BOŽOVIĆ UOČI GOSTOVANJA NA BRDU: Lalatović je veliki zvezdaš, ali ne verujem da će biti 7:2
Foto: Fonet

Opreznost i optimizam na Marakani

BOŽOVIĆ UOČI GOSTOVANJA NA BRDU: Lalatović je veliki zvezdaš, ali ne verujem da će biti 7:2

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je gostovanje Čukaričkom u 27. kolu Superlige jedan od najtežih mečeva ove sezone, ali da njen ishod neće biti odlučujući u trci za šampionsku titulu.

"Čukarički po kvalitetu ne zaslužuje mesto na tabeli na kojem se nalazi. Najbolje su organizovan klub u Srbiji, sa klupe ih vodi zvezdaš Nenad Lalazović i jedan od najtalentovanijih trenera u zemlji. Siguran sam da će biti motivisan, kao svi protiv Zvezde. Moraćemo dobro da zapnemo ako želimo da ih pobedimo kako bismo pauzu dočekali mirni", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.Crnogorski trener istakao je da očekuje neizvesnu trku sa Partizanom do samog kraja."Jedna od najvažnijih utakmica nam je protiv Čukaričkog, ranije sam naglašavao da će biti teška, kao i sve do kraja. Ne mislim da utakmica protiv Čukaričkog rešava titulu, ovo prvenstvo je neizvesnije od prošlogodišnjih i do poslednjeg kola vodiće se borba za titulu".On je dodao da ne očekuje ubedljiv trijumf na Banovom brdu kao prošle sezone kada je Crvena zvezda slavila sa 7:2. "Prošla sezona je prošla, sada je nova. Ne verujem da će biti preveliki rezultat. Bilo koja naša pobeda za nas bi bila dobra", rekao je Božović, dodavši da će Mihailo Ristić biti u kombinaciji za meč posle povrede.Prema njegovim rečima Zvezdi opasnost od nekadašnjih napadača Ognjena Ožegovića i Aleksandra Jevtića, sada uzdanica Čukaričkog."Ožegović i Jevtić mogu da nam naprave problema, ima još izvanrednih igrača poput Bojića, Zorića, Kajevića... Miks su iskusnih i mladih, predvodi ih kapiten Matić", rekao je Božović.Kako je naveo, Uroš Račić i Luka Adžić biće prosleđeni omladincima kako bi im pomogli u utakmici protiv Brodarca koja odlučuje o novom prvaku.Utakmica između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u nedelju od 15 sati na Banovom brdu.

Lalatović: Sve osim poraza protiv Zvezde je dobar rezultatTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj utakmici Super lige Srbije, kao i da bi bio zadovoljan bilo kojim rezultatom osim porazom, s obzirom na situaciju na tabeli."Očekujem da će na nas Zvezda napasti, prvi su na tabeli imaju šest bodova prednosti od drugoplasirane ekipe, ali to je samo tri kada se podeli. Oni će imati pritisak da nas pobede, kao što mi imamo zbog plej-ofa. O tom plej-ofu smo pre početka mogli samo da sanjamo, ali sada smo u dobroj poziciji, rekao je Lalatović novinarima u Beogradu."Ne zavisi sve od nas, jer možemo sve da pobedimo do kraja i da ne uđemo, ali posle ovih pet kola nada postoji. Zvezda je u usponu forme, to se vidi, imaju kvalitetne strance koji zarađuju ozbiljan novac u Srbiji i u svakom trenutku mogu da reše utakmicu", dodao je on.Čukarički će u nedelju na Banovom brdu dočekati Zvezdu u 27. kolu Super lige Srbije."Ukoliko bude sportske sreće i ako ne bude straha, za koji nemamo razlog, možemo do rezultata. Ako izgubite od Zvezde to su manje-više svi očekivali, ali ako pobedite vi ste junaci", rekao je Lalatović.Lalatović je ocenio da crveno-beli u poslednje vreme igraju promenljivo i da poseduje igrače koji "jednim potezom mogu da reše utakmicu"."Moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta i da broj grešaka svedemo na minimum, da nam se ne ponove greške kao protiv Borca iz prvog poluvremena. Sve to moramo da uradimo kako bismo napravili pozitivan rezultat, a pozitivan rezultat za nas ovde je sve osim poraza", rekao je Lalatović.On je istakao da je atmosfera u ekipi na visokom nivou, kao i da bi igračima samopouzdanje trebalo da bude na višem nivou, s obzirom na to da je u poslednjih pet utakmica Čukarički ostvario četiri pobede."Jako bitno je da je da je atmosfera u ekipi sjajna. Imamo četiri pobede iz pet utakmica, i da smo sada krenuli od nule, bili bismo na deobi prvog mesta sa Zvezdom i Partizanom. To govorim da bi moji igrači shvatili da igraju dobro i shvate da poseduju kvalitet, da znaju i da veruju u sebe", rekao je trener "brđana".Lalatović je rekao da nije siguran da li će Nemanja Radonjić i Miroslav Bogosavac biti u konkurenciji za tim, pošto su se na jučerašnjem treningu sudarili."Juče su se na treningu sudarili Radonjić i Bogosavac. Pitanje je da li će moći da nastupe, jer su imali jak sudar kolenima. Obojica su napustili trening i sada su na terapijama. Ja se nadam da će se do nedelje u 15.00 oporaviti. Đorđe Đurić je protiv Borca dobio kartone", kazao je Lalatović."Marko Docić se oporavio, poslednja tri dana je u punom treningu i konkurisaće za tim. To me raduje, jer je on jako bitan igrač za nas", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track