OBOŽAVAJU USKRS: Evo kako se fudbaleri Crvene zvezde spremaju za veliki praznik
Foto: FK Crvena Zvezda

Tradicionalisti

OBOŽAVAJU USKRS: Evo kako se fudbaleri Crvene zvezde spremaju za veliki praznik

Fudbal -

Na hrišćanski praznik Veliki petak običaj je da se u kući farbaju jaja za predstojeći Vaskrs. Po tome se ne razlikuju ni fudbaleri Crvene zvezde.

Igrači aktuelnog šampiona Srbije, svako na svoj način, pripremaju se za praznike.

"Uvek se trudimo u kući da ne farbamo jaja na klasičan način. Ne kupujemo boju, već u velikoj šerpi biljkama bojimo jaja koja smo prethodno ukrasili. Od kada pamtim moja baka tako farba jaja i zaista takva budu najlepša. Dok smo živeli u inostranstvu moja supruga je 'ukrala' taj recept od bake, videla je da joj dobro ide i nastavila je samo na taj način da ih farba. Deca uvek jedva čekaju Uskrs, tada otputuju kod bake i deke na selo i na Veliki petak zajedno farbaju jaja. Iako je to tužan dan u hrišćanstvu, svima nam znači kada se okupimo i provedemo ga zajedno. Ove godine zbog treninga ja neću biti sa njima, tako da ću danas morati sam da farbam jaja. Moram da priznam da ću verovatno kupiti farbu", rekao je Zvezdin kapiten Aleksandar Luković.

Posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu porodica Milijaš ovog puta će Uskrs obeležiti u Beogradu.

"Mnogo mi je drago što ćemo svi moći u nedelju da budemo sa svojim porodicama i da proslavimo ovaj veliki praznik. Ove godine ću sigurno pomagati u farbanju jaja, to ćemo uraditi kroz igru sa decom. Iako su mali sigurno će pomoći, isprljaće i oni nešto u kuhinji. S obzirom na to da imaju godinu i po dana ovo je njihov drugi Uskrs, ali prvi kada će moći donekle da razumeju šta se dešava i da sa nama učestvuju prvo u šaranju, a kasnije i u kucanju jajima", rekao je Nenad Milijaš.

U domu Sikimića mnogo pažnje posvećuju ukrašavanju uskršnjih jaja.

"Mi smo velika porodica, imam dva rođena brata, svi imamo po dvoje dece pa kada se svi skupimo da farbamo jaja zaista kreativnosti i zabave za decu ne može da nedostaje. Koristimo razne bojice, lakove za nokte, lepimo ukrase, deca to najviše vole, a i ja sam prilično aktivan. Na dan Uskrsa im u dvorište sakrijemo jaja i svi se zabavljamo dok ih ne nađu. Nemam neku posebnu taktiku da pobedim u kucanju jajima. Svi znamo za drveno jaje, ali ja pustim decu da me pobede, znam koliko se moji sinovi Nikša i Matija tome raduju ", rekao je Predrag Sikimić.

Zvezdin čuvar mreže Damir Kahriman danas će biti moralna podrška tokom posla u kuhinji.

"Farbanjem i ukrašavanjem jaja se bavi moja supruga, ona je majstor u tome. Ja sam podrška jer mi ništa drugo tu ne ide. Uskrs svake godine provodimo zajedno i tome se svi radujemo. Tada organizujemo turnir u kucanju jajima. Ne puštam decu da pobede, trudim se da ih vaspitavam u tom duhu da ih niko neće u životu puštati, da moraju da stvaraju karakter tako da se pobednik kod nas ne zna unapred", poručio je Kahriman.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pridržavajte ovih saveta i vaša jaja će biti tvrda kao kamen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track