Najnovije vesti

POTRESNE FOTOGRAFIJE IZ BOLNICE: Ovo su ruski navijači koji su izbodeni u Beogradu!
Foto: MUP

Policija traga za napadačima

POTRESNE FOTOGRAFIJE IZ BOLNICE: Ovo su ruski navijači koji su izbodeni u Beogradu!

Fudbal

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su u Urgentnom centru dvojicu ruskih državljana, povređenih u incidentu koji se noćas dogodio u Beogradu.

Dvojica navijača moskovskog fudbalskog kluba Spartak su hospitalizovana, dok je treći zadobio samo ogrebotine nakon što ih je u subotu u Beogradu, dok su išli ulicom, napala grupa ljudi. Navijači Spartaka su se vraćali sa prijateljskog meča između svog kluba i Crvene zvezde. Prvobitno se pojavila informacija da su pristalice Partizana napali ruske državljane. U međuvremenu su se pojavile i priče da su Ruse napali Albanci, ali i grupa ljudi koji nisu navijači.Ministar Stefanović istakao je da će policija učiniti sve da u najkraćem roku rasvetli ovaj slučaj i uhapsi počinioce napada. "Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima", naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da niko ne treba i da pomisli da može da ugrozi rusko-srpsko prijateljstvo, koje može da izdrži svaki ispit i dodao da je Srbija posvećena da ono u narednom periodu bude još snažnije. Izrazivši žaljenje što se ovakav incident dogodio na ulicama Beograda, ministar je naveo da Srbija ne želi da nijedan gost koji dolazi u Beograd ili našu zemlju ima razloga da strahuje za svoju bezbednost. 

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Ministar zdravlja Lončar ukazao je da je stanje dvojice povređenih ruskih državljana stabilno.  "Pacijenti su noćas oko ponoći prevezeni u Urgentni centar i imali su višestruke povrede. Po prijemu u Urgentni centar urađena im je dijagnostika i neophodne intervencije. Nalaze se u šok sobi i njihovo stanje je sada stabilno", objasnio je ministar zdravlja.

Lončar je ukazao da se pacijenti dobro osećaju i da se nastavlja njihovo dalje lečenje. "Na stalnoj smo vezi sa predstavnicima ruske ambasade i svima onima koji su zainteresovani za stanje naših pacijenata", rekao je Lončar.Jurij Pičugin, ataše za medije Ambasade Rusije u Beogradu, potvrdio je ranije danas da su u incidentu povređena dva državljanina Rusije - Maksim Butrin i Pavel Bodrov.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SPEKTAKL U NAJAVI: Navijanje Delija i Fratrije pred meč Zvezda - Spartak

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...