(VIDEO) ĐURĐEVIĆ ZALJULJAO JAVOR: Partizan po kiši i teškom terenu savladao Javor za prvo mesto
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Superliga Srbije

(VIDEO) ĐURĐEVIĆ ZALJULJAO JAVOR: Partizan po kiši i teškom terenu savladao Javor za prvo mesto

Fudbal -

Fudbaleri Partiazana pobedili su večeras u Ivanjici Javor sa 2:1 u prvoj utakmici 34. kola Super lige i tako makar do suboteizbili na prvo mesto prvenstva Srbije.

Golove za Partizan postigao je Uroš Djurdjević u 47. i 55. minutu iz jedanaesterca, dok je strelac jedinog gola za Javor bio Elimoar da Silva u 66.Partizan je posle večerašnje pobede makar do sutra i utakmice Voždovca i Crvene zvezde došao do prvog mesta na tabeli Super lige Srbije, pošto sada ima 49 bodova, tri više od "večitog" rivala.Utakmica u Ivanjici bila je nakratko prekinuta u 77. minutu posle niza uvredljivih transparenata navijača Partizana na račun Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti Partizanu, ali ekipa Marka Nikolića nije uspela da dodje do gola, jer je u završnicama akcija nedostajalo koncentracije, pre sva Djurdjeviću.Imao je i Javor dobru priliku u 29. minutu preko Milovana Milovića, ali je njegov šut odbranio Nemanja Stevanović.Partizan je dobro počeo drugi deo meča, Marko Janković izveo je korner s desne strane, a lopta je uz dosta sreće stigla do usamljenog Djurdjevića na drugoj stativi, koji ju je sa oko dva metra prosledio u mrežu Javora.Golman Javora Vladan Djogatović je samo šest minuta kasnije loše procenio situaciju, krenuo je na loptu, ali je do nje prvi stigao Janković, pa ga je čuvar mreže gostiju oborio, a sudija je svirao jedanaesterac. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Djurdjević kome je to bio 21. gol u sezoni, pa je tako izbio na prvo mesto liste strelaca.Javor se nije predavao, pritiskao je rivala, što je donelo rezultat u 62. minutu. Golman crno-belih, ;Stevanovića, napustio je kazneni prostor i izašao na skoro 40 metara u nameri da spreči kontru, zakasnio je, a Eliomar ga je prešao i rutinski pored njega poslao loptu u nebranjenu mrežu.Do kraja susreta Javor je imao još nekoliko pokušaja da dodje do izjednačenja, ali nije drugi put uspeo da savlada Stevanovića.

Javor je osmi u plej-of grupi Super lige sa 22 boda, dok je Partizan prvi sa 49.

Trener Partizana marko Nikolić posle meča je rekao:

"Pobedili smo na teškom gostovanhju, 32. utakmica bez poraza to je veliki niz. Imali smo šanse i u prvom poluvremenu, po meni i jedan ne suđeni penal. Onda smo u nastavku postigli dva gola, a zatim primili pogodak posle greške kakavu petlići ne smeju da prave"Srđan Vasiljević, trener Javora.

"Ovo nam je limit u ovom momentu. Igrali smo sa ekipom koja je od starta nametnula svoj ritam. Primili smo golove iz grešaka nedozvoljenih za profesionalni fudbal. To ne sme da se dešava. Ali šta da radimo, život ide dalje"

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj meča

90. minut - Javor pokušava da napada Igra se uglavnom između dva kaznena prostora

81. minut - Slobodan udarac za Javor Pokušaj Mitoševića Stevanović je lakom paradom ukrotio

76. minut - Opet transparent GrobaraSada protiv arbitra Srđana Obradovića: "Srđan Obradović - zlatna kopačka Crvene zvezde"

72. minut - Prekid zbog transparenta Grobara Navijači Partizana razvili su transparent uperen protiv čelnika FSS-a, zbog čega se nekoliko minuta nije igrao

"Dok u FSS cveće cveta, Ciganima i dalje Uefa smeta"

66. minut - Bomba Terzića Stevanović je odlično intervenisao. Javor se trgao

62. minut - GOOOOOOOL 1:2, Eliomar Kontra Javora, posle pasa Sevića, napadač Javora bio je brži od Stevanovića i potom ubacio loptu u prazan gol

59. minut - Šansa za Javor Odbrana Stevanovića, pokušao je Tripković

55. minut GOOOOOOOL 0:2, Đurđević Napadač Partizana je precizan sa 11 metara

54. minut - Penal za Partizan Oboren je Janković i ovoga puta sudija nije imao dilemu

47. minut - GOOOOOOOOOOOOL 0:1 - Đurđević Lopta je posle kornera prošla kroz peterac Javora, a na drugoj stativi Đurđević je neometan smestio u mreži

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Đurđević iz daljineNema opasnosti po gool Javora

42. minut - Slobodan udarac za Partizan Leonardo iz izgledne pozicije šutira preko gola

38. minut - Veliki promašaj Kosovića Golman Javora je zaustavio šut Leonarda, a u nastavku akcije Kosović se obrukao

36. minut - sada pada Đurđević Napadač Partizana je prevario Milovića i taman kada se spremao da šutira nagazio ga je Tomanović

33. minut - Mačka u terenuProtrčala je pored desne aut linije Partizanovog dela terena i otišla ka publici

29. minut - Javor preti iz prekida Milović je zahvatio loptu glavom, ali je Stevanović uspeo da odbrani

23. minut - Boba Jankovića Lopta je otišla tik pored stative

21. minut - Treći pokušaj ĐuričkovićaOpet bez posla za golmana Javora

19. minut - Opet Đuričković Sada sa druge strane, ali i ovoga puta van okvira gola

15. minut - Janković pada u kaznenom prostoru Javora Nema penala za goste

10. minut - Partizan ima inicijativu Igra se uglavnom na polovini Javora, koji pokušava iz kontre

3. minut - Đuričković je šutiraoLopta je otišla kraj gola

1.minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Sastavi

Stadion kraj MoraviceSudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Tomanović, Milanović - Mitošević, Eliomar, Sević - Tripković. Trener: Srđan Vasiljević. Rezerve: Glintić, Ristovski, Kiković, Stojaković, Mfutila, Obradović, Kornelius.PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović - Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić. Rezerve: Jovičić, Tavamba, Ćirković, Mihajlović, Đilas, Munir, Ilić.

Tok meča Biće to duel timova sa različitim ambicijama, jer su bodovi ovoga puta mnogo važniji gostujućoj ekipi, a tradicija nam govori da bi sve osim njihove pobede bilo veliko iznenađenje.Ivanjičani su tokom prolećne polusezone igrali ispod nivoa koji je od njih očekivan, a na dvanaest odigranih utakmica uspeli su da zabeleže samo tri pobede, uz dva remija i čak sedam poraza. U prethodna tri kola izborili su jedan remi i pretrpeli dva poraza, poslednji prethodnog vikenda na gostovanju u Nišu kada je rezultat bio 2:0 za ekipu Radničkog. Trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 22 boda, jedan manje od sedmoplasiranog Voždovca. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone crno-beli su ostvarili jedanaest pobeda, uz samo jedan remi. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu kruševačkog Napretka rezultatom 3:1. Crno-beli trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 46 bodova na svom kontu, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda.Ovi rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva susreta, a crno-beli su oba puta slavili. Prvi meč odigran je u Ivanjici, a ekipa Partizana je slavila rezultatom 0:2(0:1). Strelci na tom susretu bili su Miroslav Radović i Nemanja Mihajlović (penal). Drugi meč odigran je u Humskoj, a rezultat je bio isti, crno-beli su slavili rezultatom 2:0(1:0). Ovoga puta strelci za beogradski tim bili su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track