BLOG UŽIVO, VIDEO: Valensija i Unikaha u finalu Evrokupa
Foto: Eurocupbasketball.com

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Valensija i Unikaha u finalu Evrokupa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:48 - Valensija i Unikaha u finalu EvrokupaU finalu ovogodišnjeg košarkaškog Evrokupa sastaće se dve španske ekipe, Valensija i Unikaha.Valensija je večeras na svom terenu u odlučujućoj, trećoj polufinala pobedila Hapoel iz Jerusalima sa 90:75 i tako se sa 2:1 u pobedama plasirala u finale.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fernando San Emeterio sa 15 poena, Bojan Dubljević je dodao poen manje, a Romen Sato i Luk Sikma po 12 poena. U ekipi Hapoela najbolji je bio Kurtis Džerels sa 19 poena.Unikaha je plasman u finale obezbedila ranije, pošto je sa 2:0 slavila protiv Lokomotive iz Kubanja.Finalna serija se, takodje, igra na dve pobede, a prvi meč je na programu 28. marta.

21:34 - Galatasaraj bolji od UniksaKošarkaši Galatasaraja pobedili su na svom terenu ekipu Uniksa sa 75:67 (21:23, 24:6, 12:12, 18:26) u utakmici 27. kola Evrolige. Galatasaraj su do desete pobede u Evroligi predvodili Džon Dibler sa 17 poena i Ostin Dej sa 12. Srpski košarkaš Vladimir Micov meč je završio sa samo tri postignuta poena. U ekipi Uniksa, koja je upisala i 20. poraz, najbolji je bio Kit Lengford sa 24 poena. Galatasaraj u narednom kolu gostuje Darušafaki, a Uniks na svom terenu igra protiv moskovskog CSKA.

21:04 - Rakitić: Ne bi bilo loše da Ukrajina napokon upiše porazFudbaler Hrvatske Ivan Rakitić rekao je da nestrpljivo iščekuje meč protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pred domaćim navijačima i dodao da će njegova ekipa želi da se pokaže u najboljem svetlu. "Jedva čekamo da opet zaigramo pred svojom publikom, pogotovo nakon vesti o gotovo rasprodatim ulaznicama. Želja nam je ogromna, biće uz nas i rodbina i prijatelji i navijači, to nam je odmah igrač više. Daćemo sve od sebe, svesni smo važnosti utakmice i dobro se pripremamo", rekao je Rakitić. Fudbalska reprezentacija Hrvatske u petak dočekuje Ukrajinu u petom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Hrvatska je prva na tabeli sa 10 bodova, dok je Ukrajina druga sa dva boda manje. "Biće nam teško, Ukrajina je s novim selektorom stvarno dobra i diže se. Ima opasan vezni red i dovoljno iskusnih igrača da se neće uplašiti punog stadiona", rekao je Rakitić."Andrej Ševčenko je bio jedan od najboljih napadača sveta i to iskustvo sada prenosi na svoje igrače. Sigurno će i on maksimalno pripremiti svoju ekipu, ali ne bi bilo loše da Ukrajina napokon upiše poraz", dodao je fudbaler Barselone. On je naveo da smatra da njegova ekipa može da odigra dobar meč. "Ulogu favorita treba dokazivati na terenu, a naš je put izrazito pozitivan još od pre Evropskog prvenstva... Dominantni smo, sigurni u sebe i želimo da se pokažemo u najboljem izdanju, a tako ćemo valjda nastaviti i ovaj uspešan niz", rekao je Rakitić.

20:15 - Milenković: Ekipi mnogo znači pobeda u LŠTrener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je da je njegovoj ekipi mnogo znači prva pobeda u Ligi šampiona i dodao da su crno-beli protiv Hanovera odigrali vrlo zrelo od početka do kraja meča. "Na početku utakmice smo uradili nešto što je neverovatno. Bez golova sa igračem više stekli smo veliku prednost. Od početka do kraja momci su igrali vrlo zrelo, održavali svoj ritam, bez padova i došli do pobede koja ovom timu mnogo znači, pogotovo kad se zna u kakvim uslovima radi", rekao je Milenković posle utakmice. Vaterpolisti Partizana pobedili su večeras na Banjici ekipu Hanovera sa 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2) i tako u osmom kolu upisali prvu pobedu u Ligi šampiona. "Ovi momci zaslužuju podršku, čestitam im na pobedi, istrajnosti, na tome što dostojno reprezentuju Partizan u Evropi, a čestitke zaslužuju i moji saradnici u stručnom štabu Nebojša Antonović i Miodrag Mirović", dodao je trener Partizana. Crno-beli sada imaju po jednu pobedu i remi i šest poraza i peti su na tabeli Grupe B. Partizan u narednom kolu igra protiv Egera. Taj meč je na programu 5. aprila.

19:51 - Kadeti Srbije na Evropskom prvenstvuKadetska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači rodjeni 2000. i mladji, izborila je danas plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 3. do 19. maja u Hrvatskoj.Izabranici Perice Ognjenovića su u trećem kolu "elit runde" kvalifikacija pobedili Crnu Goru sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Filip Stuparević u 57. minutu.Kadeti Srbije su prethodno pobedili Švajcarsku, a izgubili od Škotske."Ostvarili smo veliki uspeh, pogotovo što smo imali veoma jaku grupu. Čestitao bih momcima na svemu što su pokazali u sve tri utakmice. Protiv Crne Gore smo bili dominantni tokom celog meča, a da nismo promašili penal u ranoj fazi uveren sam da bi i rezultat bio ubedljiviji. Bez obzira, cilj je ostvaren, idemo na EP sa jasnom željom da na pravi način odgovorimo izazovu tako velikog takmičenja", rekao je Ognjenović.Plasman na šampionat Evrope obezbedila je i selekcija Škotske.

19:13 - Teodosić vodio CSKA do pobede protiv DarušafakeKošarkaši CSKA pobedili su u Moskvi ekipu Darušafake sa 95:85 (24:19, 23:16, 21:27, 27:23) u utakmici 27. kola Evrolige. CSKA je prvi na tabeli Evrolige sa skorom od 20 pobeda i sedam poraza, dok je truska ekipa deveta sa 13 trijumfa i 14 poraza. Poraz Darušafake u Moskvi znači i definitivan plasman Fenerbahčea, Baskonije i Panatinaikosa u Top 8. Ekipa Dimitrisa Itudisa je od početka meča imala prednost i čuvala je sve do kraja, a Darušafaka je jedino u trećoj deonici uspela da se rezultatski približi. CSKA je do pobede vodio srpski košarkaš Miloš Teodosić sa učinkom od 20 poena i 10 asistencija. Teodisića su odlično pratili Nando de Kolo i Karl Hajnc koji su postigli po 17 poena. U poraženom timu najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 26 poena.

18:27 - Blat: Ostajem u Darušafaki sledeće sezoneTrener košarkaša Darušafake Dejvid Blat potvrdio je da će i naredne sezone predvoditi bogati klub iz Istanbula.Blat je odbacio spekulacije da se na leto vraća u NBA ligu posle spekulacija da bi Darušafaka mogla da izgubi mesto u Evroligi sledeće sezone. "Bio sam u NBA ligi i nema potrebe da se više dokazujem tamo. To poglavlje je završeno. Cilj mi je da ostanem u Evroligi, imam ugovor sa Darusafakom i neću otići", rekao je Blat. Blat je letos preuzeo klupu ambiciozne Darušafake nakon odlaska iz NBA lige i ekipe Klivlenda, ali i pored odličnog starta u Evroligi i velikih ulaganja ekipa je trenutno tek na devetom mestu na tabeli. On je ranije vodio Makabi iz Tel Aviva, sa kojim je bio prvak Evrope, isti uspeh je napravio sa reprezentacijom Rusije, a radio je u Dinamu iz Sankt Peterburga i Moskve, Benetonu, Efesu, Arisu i kao selektor selekcije Izraela.

17:48 - Vardar produžio ugovore sa Grnčarovim i GligorovimKapiten fudbalskog kluba Vardar Boban Grnčarov produžio je ugovor sa šampionom Makedonije do juna 2018. godine. On je rekao da je prezadovoljan novom saradnjom i istakao da mu je želja da završi fudbalsku karijeru tamo gde je i počeo. Grnčarov, koji je igrao 111 zvaničnih utakmica za Vardar, naveo je da očekuje da njegov tim odbrani titulu prvaka Makedonje i da naredne sezone ima uspešne nastupe u Evropi. Skopski tim je produžio saradnju do 2018. godine i s veznim fudbalerom Nikolom Gligorovim, koji ima najaviše nastupa u crveno-crnom dresu medju igračima koju su sada u klubu. Gligorov je odigrao 178 zvaničnih utakmica za Vardar.

16:26 - Smoling povredio Džonsa i izbacio ga iz tima do kraja sezoneFudbaler Mančester Junajteda Fil Džons na treningu reprezentacije Engleske slomio je nožni prst posle starta saigrača Krisa Smolinga. Džons će zbog udarca partnera iz odbrane Junajteda i reprezentacije Engleske najverovatnije završiti sezonu. On je napustio trening kamp selekcije Engleske i vratio se u klub kako bi bio podvgnut detaljnim lekarskim pregledima. Selektor Engleske Geret Sautgejt planirao je da Džonsa na štoperskom mestu upari sa Gerijem Kejhilom za prijateljski duel protiv Nemačke u Dortmundu, ali zbog povrede zameniće ga upravo Smoling. Džons se taman ustalio u prvoj postavi Junajteda, odigrao je nekoliko dobrih partija i njegovo odustvo sigurno će razljutiti menadžera Žozea Murinja u borbi za mesto u Ligi šampiona preko engleske Premijer lige.

16:08 - Radnik: Bačkoj sudili u korist, a sada vrši pritisak na FSSFudbalski klub Radnik iz Surdulice replicirao je Bačkoj, posle saopštenja u regularnost Superlige i da bi klub iz Bačke Palanke baš u utakmici protiv Radnika mogao da bude oštećen, istakavši da konkurent u borbi za opstanak stvara veliki pritisak na organe FSS i nepotrebno diže tenziju. "Zatečeni smo neosnovanim prozivkama od dosadašnjih sportskih prijatelja iz Bačke Palanke po medijima. Sagledavajući sve činjenice koje su izrečene, a koje nas dovode do nekih eventualnih umešanosti u krojenje rezultata i bilo kakvih uticaja na dalji tok takmičenja u Superligi za nas su neosnovane. Smatramo da su izrečene na krajnje nekorektan i bezobrazan način koji ne dolikuje rukovodstvu ekipe ovog ranga takmičenja", navodi se u saopštenju Radnika. Sa juga Srbije podsećaju da je u prvom međusobnom duelu dva tima Radnik dobio sedam žutih kartona i, kako su naveli, sviran nepostojeći penal za Bačku. "Suđenje u vašu korist mogu potvrditi i mnogi drugi klubovi. Ovakvi pritisci na FŠ i njihove organe, prevashodno sudijsku organizaciju i dizanje tenzija pred jako bitan susret za naš klub u borbi za opstanak nikako ne doprinosi regularnosti takmičenja i fer-plej borbi". Dalje se navodi da bi iz Bačke trebalo da se osvrnu na svoj rad i sami pokušaju da reše svoje probleme. "Ne dirajte Savez, Sudijsku organizaciju, klubove, već se osvrnite na svoj rad. Usmerite vašu energiju na postizanje što boljih rezultata, a ne neosnovanim optužbama ka drugima. Krivce za vaše rezultate potražite u svojim redovima, a nas pustite da sami radimo svoj posao i rešavamo svoje probleme", zaključuju iz Radnika.

15:20 - Čeferin: Neće biti suspenzije sudije meča Barselona-PSŽPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da sudija utakmice Barselona-PSŽ neće biti suspendovan, uprkos brojnim kritikama i pozivima čelnika francuskog kluba da se to uradi. "Kada se nešto loše desi, možemo razgovarati o tome, ali nema govora o suspenziji sudije. To je kao kada bismo obesili ili suspendovali igrača koji je promašio penal. Taj samo ide na klupu. Mnogo penala se promaši", rekao je Čeferin u pauzi kongresa u portugalskom gradu Estorilu. Barselona je kod kuće pobedila PSŽ 6:1 i tako nadoknadila zaostatak 4:0 iz prvog meča. Ljubitelji fudbala i pojedini mediji žalili su se na sudjenje, a PSŽ je nedavno pisao predsedniku UEFA o suđenju Deniza Ajketina. U pismu se ističe "serija grešaka u situacijama koje su uticale na ishod meča", preneo je agenciji AFP izvor upoznat sa njegovom sadržinom. Predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi takodje se bunio zbog suđenja. "Ne možemo da se otmemo utisku da bi ishod meča bio drugačiji da smo imali bolje sudjenje. Svako je mogao da vidi makar to da nije bio dosudjen penal posle prekršaja na Anhelu Di Mariji. To bi nam bar omogućilo da se vratimo u meč. Ne treba zaboraviti ni da nije postojao penal nad Luisom Suaresom", rekao je Al-Kelaifi.

Aleksander Čeferin, foto: Profimedia
Aleksander Čeferin, foto: Profimedia

15:03 - Trener Vardara Gonsales želi da preuzme MakedonijuTrener Rukometnog kluba Vardar Raul Gonsales potvrdio je da je zainteresovan da preuzme reprezentaciju Makedonije, nakon što je njeno kormilo napustio Lino Červar. On je rekao da je zainteresovan da vodi makedonsku nacionalnu selekciju i da je to rekao u prvim kontaktima sa čelnicima Makedonske rukometne federacije, ali je insistirao da pregovori tek predstoje. "Treba da vidimo kako će to da se razvija. Iskreno, ne znam kada se očekuje rasplet situacije. Tek treba da razgovaramo, ali nemamo mnogo vremena. Već u aprilu dolaze mnoge obaveze", rekao je Gonsales, koji od 2014. godine vodi tim skopskog Vardara. On nije želeo da odgovori na pitanje da li planira da dugoročno vodi reprezentaciju ili samo do kraja kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo."To je deo pregovora. Razgovaraćemo o svim opcijama", rekao je Gonzales. Mesto selektora Makedonije upražnjeno je nakon što ga je u sred kvalifikacionog ciklusa napustio hrvatski trener Lino Červar da bi preuzeo reprezentaciju Hrvatske, u kojoj će naredne godine biti održano Evropsko prvenstvo. Makedonija u maju i junu nastavlja kvalifikacije za EP 2018. Raul Gonsales Guteres je pre Vardara, sa kojim ima uspeha u Ligi šampiona i regionalnoj SEHA ligi, vodio španske prvoligaške klubove Sijudad Real od 2005. do 2011, i Atletiko Madrid od 2011. do 2013. godine.

14:25 - Dijego Kosta: Idem u Kinu, ako me pusti ČelsiGolgeter Čelsija Dijego Kosta potvrdio je da postoji velika mogućnost da na leto pređe u Kinu i prihvati jednu od bogatih ponuda.Španski reprezentativac i zimus je bio blizu odlaska na Daleki Istok zbog sukoba sa menadžerom Antoniom Konteom, ali Čelsi nije želeo da ga pusti."Sve može da se desi, nikad se ne zna. Trenutno sam srećan u Čelsiju, ali sutra će doći Kinezi i tražiti ukoliko se klub složi sa transferom, onda ću otići", rekao je Kosta španskim medijima.Kontroverzni fudbaler otkrio je da je prošlog leta imao veliku želju da se vrati u Atletiko, ali da mu ni tada Čelsi dao dozvolu."Uradio sam sve što sam mogao, ali posao nije završen. Atletiko nije želeo da sačeka još malo, iako je imao mesec dana, pa je doveo Kevina Gameira. Kada je Konte došao, prvi dan sam mu rekao da hoću u Atletiko. Bio je zbunjen i ljut, ali sam kasnije počeo da dajem golove", zaključio je Kosta.

Dijego Kosta, foto: Reuters
Dijego Kosta, foto: Reuters

13:51 - Čadjo posle operacije palca: Osećam se super i jedva čekam pripremeKošarkaška reprezentativka Srbije Saša Čadjo operisala je povredjeni palac, zbog kojeg je završila klupsku sezonu, ali je rekla da će biti spremna za početak priprema nacionalnog tima.Čadjo je tokom utakmice protiv Girne dobila udarac u šaku i požalila se na bolove u palcu, ali je nastavila meč, koji je otišao u produžetak. Ona je na terenu provela svih 45 minuta, i ostvarila učinak od 16 poena, devet asistencija i pet skokova. Veći dao meča odigrala je, kako se ispostavilo, sa slomljenim prstom."Dobila sam udarac u šaku i treneru sam na tajm-autu rekla da me boli palac i da sam osetila jak bol u trenutku udarca. Odlučila sam, medjutim, da odigram kraja, ali je meč otišao u produžetak. Odigrala sam još pet minuta i na kraju smo uz malo sreće izašli iz meča kao pobednici", rekla je Čadjo agenciji Beta.Nju je palac nastavio da boli i posle meča."Pošto mi se bol nije smanjivao odlučila sam da posetim lekara. Na pregledima se ispostavilo da imam frakturu i rečeno mi je da bi najbolje bilo da se to što pre operiše kako bi povratak na teren bio brži, i ja sam pristala na to. Operacija je prošla super. Oporavak traje nekih šest nedelja i zbog toga sam završila klupsku sezonu. Sada se osećam super i jedva čekam početak treninga i okupljanje reprezentacije", rekla je košarkašica.Srpske košarkašice okupiće se 8. maja na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje se održava u junu. Čadjo je standardna reprezentativka Srbije. Ona je bila član tima koji je osvojio evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu 2016.Saša Čadjo igra za Univerzitet Instanbul. Ovo joj je bila druga sezona u tom klubu i treća u Turskoj. U prvenstvu je bila najbolji strelac ekipe sa prosekom 14,4 poena po utakmici. Bila je i najbolji strelac ekipe u Evrokupu (prosek 15,5 poena) i regionalnoj ligi (15,3 poena). Ona u proseku igra 32 minuta po meču u Turskoj, a osim poena, beleži prosečno i četiri skoka, 3,4 asistencije, i ima 1,3 osvojene lopte."Sezona je do povrede bila odlična, pošto smo trenutno u vrhu tabele. Ja sam zadovljna svojom igrom, trudim se da iz sezone u sezonu unapredim svoju igru koliko god je to moguće. Maksimalno sam posvećena svakom treningu i svakoj utakmici. Turska liga je izazovna i volim da je igram, jer ni jedna utakmica nije laka. Svaki tim je u mogućnosti da dovede po četiri strane igračice, tako da ovde ima mnogo vrhunskih košarkašica i konkurencija je velika", rekla je Čadjo.Ona je kazala da je jako zadovoljna svojim klubom i njegovim nastupima u prvenstvu."O Istanbul Univerzitetu mogu da kažem sve najbolje. To je klub koji je godinama unazad u prvoj ligi, koji se brine o svojim igračicama i koji je organizovan. Ovo mi je treća sezona u Turskoj i dobro sam upoznata sa prvenstvom. Stvarno su svi timovi jaki, što ; znači i da svako svakog može da pobedi. Za nas je veliki uspeh bio kad smo na našem terenu pobedili evroligaša Fenerbahce, koji ima fenomenalan tim", rekla je košarkašica Srbije.Saša Čadjo nije zadovoljna samo sportskim delom boravka u Turskoj, već i životom uopšte."Ja sam zaljubljena u Istanbul! Slobodno vreme provodim najčešće pored mora. Volim tursko gostoprimstvo i mogu da kažem da sam za ove tri godine stekla nekoliko dobrih prijatelja ,što je za mene najveće bogatstvo. Ja volim ulice Istanbula, male kafiće gde se moze popiti čaj i uživati na suncu sa pogledom na more", kazala je ona.

13:23 - Novi rekord: Siti daje između 120 i 150 miliona za DonarumuNajtalentovaniji golman na svetu Djanluiđi Donaruma postaće na leto najskuplji igrac u istoriji fudbala pošto je Mancester Siti spreman da za njega plati Milanu između 120 i 150 miliona evra, prenosi Skaj sport.Donaruma ima samo 18 godina, već dve profesionalne sezone iza sebe, debitovao je za A tim Italije i izvesno je da će na golu Azura naslediti legendarnog Djanuiđija Bufona, pa Siti želi da dobije golmana na duže staze.Pep Gvardiola od dolaska u Siti ima problema sa čuvarima mreže, prvo je Džoa Harta zamenio Klaudiom Bravom, ali pošto se ni Čileanac nije snašao najbolje sada je opcija broj 1 iskusni Argentinac Vili Kabaljero.

12:45 - Badminton: Sjajno iskustvo i u FormijiSrpski reprezentativci Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović u “upisali” su i četvrto učešće na seminaru u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja koji je posle Taragone, Tirenije i Fođe održan i u italijanskoj Formiji i to od 13. do 19. marta 2017. Tandem naših državnih reprezentativaca bio je među 40 polaznika seminara iz devet zemalja, Portugalije, Španije, Italije, Kipra, Egipta, Alžira, Tunisa, Sirije i Srbije, s tim što je Pavlović, kao i prethodna tri puta, učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta. Utiske iz Formije, gradića između Napulja i Rima, preneo nam je Miodrag Kaličanin:“Ponovo je sve bilo na najvišem niovu. Uslovi za rad i trening su bili odlični. Bili smo smešteni u specijalizovanom olimpijskom centru Koni, u kojem je za vreme našeg boravka bila smeštena i reprezentacija Italije u mačevanju, inače jedna od najboljih svetskih selekcija u ovom sportu. I sam program van samog seminara, čija su glavne teme bile finansije i ljudski resursi, bio je izuzetno bogat. Između ostalog, obišli smo Kraljevsku palatu u Kazerti, najveću građevinu podignutu u 18. veku u Evropi, koja je pod zaštitom UNSECO. Takođe, imali smo i časove Italijanskog jezika pa svoj utisak sa ovog seminara završavam rečima 'Arrivederci a presto, Italia'”.Naredni, peti, seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u Barseloni u maju 2017. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina i Ilije Pavlovića na seminaru u Formiji.

Miodrag Kaličanin (u sredini), Badminton, Foto: BSS
Miodrag Kaličanin (u sredini), Badminton, Foto: BSS

09:59 - Lajović u glavnom žrebu Majamija, sledi AndersonSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb Mastersa u Majamiju, nakon što je u drugom kolu kvalifikacija savladao Argentinca Nikolasa Kikera 6:4, 6:3.Lajović, koji je prošle nedelje u Indijan Velsu plasmanom u osminu finala napravio najveći uspeh na Mastersima, u prvom kolu igraće protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, 74. na ATP listi sa kojim se do sada nije sastajao.Branilac titule Novak Djoković zbog povrede neće igrati u Majamiju, a Srbiju će još predstavljati Viktor Troicki, koji veceras u prvom kolu igra protiv Brazilca Tijaga Monteira.Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.669.423 dolara.

09:30 - Bjelici operisano stopaloKošarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica podvrgnut je operaciji stopala, saopštio je danas njegov klub Minesota iz NBA lige.Bjelici je popravljena čunasta kost u stopalu, a operacija je obavljena u Njujorku. Kao što je ranije objavljeno, igrač će propustiti ostatak sezone.Bjelica se povredio 15. marta tokom utakmice sa Bostonom. Minesota je saopštila da će obaveštavati javnost o toku košarkaševog oporavka.On je ove sezone igrao u 65 utakmica, sa prosekom od 6,2 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije sa prosekom od 18 minuta po meču.Bjelica je takodje zbog povrede stopala propustio nastup Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, na kome je nacionalni tim osvojio srebro.

08:45 - Porazi Čikaga i Detroita, Denver čuva poziciju na ZapaduKošarkaši Toronta pobedili su rano jutros Čikago posle produžetka 122:120 i tako mu naneli udarac u borbi za plej-of, dok je Detroit bez Bobana Marjanovića izgubio od najgoreg tima lige Bruklina 98:96.Burni meč u Torontu odigran je rano jutros, a obeležilo ga je koškanje igrača u trećoj četvrtini. Do toga je došlo kada je centar Toronta Serž Ibaka uhvatio loptu posle pogodjenog šuta i laktom zamahnuo kao centru Čikaga Robinu Lopezu.Njih dvojica su posle toga počeli da se guraju i da upućuju udarce jedan prema drugom, posle čega je nekoliko igrača sa klupe ušlo u teren, a i sudije su pokušale da ih razdvoje.Nakon razmatranja situacije, obojica su isključeni i meč je nastavljen bez njih.Ovo je Torontu bila prva pobeda nad Čikagom još od decembra 2013. Ekipu je do trijumfa predvodio Demar Derozan sa 42 poena i osam asistencija. Bulse je predvodio Džimi Batler sa 37 poena i 10 skokova.Bruklin je kod kuće uglavnom vodio protiv Detroita, a u jendom trenutku je imao i dvocifrenu prednost, da bi Pistonsi izjednačili košem Tobajasa Herisa 2,4 sekunde pre kraja. To je bilo dovoljno da Bruk Lopez primi loptu i postigne koš za pobedu svog tima i tako zabeleži svoj 29 poen.Centar Bruklina prokomentarisao je posle meča svoju igru, ali i isključenje svog brata blizanca sa meča u Torontu."Braća Lopez su večeras radila ono što inače rade. On je obavljao svoj prljavi posao, a ja sam igrao pravu košarku", rekao je Bruk.Detroit je sačuvao pobedu više u odnosu na Čikago, ali sada ima pobedu manje u odnosu na Majami, koji je kod kuće pobedio Feniks sa 112:97 i tako došao na osmo mesto tabele, koje vodi u plej-of.Meč u Majamiju obeležio je Hasan Vajtsajd, koji je meč završio sa 23 poena i 14 skokova i tako postavio rekord kluba po broju skokova u regularnoj sezoni, ali je posle meča morao da ide na zašivanje ruke, za šta je trebalo 13 kopči. Od njegovog zdravstvenog stanja uveliko zavisi i plasman Hita u doigravanje.Vajtsajd se povredio dva minuta pre kraja, kada je Majami vodio 24 poena razlike, kada mu se šaka zakačila za penu na dnu table. On je vrisnuo i otišao u svlačionicu. Posekotina se nalazi izmedju srednjeg i domalog prsta, što je u suštini isto mesto na kome se posekao pre dve sezone, kada je ušiven sa 10 kopči, zbog čega je propustio tri meča.U Zapadnoj konferenciji, Portland nije uspeo da se izjednači sa Denverom na osmom mestu, pošto je kod kuće izgubio od Milvokija, koji se učvrstio na tabeli na Istoku.Milvoki su do pobede predvodili Kris Midlton sa 26 i Janis Adetokunbo sa 22 poena. Ovo je Baksima bila deveta pobeda u poslednjih 11 utakmica i sada imaju pobedu više od Majamija na tabeli Istoka.Portland je ostao deveti na tabeli, sa pobedom manje od Denvera i dve pobede više od Dalasa, koji je ubedljivo izgubio od Golden Stejta 112:87. Voriorsima je ovo bila peta uzastopna pobeda i 57. u sezoni.Nju Orleans je pokazao da nije odustao od plej-ofa, pošto je kod kuće pobedio Memfis sa 95:82 i tako došao do 30. pobede u sezoni, koliko ima i Dalas, odnosno dve manje od Portlanda i tri manje od Denvera.Pelikanse je do pobede predvodio Demarkus Kazins sa 41 poenom i 17 skokova, što mu je najbolja partija od kada je došao u Nju Orleans.Golden Stejt ima tri pobede više od San Antonija, koji je u gostima pobedio Minesotu 100:93.Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srede: Toronto - Čikago 122:120 (produžetak) Bruklin - Detroit 98:96 Majami - Feniks 112:97 Nju Orleans - Memfis 95:82 Dalas - Golden Stejt 87:112 Minesota - San Antonio 93:100 Portland - Milvoki 90:93 LA Lejkers - LA Klipers 109:133

08:00 - Lajović u glavnom žrebu Mastersa u MajamijuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se glavni žreb turnira Masters serije u Majamiju pobedom nad Argentincem Nikolasom Kikerom u drugom kolu kvalifikacija 6:4, 6:3. Lajović je u oba seta napravio po jedan brejk.Prethodno, Lajović je u prvoj rundi dobio prvi set protiv Grega Zemlje (6:3), a onda mu je Slovenac predao meč.Mladi Miomir Kecmanović nije uspeo da se domogne glavnog žreba, jer je na poslednjem stepeniku izgubio od Slovana Lukaša Lacka - 3:6, 2:6.Novak Đoković je odustao, tako da će Srbija u Majamiju na muškom turniru imati dvojicu predstavnika. Viktor Troicki se na startu sastaje sa Tijagom Monteirom iz Brazila, 82. na ATP listi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track