EMPOLI ŠOKIRAO MILAN: Ljajić poveo Torino ka pobedi, lud meč Lacija i Palerma
Foto: Profimedia

Serija A

EMPOLI ŠOKIRAO MILAN: Ljajić poveo Torino ka pobedi, lud meč Lacija i Palerma

Fudbal -

Fudbaleri Empolija pobedili su danas na gostujućem terenu Milan sa 2:1, u utakmici 33. kola italijanskog prvenstva i osvojili važne bodove u borbi za opstanak u ligi.

Empoli je poveo u 40. minutu golom Levana Mhedlidzea, dok je prednost udvostručio Mame Tiam u 66. minutu. "Rosoneri" su u 59. minutu promašili penal, pošto je neprecizan bio Suso, a jedini gol za domaće postigao je Đanluka Lapadula u 72. minutu.E mpoli je ostvario drugu uzastopnu pobedu i sada je prvi iznad crte, 17. na tabeli sa 29 bodova i ima pet više od Krotonea, koji je pobedio na gostovanju Sampdoriju sa 2:1. Milan je u poslednje dve utakmice bez pobede, zauzima šesto mesto na tabeli sa 58 bodova i ima pet manje od Atalante na petom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Fudbaleri Torina pobedili su na gostujućem terenu Kjevo sa 3:1 i nastavili niz od pet utakmica bez poraza. Torino je poveo u 52. minutu golom srpskog fudbalera Adema Ljajića, a prednost je udvostručio David Zapakosta četiri minuta kasnije.Gol za Kjevo postigao je Serđo Pelisije u 65. minutu, a pobedu ekipi Siniše Mihajlovića obezbedio je Jago Falke u 75. minutu.Torino je deveti na tabeli sa 48 bodova, a Kjevo, koji je pretrpeo peti uzastopni poraz, zauzima 12. mesto sa 38 bodova.

Chievo Verona 0-1 Torino Adem Ljajić Goal HD... by PSG-marseille-stream-ing

Fudbaleri Lacija pobedili su na svom terenu Palermo sa 6:2 i popeli se na četvrto mesto na tabeli. Dvostruki strelac Ćiro Imobile doneo je na početku Laciju dva gola prednosti, u 8. i 10. minutu. Kod drugog gola asistent je bio srpski igrač Sergej Milinković-Savić. Posle toga tri gola za Lacio postigao je Baldo Kejta, u 21. minutu, 24. minutu iz jedanaesterca i 26. minutu. Golove za Palermo postigao je Andrea Rispoli, u 46. i 52. minutu, a konačan rezultat postavio je Luka Kreko u prvom minutu nadoknade vremena.Lacio je sada četvrti na tabeli sa 64 boda, a Palermo je pretposlednji sa 16 bodova.

All Goals & Highlights HD - Lazio 6-2 Palermo... by Bayeo

Udineze je kao domaćin pobedio Kaljari sa 2:1, a Sasuolo i Napoli odigrali su ranije danas nerešeno 2:2.

Šampion Italije Juventus večeras od 20.45 dočekuje Đenovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track