BLOG UŽIVO, VIDEO Roma pobedom nad Milanom ostala u šampionskoj trci
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Roma pobedom nad Milanom ostala u šampionskoj trci

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:51 - Roma pobedom nad Milanom ostala u šampionskoj trciFudbaleri Rome pobedili su večeras Milan u gostima sa 4:1 u poslednjoj utakmici 35. kola italijanske Serije A.Roma je večerašnjom pobedom ostala u šampionskoj trci, pošto tri kola pre kraja ima sedam bodova zaostatka za liderom Juventusom koji ima 85 bodova.Dvostruki strelac za Romu bio je Edin Džeko koji se u listu strelaca upisao u osmom i 28. minutu, da bi Milan preko Marija Pašalića smanjio zaostatak u 76. minutu.Roma je ipak u finišu meča otklonila sve nedoumice o pitanju pobednika, pošto je prvo Stefan El Šaravi u 78. minutu povisio na 3:1, da bi u 87. konačan rezultat postavio Danijele De Rosi iz jedanaesterca.Milan je meč završio s desetoricom igrača, pošto je Gabrijele Paleta u 86. minutu dobio direktan crveni karton.Milan je ovim porazom sve dalji od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, pošto šesti sa 59 bodova, šest manje od Atalante.

22:10 - Malaga pobedila SeltuFudbaleri Malage pobedili su večeras na svom terenu Seltu sa 3:0 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 36. kola španske Primere.Golove za Malagu postigli su Havijer Ontiveros Para u 26. minutu, Resio u 56. iz jedanaesterca i Sandro Ramires u sudijskoj nadoknadi vremena drugog poluvremena.Malaga je ovom pobedom došla do 11. mesta sa 45 bodova, dok je Selta 12. sa bodom manje.Nešto ranije večeras Espanjol je sa 2:1 na gostovanju pobedio Deportivo La Korunju.

21:46 - Boško Đurovski vodi Zvezdu do kraja sezoneBivši fudbaler Crvene zvezde Boško Đurovski treniraće taj klub do kraja sezone, odlučeno je večeras na Odboru za hitna pitanja.Pomoćnik Djurovskom biće Milan Kosanović, bivši selektor kadetske reprezentacije Srbije.Djurovski će ekipu predvoditi umesto Miodraga Božović koji je ranije danas podneo ostavku posle poraza od Voždovca u 34. kolu Super lige Srbije.Zvezda je u subotu izgubila od Voždovca sa 3:2, posle čega ima tri boda zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, tri kola pre kraja prvenstva Srbije.Djurovski je trenersku karijeru počeo u Servetu, a potom je došao u Srbije, gde je predvodio Radnički Obrenovac, Rad, Srem, PSK Pančevo i Radnički Niš.On je potom 2006. godine bio pomoćnik Dušanu Bajeviću u Zvezdi, da bi martu 2007. preuzeo tu funkciju od Bajevića koji je za vreme utakmice sa novosadskom Vojvodinom podneo ostavku. Djurovski je sa crveno-belima tada osvojio duplu krunu.

21:10 - Radnički pobedio Napredak, remi Radnika i Novog PazaraFudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su večeras u Kruševcu Napredak sa 2:0 u 34. kolu Super lige Srbije, dok su Radnik i Novi Pazar u Surdulici igrali nerešeno 1:1.Nišlije su na gostovanju u Kruševcu nastavili seriju pobeda u plej-ofu Super lige, upisavši treći uzastopni trijumf.Radnički je do prednosti stigao u 45. minutu pogotkom Rjota Nome, da bi Nemanja Kojić u 55. povisio na 2:0.Napredak u nastavku susreta nije uspeo da dodje do gola, iako je Radnički od 82. minuta imao igrača manje na terenu nakon što je Radoš Bulatović dobio drugi žuti karton, pa je tako tim iz Kruševca upisao treći uzastopni poraz.Radnički je peti na tabeli Super lige sa 31 bodom, dok je Napredak šesti sa 26.Novi Pazar je na gostovanju protiv Radnika došao do bitnog boda u plej-autu, koji ga je ostavio u trci za opstanak u Super ligi Srbije.Gosti su imali dva igrača manje, ali su i pored toga uspeli da dodju do gola u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela igre, kada je Ivan Marković savladao Ognjena Čančarevića.Novi Pazar je i dalje poslednji u plej-aut grupi sa 14 bodova, dok je Radnik treći sa 23.

20:03 - Rad do bitnog boda na gostovanju u SuboticiFudbaleri Spartaka i Rada igrali su danas u Subotici nerešeno bez golova u prvoj nedeljnoj utakmici 34. kola Super lige Srbije.Spartak je tokom većeg dela meča bio bolji rival, ali pred svojim navijačima nije uspeo da dodje do trijumfa, dok je Rad s druge strane uglavnom bio koncentrisan na kontranapade.Ekipi s Banjice današnji bod, prvi posle tri poraza u plej-aut grupi Super lige, izuzetno je značajan u borbi za opstanak, pošto su sada na četvrtoj poziciji sa 19 bodova, dva više od Metalca koji je u zoni ispadanja, dok je Spartak drugi sa 26.

19:35 - Frajburg pobedio ŠalkeFudbaleri Frajburga pobedili su danas na svom terenu Šalke sa 2:0 u poslednjoj utakmici 32. kola nemačke Bundeslige.Golove za Frajburg postigao je Florijan Niderlehner u 22. i 31.minutu iz jedanaesterca.Frajburg je ovim trijumfom, dva kola pre kraja šampionata ostao u trci za poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu Evropa, pošto su sada peti sa 47 bodova, jedan više od šestoplasirane Herte, dok je Šalke 10. sa 41.Srpski reprezentativac Matija Nastasić presedeo je ceo meč na klupi Šalkea.

19:00 - Maksimović osvojio bronzanu medaljuSrpski rvač Aleksandar Maksimović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu u kategoriji do 71 kilograma grčko-rimskim stilom, pošto je večeras u borbi za treće mesto savladao Francuza jermenskog porekla Evrika Nikogjosana 2:1.Srpski as osvojio je četvrtu medalju u karijeri na šampionatima Evrope, treću bronzanu, a ima i jedno srebro.Maksimović je u četvrtfinalu poražen od Belorusa Pavela Liakha 3:1, ali je u repesažu pobedio Leola Drmolu iz Slovačke tušem 7:0 i obezbedio meč za bronzu.Prethodno, Maksimović je u kvalifikacijama savladao Davida Terečinskog iz Poljske tehničkim tušem 9:1, a u osmini finala bio je bolji od Gevkenija Pentoresa iz Grčke 4:1.Srbija završava šampionat sa tri medalje - Kristijan Fris osvojio je juče zlatnu u kategoriji do 59, a Davor Štefanek srebrnu u kategoriji do 66 kilograma.

18:25 - Valensija lako i ubedljivo pobedila OsasunuFudbaleri Valensije pobedili su danas na svom terenu Osasunu sa 4:1 u 36. kolu španske Primere.Utakmica nije imala takmičarski značaj, pošto je od ranije bilo poznato da je Valensija obezbedila opstanak, dok je Osasuna ispala u drugu ligu.Valensija je u prvom poluvremenu golovima Ezekijela Garaja u 22. i 45. minutu stigla do dva gola prednosti, da bi pitanje pobednika u drugom delu meča rešili Simone Zaza u 70. i Rodrigo u 75. minutu.Konačan rezultat postavio je Migel Olavide u 92. minutu.Valensiji je ovo prva pobeda posle tri uzastopna poraza i sada sa 43 boda zauzima 12 mesto, dok je Osasuna poslednja, 20. sa 19.

18:09 - FSS podelio pola tone opreme klubovima iz Leskovca i okolineFudbalski savez Srbije (FSS) danas je u Leskovcu nastavio akciju podele opreme gde je donaciju dobilu više od 60 klubova svih rangova takmičenja iz Jablaničkog regiona.U skladu sa predizbornim obećanjem predsednika FSS Slaviše Kokeze do sada je blizu 500 klubova širom Srbije dobilo opremu - dresove, lopte, kopačke, a kako se navodi na sajtu FSS, akcija će biti nastavljena.U delegaciji FSS u Leskovcu bili su Kokeza, potpredsednici Savo Milošević i Novica Tončev, odnosno generalni sekretar Jovan Šurbatović."Zadovoljstvo mi je da sam danas u Jablaničkom okrugu i Leskovcu, jednom od retkih gradova koji finasira fudbal na različitim nivoima što je lep primer i za druge lokalne samopuprave. Fudbalski savez je tu uvek da pomogne, a tim povodom dogovorili smo se se da grad Leskovac uradi pripremne radove, a FŠ će donirati teren sa veštačkom travom koji će, pre svega, omogućiti mlađim kategorijama da imaju uslove za pravilan razvoj tokom čitave godine", izjavio je Kokeza.Prema njegovim rečima, Leskovac je grad koji zaslužuje da ima klub najmanje u Prvoj ligi, a uz akcije ovog tipa, odnosno ulaganja u infrastrukturu za fudbal u ovom regionu dolaze bolji dani.

17:31 - Hamburg i Majnc nerešeno, nastavlja se borba za opstanakFudbaleri Hamburga i Majnca igrali su danas nerešeno bez golova, u 32. kolu nemačke Bundeslige.Tako je nastavljena velika borba za opstanak, pošto oba kluba imaju po 34 boda.Hamburg je na 16. mestu koje vodi u baraž za opstanak, ispred je Majnc, kao i Augsburg i Volfsburg sa po dva boda više, i Bajer Leverkuzen sa tri.

16:36 - Milner promašio penal, Liverpul bez pobedeFudbaleri Liverpula igrali su danas nerešeno bez golova na svom stadionu sa Sautemptonom, u 36. kolu Premijer lige.Liverpul je imao veliku šansu da pobedi, ali je Džejms Milner promašio penal u 66. minutu.Srpski fudbaler Marko Grujić igrao je od 87. minuta za Liverpul, dok je Dušan Tadić sve vreme bio na terenu u ekipi Sautemptona.Liverpul je treći sa 70 bodova, jednim više uz utakmicu više od Mančester sitija, a četiri više uz dva meča više od Mančester junajteda.Sautempton je 10. na tabeli engleskog prvenstva sa 42 boda.

15:24 - Crvena zvezda ostaje i bez sportskog direktoraFudbalski klub Crvena zvezda ostaće i bez sportskog direktora, pošto će Blažo Raosavljević danas podneti ostavku na tu funkciju."To je moralni čin. Ako je Boža (trener Miodrag Božović) podneo ostavku, podneću je i ja", rekao je Raosavljević agenciji Beta.Zvezda je u subotu izgubila od Voždovca posle čega ima tri boda zaostatka za vodećim "večitim" rivalom Partizanom, tri kola pre kraja Super lige Srbije.Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ranije danas je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da više nije trener tog kluba.Odbor za hitna pitanja fudbalskog kluba Crvena zvezda sastaće danas i trebalo bi da odluči ko će da vodi ekipu umesto Božovića.

14:49 - Kompletirana reprezentacija u slalomu Na Buku Grmčić u Ušću održana je 2. izborna kontrola u slalomu za sastav reprezentacije koja će nastupiti na Prvenstvu Evrope. U konkurenciji seniora mesto u reprezentaciji Srbije posle 2. izborne kontrole izborili su Branislav Ilić i Miloš Jeftić. U uzrasnoj kategoriji juniora, dres reprezentacije Srbije nosiće Marko Kesić.Normu za mesto u nacionalnom timu, na prvoj izbornoj kontroli na 49. Ilindenskom kajak slalomu u Skoplju obezbedili seniori Dušan Stoiljković i Ognjen Dimitrijević, kao i Pavle Đorđević u juniorskoj konkurenciji. Na šampionat Starog kontinenta osim takmičara putuje i trener Goran Jovanović. Prvenstvo Evrope u slalomu održava se od 31. maja do 4. juna u slovenačkom Tacenu.

14:00 - Miodrag Božović više nije trener Crvene zvezdeTrener fudbalskog kluba Crvena zvezda Miodrag Božović saopštio je da od danas neće obavljati tu funkciju."Od ovog momenta više nisam trener Crvene zvezde. To je normalan čin s obzirom na rezultate u poslednje vreme, a za koje sam ja najodgovorniji. Trener mora da bude pošten prema sebi i drugima i da na vreme ode, kao gospodin", rekao je Božović na vanrednoj konferenciji za novinare.Zvezda je u subotu izgubila od Voždovca sa 3:2, posle čega ima tri boda zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, tri kola pre kraja prvenstva Srbije.

13:30 - Ninković doneo titulu SidnejuFudbaleri Sidneja osvojili su titulu šampiona Australije, a junak trijumfa u finalu plej-ofa protiv Melburna bio je nekadašnji reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde Miloš Ninković.Ninković je pogodio odlučujući udarac sa 11 metara u penal seriji, nakon što je utakmica posle 120 minuta igre završena 1:1.Član Sidneja je i bivši mladi reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde Miloš Dimitrijević.

13:00 - Poraz kadeta Srbije od NemačkeKadetska fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od Nemačke 3:1 (2:0) u utakmici drugog kola C grupe Evropskog šampionata u Hrvatskoj.Strelci za Nemačku bili su Elijas Abahubaka u 7. minutu iz penala, Džon Jeboa u 39. i Erik Mahejčak u 61, dok je jedini strelac za Srbiju bio Filip Stuparević u 75. minutu iz penala.Nemci su ovom pobedom praktično izborili plasman u četvrtfinale jer su u prvom kolu ubedljivo savladali Bosnu i Hercegovinu 5:0, dok će Srbija, koja je na startu savladala Irsku 1:0, mesto među osam najboljih tražiti u meču protiv BiH.Kasnije danas u drugom meču C grupe sastaju se Irska - Bosna i Hercegovina.

12:20 - Vasiću i Beđiku srebro na Svetskom kupu u BeograduSrpski veslački dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je danas srebrnu medalju na Svetskom kupu u Beogradu. Vasić i Beđik su u finalnoj trci ostvarili vreme 7:02,77, iza pobedničke posade Velike Britanije (Jakob Douson i Metju Rositer), koji su u cilj stigli u vremenu 7:00, 25. Treće mesto osvojili su Česi Jakub Podražil i Lukas Helešić (7:05, 57). Kasnije danas u finalu skifa priliku da osvoji medalju imaće i srpski reprezentativac Marko Marjanović. Na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu na Adi Ciganliji učestvuju veslači i veslačice iz 26 zemalja.

Miloš Vasić i Nenad Beđik, foto Fonet
Miloš Vasić i Nenad Beđik, foto Fonet

10:59 - Golden Stejt poveo protiv Jute 3:0Košarkaši Golden Stejta savladali su na gostovanju Jutu 102:91 i poveli 3:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi. Najefikasniji u ekipi "ratnika" bio je Kevin Durent sa 38 poena i 13 skokova, dok je Stef Kari ubacio 23 poena. Kod "džezera" Gordon Hejvord postigao je 29, a Rudi Gober 21 poen, uz 15 skokova.

09:49 - Remi Juventusa i TorinaFudbaleri Juventusa i Torina igrali su nerešeno 1:1, u poslednjoj subotnjoj utakmici 35. kola italijanske Serije A. Juventus je remijem, prvim na svom terenu u Seriji A posle 33 vezane trijumfa, došao na korak od osvajanje titule, pošto tri kola pre kraja ima osam bodova više od drugoplasiranog Napolija, a 10 više od Rome koja sutra gostuje Milanu. Ekipa Siniše Mihajlovića povela je golom Adema Ljajića u 52. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, a izjednačenje Juventusu doneo je Gonsalo Iguain u 92. minutu preciznim šutem sa oko 18 metara. Torino je od 57. minuta imao igrača manje na terenu pošto je Afrije Akva dobio drugi žuti karton.Juventus je prvi na abeli Serije A sa 85 bodova, dok je Torino deveti sa 50.

08:01 - Leonardo najbolji igrač u apriluFudbaler Partizana Leonardo da Silva izabran je za najboljeg igrača Superlige u aprilu u tradicionalnoj anketi SOS kanala i Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.Brazilac je protekli mesec otvorio sjajnim lob golom protiv Radničkog u Nišu, a nastavio pogocima na utakmicama protiv Novog Pazara, Crvene zvezde i Napretka. On je takodje upisao i asistencija za pobedonosni gol protiv Vojvodine.Iza njega su se našli saigrač Uroš Đurđević, krilo Zvezde Srđan Plavšić i napadač Mladosti Milan Bojović.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track