(VIDEO) 3 BODA RAZLIKE PRED DERBI Partizan u Pazaru iz keca u dvojku, Zvezda iz penala srušila Borac
Foto: Partizan.rs

Sledi plej-of Superlige

(VIDEO) 3 BODA RAZLIKE PRED DERBI Partizan u Pazaru iz keca u dvojku, Zvezda iz penala srušila Borac

Fudbal -
Fudbaleri Partizana kao gosti su pobedili Novi Pazar 2:1, dok je Crvena zvezda kao domaćin savladala Borac 1:0 u poslednjem kolu regularnog dela Superlige.

Superliga se sada deli na plej-of i plej-aut (po osam učesnika), a do sada osvojeni bodovni saldo će biti prepolovljen."Večiti rivali" nastavljaju borbu za titulu. Crvena zvezda je na vrhu plej-of tabele sa 39 bodova (u prethodnih 30 kola osvojila 79), a Partizan je na drugom mestu sa 36 (osvojio 73). Dakle, u derbi, zakazan za utorak na stadionu "Rajko Mitić" ući će sa tri boda razlike.

Partizan je uspeo da i na 27. uzastopnoj zvaničnoj utakmici ostane neporažen. Crno-beli su treći meč zaredom dobili posle preokreta, jer su i u Kupu Srbije protiv Voždovca i u prošlom prvenstvenom kolu protiv Radnika gubili na poluvremenu. Tako je bilo i danas u Pazaru - 1:3 (1:0).

Domaćin je poveo već u trećem minutu preko Markovića, a tim trenera Marka Nikolića delovao je jalovo i bezidejno u nastavku prvog poluvremenu.

Međutim, u drugom poluvremenu kao je na teren izašla neka druga ekipa Partizana. Gosti su zaigrali mnogo angažovanije i kreativnije i već u 52. minutu došli do izjednačenja kada je Leonardo "spojio s golom" Đurđevića. Brazilac se i sam upisao u strelce u 72. minutu, i to butinom, posle prodora i asistencije Jankovića. Tačku na meč stavio je Jevtović udarcem sa 20-ak metara, ali se nije radovao iz poštovanja prema bivšem klubu Novom Pazaru.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:3!

90+3. minut - GOOOLLL - 1:3 - JEVTOVIĆ! Strašan šut sa 20 metara.

82. minut - Strašan šut Leonarda! Pored gola.

81. minut - I Nikolić pravi treću izmenu - Kosović umesto Đurđevića.

80. minut - Muslimović umesto Milojevića, poslednja izmena kod domaćina.

74. minut - Druga izmena i kod Partizana, Janković je izašao, a Đuričković ušao.

73. minut - GOOOLLL - 1:2 - LEONARDO! Janković je protutnjao po desnoj strani i ubacio loptu do Leonarda, koji ju je sa desetak metara butinom poslao u mrežu.

70. minut - Druga izmena kod domaćina - Mutavdžić umesto Krstića.

64. minut - Duga lopta Jevtovića, Leonardo je reagovao glavom, ali je to bio lak posao za Budakovića.

61. minut - Žuti karton za Sašu Ilića, jer je srušio Đokovića kada je krenuo ka golu.

56. minut - Prva izmena kod domaćina, Đoković je zamenio Avdića.

52. minut - GOOOLLL - 1:1 - ĐURĐEVIĆ! Leonardo je fantastično pronašao Đurđevića, usamljenog pred golmanom Budakovićem, a napadač Partizana je izvršio rutinsku egzekuciju.

47. minut - Navijači Partizana skandiraju: "Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu"...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Trener Partizana Marko Nikolić pojačao je napad Tavambom, a izašao je vezista Everton.

KRAJ PRVOG POLIVREMENA - 1:0!

44. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Đurđević se našao na roglju peterca, mogao je da šutira, ali je probao da uposli Leonarda. Međutim, loptu mu je poslao iza leđa.

36. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Dugo je putovala lopta pred gola Pazaraca i stigla do Đurđevića, koji je iz odlične pozicije traljavo šutirao. Praktično je loptu dodao golmanu Budakoviću.

34. minut - Prvi put još od gola domaćin je napao sa velikim brojem igrača. Akcija se završila centaršutem Vasilića, koji je golman Kljajić lako ukrotio.

30. minut - Ritam meča je i dalje spor... Ni primljeni gol ni podrška s tribina od "grobara", koji su u međuvremenu stigli na stadion, nisu razmrdali ekipu Marka Nikolića.

28. minut - Pazarci su izveli korner posle kog su crno-beli krenuli u kontru. Đurđević je "povukao" i proigrao Leonarda, koji je ponovo imao problem sa prijemom lopte, pa nije ni ušao u šansu, iako je imao otvoren put ka golu.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

26. minut - Plavšić i Đurđević su bili u duelu, domaći fudbaler je pao i uhvatio se za lice. Sudija Široki je dao žuti karton napadaču Partizana zbog udaranja protivnika.

22. minut - Crno-beli mnogo greše, pa Novi Pazar bez problema brani svoj gol.

16. minut - Partizan posle primljenog gola kontroliše igru, ali ne uspeva da ugrozi gol Pazaraca.

7. minut - Duga lopta za Leonarda, koji pred golom domaćina nije uspeo da je iskontroliše, pa je prilika otišla u nepovrat.

3. minut - GOOOLLL - 1:0! MARKOVIĆ! Domaćin je izveo prekid, crno-beli su dva puta izbacivali loptu iz svog šesnaesterca, a onda je Marković opalio sa 18 metara, jako i precizno!

2. minut - Navijači Partizana još nisu stigli na stadion.

1. minut - Meč je počeo...

SASTAVI:

Trener Partizana Marko Nikolić nije mogao da računa na suspendovane Vulićevića i Miletića, umesto kojih je šansu ukazao Radinu i Muniru. Kapiten crno-belih na ovom meču je Saša Ilić.

NOVI PAZAR: Budaković, Vasilić, Pantelić, Milojević, Avdić, Marković, Savić, Ignjatović, Plavšić, Marić, Krstić.

PARTIZAN: Kljajić, Radin, Ostojić, Milenković, Munir, Jevtović, Everton, Ilić, Janković, Lonardo, Đurđević.

Utakmicu sudi Zoran Široki iz Smedereva.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16:45 - Na klupi domaćina sedi Saudin Husejnović umesto juče smenjenog Nebojše Vučićevića.

16:40 - Partizan je u nizu od 26 zvaničnih utakmica bez poraza.

16:35 - U prvom duelu ove sezone Partizan je ubedljivo savladao Novi Pazar u Humskoj 4:0.

16:30 - U njihovom prethodnom duelu u Novom Pazaru domaćin je bio bolji - 3:2. Bilo je to 1. avgusta 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track