KAKAV KRALJ: Hoćeš titulu? Dovedi Fejsu!
Foto: Dado Đilas

Srpski fudbaler deveti put zaredom šampion

KAKAV KRALJ: Hoćeš titulu? Dovedi Fejsu!

Fudbal -

Ljubomir Fejsa od sezone 2008/2009 sa tri različita kluba osvaja pehare, a ovoga puta ga ponovo čeka slavlje u dresu Benfike.

Nemoguće je pronaći karijeru sličnu onoj srpskog reprezentativca Ljubomira Fejse. Od 11 godina igranja kao profesionalac, čak devet puta uzastopno sezonu je završavao kao šampion, i to u tri različite evropske lige s ekipama Partizana, Olimpijakosa i Benfike. „Orlovi“ iz Lisabona pred sobom imaju još dva kola da bi overili 36. titulu u svojoj istoriji, a devetu Fejsinu.Kad god mu povrede nisu zadavale problem, Fejsa je bio standardni član prvih postava svojih ekipa. Igrao je u veznom redu Partizana, kasnije Olimpijakosa i sada Benfike, pri čemu jedino aktuelni trener Monaka Leonardo Žardim nije dovoljno cenio njegove kvalitete u drugoj sezoni boravka među crveno-belima iz Pireja. Kod njega je češće sedeo na klupi, sve dok Olimpijakos nije preuzeo čuveni Mičel, koji mu je vratio status standardnog fudbalera prvog tima.

Od početka šampionskog niza s Partizanom u sezoni 2008/09 do poslednje, devete titule s Benfikom, 28-godišnjeg fudbalera treniralo je u klubovima osam stručnjaka (Jokanović, Stevanović, Stanojević, Valverde, Žardim, Mičel, Žorž Žezus i Rui Vitorija) i isto toliko selektora Srbije, počev od Klementea, kod koga je debitovao 24. novembra 2007. godine protiv Kazahstana. Ipak, s reprezentacijom Srbije još nije učestvovao na velikom takmičenju, delom i zbog nesrećne povrede u Japanu na prijateljskoj utakmici reprezentacije pred odlazak na SP u Južnoj Africi 2010. godine.

Zavidan učinakTIJAGO ALKANTARA I ZLATAN IBRAHIMOVIĆ UZ RAME SRBINUJedini blizu ostvarenja srpskog reprezentativca je Tijago Alkantara, koji je od sezone 2008/09 do aktuelne 2016/17 osvojio osam titula s Barselonom i Bajernom. Niz mu je prekinut u sezoni 2011/12, kada mu je kao članu Barse titulu „preoteo“ Real Madrid. Nestvaran niz imao je i Zlatan Ibrahimović, koji je sedam puta zaredom bio šampion sa četiri različita kluba - Juventusom, Interom, Barselonom i Milanom.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track