MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE Uhapšen osumnjičeni Rus za bombaški napad na fudbalere Borusije!
Foto: Reuters

Napad na fudbalere

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE Uhapšen osumnjičeni Rus za bombaški napad na fudbalere Borusije!

Fudbal -

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Dortmundu 11. aprila na klupski autobus igrača Borusije.

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej W. Sumnja se da je on to učinio iz finansijskih razloga, preneo je AP.

Foto: Bild.de printscreen
Foto: Bild.de printscreen

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Nemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

Podsetimo, 11. aprila na igrače Borusije izveden je bombaški napad u kojem je povređen jedan fudbaler. U tom napadu povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva. Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe. "Bild" navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao, prenosi Dojče vele.

(EPK/Bild/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track