BUNDESLIGA: Lajpcig ne odustaje od potere za Bajernom, vatromet na meču Hofenhajm - Menhengladbah
Foto: AP

Uzbudljivo popodne u Nemačkoj

BUNDESLIGA: Lajpcig ne odustaje od potere za Bajernom, vatromet na meču Hofenhajm - Menhengladbah

Fudbal -

Fudbaleri Lajpciga pobedili su danas na svom terenu Frajburg sa 4:0, dok je Hofenhajm sa 5:3 bio bolji od Borusije Menhengladbah, a Borusija Dortmund je sa 3:1 savladala Ajntraht iz Frankfurta u utakmicama 29. kola nemačke Bundeslige.

Lajpcig je na svom terenu lakše od očekivanog pobedio Frajburg, a golove su postigli Jusuf Poulsen u 36, Timo Verner u 42, Nabi Keita u 51. i Dijego Deme u 90. minutu. Ovo pobedom Lajpcig je smanjo zaostatak za liderom Bundeslige Bajernom iz Minhena koji večeras od 18.30 gostuje Bajeru iz Leverkuzena. "Bavarci" su prvi sa 68 bodova, dok je Lajpcig drugi sa 61.

Veoma uzbudljivu utakmicu odigrali su Hofenhajm i Borusija Menhengladbah, a na kraju domaćin je trijumfovao sa 5:3. Hofenhajm je poveo golom Adama Salaja u devetom minutu, da bi isti igrač u 24. udvostručio prednost svog tima. Borusija je do poluvremena stigla do izjednačenja pogocima Janika Vestergarda u 31. i Larsa Štindla u 35. U drugom delu meča takođe su viđena četiri gola, a prvo je Kerem Demirbaj u 58. ponovo doveo Hofenhajm do prednosti, da bi Mark Ut u 75. povisio na 4:2. Samo tri minuta kasnije Borusija je smanjila zaostatak, a strelac je bio Mahmud Dahud, a konačan rezultat postavio je Demirbaj u 89. minutu.

Borusija Dortmund je pred svojim navijčima lako pobedila Ajntraht, a golove u trijumfu postigli su Marko Rojs u trećem, Sokratis Papastatopulos u 34. i Pjer-Emerik Obamejang u 86. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za ekipu iz Frankfurta bio Marko Fabijan u 29.

Majnc je na svom terenu prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza, pošto je pobedio Hertu sa 1:0 i tako došao do veoma bitna tri boda u borbi za opstanak. Jedini gol na utakmici postigao je Dani Laca u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena.

U ostalim mečevima 29. kola Bundeslige, Augsburg je sa 2:1 pobedio Keln, dok je Volfsburg sa 3:0 bio bolji od Ingolštata.Bajern je lider Bundeslige sa 68 bodova, drugi je Lajpcig sa 61, dok je Hofenhajm treći sa 54.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track