(VIDEO) ŠAMPION SVETA NEZAUSTAVLJIV: Prosinečkom uspelo što niko nije, ali Nemačka pobedila Azere
Foto: AP

Kvalifikacije za SP 2018.

(VIDEO) ŠAMPION SVETA NEZAUSTAVLJIV: Prosinečkom uspelo što niko nije, ali Nemačka pobedila Azere

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Nemačke kao gost je pobedila Azerbejdžan 4:1 (3:1) u utakmici Grupe C kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Aktuelni svetski šampion i posle pet utakmica ima maksimalan učinak, a na prethodne četiri nije primio ni gol.

Selekcija Azerbejdžana, koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, uspela je što niko pre nije - zatresla je mrežu Nemačke. Međutim, to nije bilo dovoljno da se izbegne ubedljiv poraz.

Selektor "pancera" Joakim Lev je izrazio želju da Nemci do Rusije stignu sa svim pobedama u kvalifikacijama i za sada su na dobrom putu da to i učine.

Širle je doveo Nemačku u vođstvo u 19. minutu, a Nazarov je u 31. izjednačio i naljutio goste, koji su do poluvremena sve rešili pogocima Milera (36. minut) i Gomeza (45. minut). U finišu utakmice, u 81. minutu, Širle se drugi put upisao u strelce za konačnih 1:4.

Azerbaijan vs Germany 1-4 - All Goals & Highlights by euro2016videos

U drugom meču Grupe C Češka je kao gost deklasirala San Marino 6:0, dok Severna Irska i Norveška igraju večeras.

Nemačka ima 15 bodova, slede je Češka sa osam, Severna Irska i Azerbejdžan sa po sedam, Norveška sa tri, dok je San Marino bez bodova.

Engleska je rutinski savladala Litvaniju 2:0 (1:0) golovima Defoa i Vardija i učvrstila se na prvom mestu Grupe F sa 13 bodova. Kasnije danas sastaju se Škotska - Slovenija i Malta - Slovačka.

U meču Grupe E Jermenija je kod kuće bila bolja od Kazahstana 2:0 (0:0). Strelci su bili Henrik Mhitarjan u 73. i Araz Ozbiliz u 75. minutu, a posao domaćinu je olakšan u 64, kada je isključen fudbaler Kazahstana Sergej Malji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track