(VIDEO) ATLETIKO BIO NADOMAK ČUDA: Real poražen, ali prošao u finale, titulu brani protiv Juventusa
Foto: Reuters

Isko otklonio sve dileme

(VIDEO) ATLETIKO BIO NADOMAK ČUDA: Real poražen, ali prošao u finale, titulu brani protiv Juventusa

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona uprkos porazu u revanšu polufinala na gostovanju gradskom rivalu Atletiku - 1:2 (1:2).

"Kraljevi" su posle prvih 90 minuta borbe sa "jorgandžijama" stekli ogroman kapital (3:0), pa ih večerašnji poraz na "Visente Kalderonu" nije omeo da se 15. put u istoriji nađu na završnoj predstavi elitnog evropskog klupskog takmičenja.Real će titulu braniti u finalu 3. juna na stadionu "Milenijum" u Kardifu protiv Juventusa, koji je u polufinalnom dvomeču bio bolji od Monaka (2:0, 2:1).Nije bilo svejedno Zinedinu Zidanu, njegovim igračima i navijačima Reala kada je Atletiko posle 16 minuta poveo sa 2:0. Ekipi trenera Dijega Simeonea u tom trenutku bio je potreban još samo jedan gol da anulira "minus" iz prvog meča.Saul Nigez je domaće fanove bacio u trans pogotkom u 12. minutu, a četiri minuta kasnije Antoan Grizman ih je doveo do delirijuma golom iz penala, koji je skrivio Rafael Varan prekršajem nad Fernandom Toresom. Međutim, više od toga "jorgandžije" nisu mogle.Sve je postalo jasno kada je Isko u 42. minutu zatresao mrežu domaćina i njegovu večerašnju misiju učinio zaista nemogućom. Jer, u tom trenutku je Atletiku bilo neophodno da postigne još tri gola, a da ne primi nijedan. To saznanje je "ubilo" entuzijazam kod igrača Atletika, a gostima se nije žurilo. Istina, bilo je prilika u drugom poluvremenu, naročito za Atletiko, ali se istakao Realov golman Kejlor Navas odbranivši udarce Karaska i Gameira.Na kraju, zaslužena, ali Pirova pobeda Atletika u poslednjem evropskom meču na "Visente Kalderonu", jer se od naredne sezone seli na novi stadion.Real će u Kardifu pokušati da osvoji 12. titulu prvaka Evrope. Za rivala će imati Juventus, koji je dva puta bio najbolji na kontinentu, a pritom je izgubio čak šest finala i u toj negativnoj kategoriji je rekorder.

Atletico Madrid vs Real Madrid 2-1 (UCL) All... by lifefoot

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1!

90. minut - Pljusak u Madridu!

77. minut - ŠANSA za ATLETIKO! Neverovatno! Gameiro je bio ispred gola i kada su svi videli loptu u mreži, intervenisao je jedan defanzivac Reala i poslao je u korner.

74. minut - ŠANSA za REAL! Marselo je poslao loptu pred gol, Benzema se izborio za poziciju ispred Filipea Luisa i u padu glavom šutirao, ali pored gola.

71. minut - Još jedna dobra intervencija Navasa, ovaj put posle šuta Grizmana.

68. minut - PONIŠTEN GOL REALA! Modrić je zatresao mrežu, ali je pre toga Kristijano Ronaldo bio u ofsajdu

66. minut - VELIKE ŠANSE za ATLETIKO! Dve brilijantne odbrane Navasa! Prvo je Karasko solo akcijom došao sam pred golmana Reala, koji je odbranio njegov šut, a onda je Gameiro neometan sa šest, sedam metara poslao loptu glavom ka mreži, ali joj se na putu opet isprečio Navas.

58. minut - Za razliku od prvog, drugo poluvreme je - uspavanka! Realu se ne žuri, a igračima Atletika je posle gola Iska zamro entuzijazam.

57. minut - Simeone je napravio dvostruku izmenu - izašli su Himenez i Tores, a ušli Tomas i Gameiro.

47. minut - Pokušaj Ronalda. Pucao je iz slobodnjaka iskosa sa leve strane. Oblak je bio siguran.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:1!

42. minut - GOOOLLL - 2:1 - ISKO! Benzema je prošao trojicu Atletikovih igrača uz gol-aut liniju (!) i dao povratnu, međutim, šut Krosa je fantastičnom intervencijom zaustavio Oblak, ali se Isko našao na pravom mestu i odbijenu loptu poslao u mrežu. Sada je "jorgandžijama" za finale potrebno da daju tri gola, a da ne prime nijedan!

Isco Goal HD - Atletico Madrid vs Real Madrid 2... by YNWAHD

38. minut - Posle dugo vremena konačno jedan brz i smislen napad Reala. Završen je driblingom i udarcem Iska, ali Oblak je lako ukrotio loptu.

31. minut - Godin žestoko na Ronalda...

16. minut - GOOOLLL - 2:0 - GRIZMAN iz penala! Navas je imao loptu na ruci, ali je ona ipak završila u mreži.

15. minut - PENAL za ATLETIKO! Varan je faulirao Toresa u kaznenom prostoru.

Penalty For Atletico Madrid HD Atletico Madrid... by FootballLiveGoals

12. minut - GOOOLLL - 1:0 - SAUL NIGEZ! Posle kornera sa desne strane Saul je odlično skočio i još bolje reagovao glavom poslavši loptu u mrežu za delirijum na tribinama "Visente Kalderona".

7. minut - ŠANSA za REAL! Dobar šut Kazemira glavom sa pet, šest metara, ali i fenomenalna odbrana Oblaka. Za sada su golmani u centru pažnje.

5. minut - ŠANSA za ATLETIKO! Posle centaršuta sa desne strane, Koke je odlično reagovao "na prvoj stativi", ali je Navas sjajno intervenisao. Domaćin je izveo korner, Tores je probao udarcem glavom...

Fernando Torres Super Chance HD - Atletico... by euro-goal-tv

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

ATLETIKO MADRID: Oblak - Himenez, Savić, Godin, Filipe Luis - Koke, Gabi, Saul, Karasko - Grizman, Tores;

REAL MADRID: Navas - Danilo, Ramos, Varan, Marselo - Kros, Kazemiro, Modrić - Isko, Benzema, Ronaldo.

20:40 - Koreografija navijača Atletika

20:35 - Ronaldo: 103 gola u Ligi šampiona!

20:32 - Posle meč LŠ na "Visente Kalderonu""Visente Kalderon" poslednji put je domaćin utakmice Lige šampiona, jer Atletiko dobija novi stadion.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20:29 - Jan Oblak - uzdanica Atletika

20:27 - Dolazak šampiona na "Visente Kalderon"

20:25 - "Kraljevi", srećno!

20:22 - Ronaldo je het-trikom razbio Atletiko u prvom meču

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je zajedničko Aliju i Džošui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track