(VIDEO) SVE IZVESNIJI RASPLET: Juve hita ka tituli, Roma odustaje od borbe, asistencija Lazovića
Foto: AP

Serija A

(VIDEO) SVE IZVESNIJI RASPLET: Juve hita ka tituli, Roma odustaje od borbe, asistencija Lazovića

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa pobedili su danas u gostima poslednjeplasiranu Peskaru sa 2:0, dok su Roma i Atalanta u Rimu igrali nerešeno 1:1 u utakmicama 32. kola italijanske Serije A.

Juventus je današnjim trijumfom, ali i kiksom Rome, stekao osam bodova prednosti šest kola pre kraja šampionata i tako se znatno primakao odbrani titule. "Stara dama" je na gostovanju protiv Peskare očekivano lako došla do pobede, a golove je postigao Gonzalo Iguain u 23. i 43. minutu. Torinski klub u drugom poluvremenu nije igrao napadački, već je bio fokusiran na čuvanje prednosti, a Peskara za celu utakmicu nijednom nije uspela ozbiljno ugrozi gol Neta.

Romi je protiv Atalante bila potrebna pobeda kako bi ostala u šampionskoj trci, ali "vučica" na svom stadionu nije uspela da dođe do tri boda. Ekipa iz Bergama povela je iz prve prilike na utakmici u 22. minutu kada je Jasmin Kurtić na oko 15 metara od gola uhvatio volej posle centaršuta Andree Kontija s levog boka.Roma je pritiskala rivala gotovo tokom celog meča, ali je tek u drugom delu uspela da stigne do izjednačenja. Strelac je još jednom bio Edin Džeko u 50. minutu.

Remi Atalante nije iskoristio Lacio koji je mogao da se bodovno udalji na tabeli Serije A od ekipe iz Bergama, pošto je na gostovanju igrao nerešeno 2:2 sa Đenovom. Domaćin je dva puta stizao do prednosti, ali je rimski klub na kraju došao do izjednačenja. Đenova je povela golom Đovanija Simeonea u 10. minutu, da bi izjednačenje Laciju doneo Lukas Bilja u sudijskoj nadoknadi vremena. Makedonski fudbaler Goran Pandev posle skoro tri godine postigao je gol u Seriji A, nakon što je u 78. minutu iskoristio dobar centaršut srpskog igrača Darka Lazovića sa desnog boka i tako doveo Đenovu do prednosti. Lacio je ponovo u u sudijskoj nadoknadi vremena, ovaj u 91. minutu stigao do izjednačenja, a strelac je bio Luis Alberto. Samo dva minuta kasnije dobru priliku da donese trijumf Laciju propustio je reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić, međutim, njegov pokušaj glavom sa oko pet metara završio je malo pored gola. Đenova je preko Pandeva u 97. minutu takođe imala odličnu priliku, ali je Tomas Strakoša u situaciji jedan na jedan zaustavio njegov šut.

U otalim utakmicama 32. kola Serije A Kaljari je sa 4:0 pobedio Kjevo, dok je Empoli u sudijskoj nadoknadi vremena došao do trijumfa od 2:1 protiv Fiorentine, a Torino i Krotone igrali su nerešeno 1:1.

Meč između Palerma i Bolonje završen je bez golova.

Juventus je lider Serije A sa 80 bodova, osam više od Rome, dok je Napoli treći sa 67, a Lacio je četvrti sa 61, bodom više petoplasirane Atalante.

All Goals & Highlights HD - Pescara 0-2... by Bayeo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track