VEČERAS IGRAJU REAL I BARSA: Sudar titana
Foto: Reuters

El klasiko

VEČERAS IGRAJU REAL I BARSA: Sudar titana

Fudbal -

Pirineji Španija na nogama pred najveći derbi na svetu koji će odlučiti gde ide titula prvaka Primere

Fraze se ispaljuju i u Španiji, a njima se služi i veliki Zinedin Zidan, koji pred večerašnji (20.45, SK 3) „el klasiko“ sa Barselonom na Santjago Bernabeu tvrdi da će pobednika odlučiti detalji, baš kao na utakmici njegove ekipe sa Bajernom u Ligi šampiona.- Ako mislite da će se eliminacija negativno odraziti na našeg rivala, grešite. Ni gram samopouzdanja nisu izgubili. Derbi neće odlučiti ligu, a šampion se neće znati do tri kola pre kraja prvenstva - rekao je Zidan.

Njegov kolega na klupi Barselone Luis Enrike kaže:- Najbolji način da izađemo iz pritiska koji je nad nama jeste da pobedimo velikog rivala, i to na Bernabeu. Odlučujuća utakmica za nas, samo nas pobeda ostavlja u trci za titulu.

Real bi mogao da zaigra u najjačem sastavu, jer se Garet Bejl oseća bolje posle povrede lista. Isto tako, gosti se još nadaju da bi njihov apel nadležnim organima lige mogao da upali i da se skine suspenzija Nejmaru, koji je dobio crveni karton na utakmici s Malagom. Barseloni je neophodna pobeda, budući da zaostaje tri boda za Realom i ima utakmicu više, a preostalo je još šest mečeva do kraja prvenstva.

Bez sveća na ispraćajuLUIS ENRIKE IGRA PROTIV TRADICIJETradicija nije na strani Barselone, ne zbog činjenice da igraju na terenu Real Madrida, već su statističari došli do sledećeg podatka - poslednja četiri trenera Barselone gubila su svoj poslednji derbi s Realom. Kako je Luis Enrike odavno najavio povlačenje sa klupe kada se završi prvenstvo, moguće je da prođe isto kao Rajkard, Gvardiola, Tito Vilanova i Tata Martino.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track