ILIEV: Lep je osećaj biti prvi, ali još ništa nismo osvojili
Foto: Marina Lopičić

Partizan drži sve u svojim rukama

ILIEV: Lep je osećaj biti prvi, ali još ništa nismo osvojili

Fudbal -

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da je iza tog fudbalskog kluba težak period, ali da je lep osećaj što je ekipa prva na tabeli srpskog prvenstva, i istakao da još ništa nije osvojeno.

"Izuzetno težak period je iza Partizana, a još ništa nismo osvojili. To što smo prvi ništa neće značiti ako se ne završi ovako. Ali, osećaj je lep, jednostavno", rekao je Iliev.

Partizan je posle skoro dve godine preuzeo prvo mesto na tabeli Super lige.

Crno-beli su u 34. kolu srpskog prvenstva pobedili Javor u petak, dok je Crvena zvezda dan kasnije izgubila od Voždovca, pa tri kola pre kraja imaju tri boda više od "večitog" rivala.

Iliev je naveo da je pre godinu i po dana, prošle sezone, kada je preuzeo funkciju u Partizanu, bila "nerealna slika" da crno-beli budu ispred Zvezde jer su zaostajali čak 26 bodova.

"Tada je to bila nerealna slika. Izuzetno sam ponosan na igrače, stručni štab na čelu sa trenerom Markom Nikolićem i upravu. Najbitnije, na navijače koji su prepoznali našu borbu i bili sve jači u podršci i energiji iz dana u dan", kazao je Iliev.

On je istakao da oseća da u Partizanu svi "ponovo dišu kao jedan".

Govoreći o preostala tri kola, Iliev je rekao da je u fudbalu je sve moguće, pa i da Partizan ispusti prednost.

"Sve je moguće u fudbalu, i ovo je bilo nerealno. Moramo da verujemo kao što smo kada smo bili drugi verovali da ćemo da budemo prvi. Igrači imaju dodatnu energiju, samopouzdanje. Sve je u našim rukama. Da bismo ostali broj jedan, moramo da nastavimo da radimo kao kad smo bili broj dva, jako, bez opuštanja i euforije jer nema prostora za to", rekao je sportski direktor crno-belih.

Zvezda je dan posle poraza od Voždovca ostala bez trenera Miodraga Božovića. Iliev je rekao da ne voli da se bavi konkurentima, ali je istakao da mu je žao zbog toga.

"Svako ima svoje probleme. Nekoliko puta sam bio u toj situaciji sa odlascima trenera i nije prijatno. Sa ljudske i profesionalne strane mi je žao što jedna takva veličina odlazi iz našeg fudbala. Mnogo toga lepog, korisnog i interesantnog je doneo. Reč je o jednom velikom strategu koji ima zavidnu karijeru i želim mu sreću u daljem radu", rekao je Iliev.

Po njegovim rečima, promena trenera može da podigne ekipu.

"To ume da podigne ekipu. Ali, ostalo je malo do kraja, a sve je u našim rukama, tako da je sve to malo opipljivo. Generalno, žao mi je, ali opet drago što mi nismo u toj situaciji", rekao je Iliev.

Prethodni period su obeležile svadje preko medija, pre svega ljudi iz Partizana i Zvezde, a pojedini su pre poraza od Voždovca tvrdili da Zvezda nema gde da izgubi do kraja prvenstva.

"Znao sam da će doći do toga. To je udar na inteligenciju. Postajemo smešni sami sebi. Ako nastavimo s takvim temama i s tim konstatacijama, onda smo baš smešni", rekao je Iliev.

Partizan će do kraja prvenstva igrati protiv Voždovca, Radničkog i Mladosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track