SIMEONE PONOSAN NA EKIPU UPRKOS PORAZU: Igrači me motivišu,magija sa Visente Kalderona će se pamtiti
Foto: Reuters

Atletko ispao iz Lige šampiona

SIMEONE PONOSAN NA EKIPU UPRKOS PORAZU: Igrači me motivišu,magija sa Visente Kalderona će se pamtiti

Fudbal -

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je ponosan na svoju ekipu uprkos porazu od Reala u polufinalu Lige šampiona.

"Da li smo sve od sebe, baš kao i u poslednjih nekoliko godina. Godine prolaze, ali igrači sazrevaju, motivišu me svakog dana. Borili smo se protiv aktuelnog šampiona, naučili smo mnogo u ovoj utakmici i bićemo još bolji", rekao je Simeone za španske medije posle meča.

Atletiko je sinoć na Visente Kalderonu pobedio Real sa 2:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona, ali će "kraljevski" klub na megdan Juventusu u finalu zbog trijumfa od 3:0 u prvoj utakmici.

Atletiko je poveo u 12. minutu golom Saula Nigesa, a vođstvo je udvostručio Antoan Grizman iz jedanaesterca u 16. minutu. Gol za Real postigao je Isko u 42. minutu.

"Srećan sam i ponosan što smo pokazali kakvi smo. Borili smo se, mi smo treći tim u Španiji, igrali smo dva finala Lige šampiona... Imali smo užasan rezultat iz prvog meča, ali smo verovali da možemo da se vratimo. Neki su mislili da se šalimo, ali nismo", rekao je Simeone.

"Prvih 30-35 minuta ljudi će dugo pamtiti. Oni su iskoristili grešku odbrane i postigli gol, ali to se dešava, to je fudbal. Magija Visente Kalderona sa ovog meča će dugo ostati u nama", dodao je on.

Simeone je na kraju još jednom naglasio da je ponosan na ekipu. "Govorim ono što osećam. Ponosan sam. Mislim da je ovo uspeh za klub", rekao je Simeone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track