odbranu običaja stao je bivši golman reprezentacije Švedske Tomas Raveli objasnivši da je reč o tradicionalnom ritualu koji u Švedskoj zovu "gris" (prasac):

"Razumem da to ljudima izgleda kao mobing, ali verujte mi na reč: to sa zlostavljanjem nema nikakve veze."Rezerni švedski golmanje stradao zbog loše predstave u popularnoj "ševi", igri koju fudbaleri praktikuju pri zagrijavanju ili opuštanju tokom treninga. Zbog toga je Viland "kažnjen"od strane reprezentativaca koji nisu počeli meč protiv Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track