(FOTO) PRAVOSLAVLJE I SPORT: Sveta Srbija otvara novu sportsku filijalu u Jajincima

Aktivnosti Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja”

(FOTO) PRAVOSLAVLJE I SPORT: Sveta Srbija otvara novu sportsku filijalu u Jajincima

Fudbal -

Ova sportska manifestacija imaće i humanitarni karakter jer će deca sportisti zajedno sa svojim porodicama prikupljati prilog za dovršetak crkve Svetog Ćirila i Metodija na Avali

Na veliki hrišćanski praznik Vrbica (Lazareva subota), posvećenom deci, u subotu, 8. aprila Pravoslavno sportsko društvo (PSD) "Sveta Srbija” kao deo krovne organizacije Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja” zbog velikog interesovanja roditelja i dece otvara svoju novu filijalu u sportskom centru u Jajincima na terenima FK ”Napredak” u Jajincima.

Otvaranje je zakazano za 11 časova, a pored sportista Svete Srbije prisustvovaće i deca koja žive u ovom delu Beograda zajedno sa svojim roditeljima.

Povodom otvaranja nove lokacije na kojoj deca mogu besplatno da se bave sportom, Sveta Srbija je organizovala sportski dan svih svojih sekcija.

- Ova sportska manifestacija imaće i svoj humanitarni karakter jer će sva deca sportisti zajedno sa svojim porodicama prikupljati prilog za dovršetak crkve Svetog Ćirila i Metodija na Avali, gde će po završetku sportskog dana izaći do vrha Avale i obići ovaj predivni hram u izgradnji - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer "Svete Srbije".

Od početka drugog dela sportske sezone deca sportisti Svete Srbije su pored redovnih trenažnih aktivnosti imali u okviru fudbalske, odbojkaške i košarkaške sekcije i izlete na Frušku Goru i Kosmaj.

Tada su obišli kulturne i duhovne znamenitosti ove dve predivne gore Srbije u čijim nedrima se nalaze značajni istorijski fragmenti naše istorije i našeg indetiteta.

Takođe u okviru planinarske sekcije deca su savladala i pešačke staze Fruške gore i Kosmaja, a na sportskim terenima u Sremskim Karlovcima i porte crkve u Nemenikućama imali su turnire svih sportskih sekcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track