BOŽOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Veći pritisak, ostali smo dužni
Foto: Fonet

Najavljuje agresivniju i ofanzivniju igru

BOŽOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Veći pritisak, ostali smo dužni

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je veći pritisak pred utakmicu sa Partizanom jer ona može da odluči prvenstvo, kao i da se nada pobedi jer je ekipa "ostala dužna" u prošlom "večitom" derbiju.

"Ovo je najvažnija utakmica u srpskom fudbalu. Veliki je pritisak, a pogotovo jer može da odluči prvenstvo, čime je pritisak veći. Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo jer smo u prošlom derbiju ostali dužni navijačima, nismo prikazali neku blistavu igru", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će u utorak igrati protiv Partizana u 31. kolu Super lige Srbije, u utakmici kojom će početi plej-of srpskog prvenstva. Crveno-beli imaju tri boda više od "večitog" rivala.

Božović je istakao da u "večitom" derbiju nema kalkulacija i da ne razmišlja o nerešenom rezultatu.

"Ova ekipa ne ume da se brani i da hoće, niti to vežba. Mi smo ekipa koja napada. Probaćemo da napadamo koliko protivnik dozvoli. Nismo ekipa za kalkulacije, a pogotovo ne na svom terenu. Daćemo sve od sebe da pobedimo", kazao je Božović.

On je naveo da se nada da će Zvezda sačuvati mrežu i da u finišu utakmice igračima neće pasti koncentracija, s obzirom na to da je Partizan u prethodnim derbijima često davao golove u finišu.

Po njegovim rečima, nema favorita u derbiju i biće neizvesno kao i uvek.

"Igraćemo onoliko koliko budemo mogli. Bićemo agresivniji i ofanzivniji, a drugo pitanje je da li ćemo uspeti da pobedimo. Derbi je utakmica nadahnuća, u kojoj navijači prave atmosferu i lep je zbog ambijenta", kazao je trener crveno-belih.

Božović je rekao da je normalno što je trener Partizana Marko Nikolić izjavio da dolazi na Zvezdin stadion da pobedi.

"Ne bi bilo normalno da kaže da dolazi da izgubi. Svi obećavaju da će da pobede kad dolaze kod nas u goste. Vide svoju šansu, u psihološkoj su prednosti jer su drugi i ne mogu ništa da izgube, a mi možemo mnogo", rekao je Božović.

Zvezda zbog povrede neće moći da računa na Nemanju Milića, dok će u toku dana videti da li će Mičel Donald biti spreman za utakmicu.

Božović će u slučaju pobede biti procentualno najuspešniji trener Zvezde u poslednjih 20 godina, čime će prestići Valtera Zengu. On je rekao da mu to ništa neće značiti ako ne osvoji titulu, a mnogo ako osvoji.

On je naveo da vremenski uslovi ne bi trebalo previše da utiču na utakmicu, a da očekuje da jedino igra bude brža ako bude padala kiša.

Božović je rekao da se nada da će biti pun stadion, kao što je bio na prošlom "večitom" derbiju.

Utakmica će početi sutra u 17.30 na stadionu "Rajko Mitić".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sedam ZANIMLJIVOSTI koje niste znali o VEČITOM DERBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track