SELEKTOR IRSKE O'NIL: Razočaran sam Bejlom i Tejlorom, startovi su im jadni
Foto: Saša Pavlić

Odsustvo Kolmana veliki gubitak

SELEKTOR IRSKE O'NIL: Razočaran sam Bejlom i Tejlorom, startovi su im jadni

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Martin O'Nil kritikovao je najboljeg velškog fudbalera Gereta Bejla, ali i njegove saigrače, zbog grubih startova na međusobnoj utakmici u Dablinu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

O'Nil posebno žali zbog loma noge kapitena Iraca Šejmusa Kolmana, za šta je crveni karton dobio Nil Tejlor, ali i dva oštra starta Bejla, pa će dvojica Velšana propustiti duel protiv Srbije u Beogradu u junu.

"Video sam startove na Kolmanu i Džonu O'Šeju i mogu da kažem da su jadni. Kolman je bio u bolnici, nokautiran, a potom je operacija prošla uspešno. Prirodno, bio je veoma razočaran, biće mu potrebno dugo vremena da se oporavi", rekao je O'Nil za BBC.

Selektor Irske naglasio je da je odsustvo Kolmana veliki gubitak za njegovu selekciju.

"Igra odličnu sezonu u Evertonu i kapiten je našeg tima. Za sada nije poznato koliko će biti van terena, ni lekari ne znaju. Ponekad mogu da se dese određene komplikacije, nadam se da će ih zaobići", zaključio je O'Nil.

Republika Irska posle pet utakmica D kvalifikacione grupe za Mundijal ima 11 bodova, koliko i prvoplasirana Srbija, ali uz slabiju gol razliku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track