(KURIR TV) PARTIZAN PONOVO IZ DVA U JEDAN: Crno-beli pobedom protiv Voždovca korak bliže tituli!
Foto: Partizan.rs

Grobari slavili ispred stadiona

(KURIR TV) PARTIZAN PONOVO IZ DVA U JEDAN: Crno-beli pobedom protiv Voždovca korak bliže tituli!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Voždovca 2:1 u meču 35. kola Superlige Srbije.

Voždovac je vodio posle prvih 45 minuta vodio 1:0, ali je Partizan preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobede.Crno-beli su ovim trijumfom zadržali prvo mesto na tabeli domaćeg šampionata. Partizan je prvi na tabeli sa 52 boda, dok je Crvena zvezda druga sa 49.

Strelci za crno-bele bili su Leonardo u 47. minutu i Uroš Đurđević u 73. iz penala, dok je gol za Voždovac dao Dejan Georgijević u 19. Partizan je meč završio bez trenera Marka Nikolića, koji je isključen u 62. minutu.Utakmica je odigrana bez prisustva publike, pošto je Partizan kažnjen zbog pevanja uvredljive pesme na utakmici protiv Vojvodine. Navijači crno-belih okupili su se ispred stadiona i utakmicu pratili na velikom video-bimu, a potom su zajedno slavili sa fudbalerima.

Partizan i Voždovac igrali su početkom aprila u četvrtfinalu Kupa Srbije, a tada su crno-beli posle preokreta slavili sa 2:1.Partizan je bolje ušao u utakmicu, ali su gosti poveli golom Georgijevića u 19. minutu. Partizan je do kraja prvog poluvremena imao inicijativu, a šanse za izjednačenje nisu iskoristili Jevtović i Đurđević. Partizan je već na startu drugog poluvremena izjednačio preko Leonarda.

Partizan je u 62. minutu ostao bez trenera Marka Nikolića, koji je isključen nakon intervencije četvrtog sudije. Partizan je do pobede stigao u 73. minutu. Sudija Čolović je dosudio penal za crno-bele, pošto je Putinčanin igrao rukom u svom šesnaestercu, a Đurđević je bio precizan sa 11 metara.

TOK UTAKMICE:95. minut - Kraj utakmicePartizan je slavio sa 2:1

90. minut - Utakmica je produžena za pet minuta 85. minut - Partizan mirno meč privodi kraju 76. minut - Velika šansa za Mihajlovića! 75. minut - Velika bakljada Grobara ispred stadiona
73. minut - Partizan vodi 2:1!
62. minut - Sudija Čolović isključio trenera Partizana
58. minut - Partizan ima inicijativu, ali bez promene rezultata 47. minut - Partizan stiže do izjednačenja
II poluvreme 45+1. minut - Kraj prvog poluvremena
34. minut - Janković šutira visoko preko gola 27. minut - Kakva prilika za Partizan
23. minut - Velika šansa za crno-bele
19. minut - Voždovac vodi protiv Partizana

14. minut - Partizan traži penal Crno-beli traže penal posle duela Tavambe i jednog igrača gostiju u šesnaestercu gostiju, a sudija pokazuje da se igra nastavi

12. minut - Bez golova u Humskoj 1. minut - Utakmica je počela

Sastavi timova:Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Jevtović, Kosović, Janković, Leonardo, Đurđević, Tavamba.Voždovac: Popović, Mihajlov, Ivković, Filipović, Putinčanin, Pavlović, Petrović, Ješić, Srećković, Ćirković, Georgijević.Partizan je prvi na tabeli, sa tri boda više od Crvene zvezde, tri kola pre kraja prvenstva. Crno-beli su u seriji od 35 utakmica bez poraza. Nikolić je rekao da je ta serija ostvarena zahvaljujući dobroj pripremi i pristupu celog tima, ali je naglasio da ga ne dotiču stvari van terena i optužbe iz Crvene zvezde.Partizan će igrati bez prisustva navijača, koji će ipak biti ispred stadiona odakle će bodriti crno-bele.

"Evo nas u tih poslednjih desetak dana kada je prvenstvo u pitanju. Očekuju nas tri utakmice, a ova prva ima najveću težinu. Nalazimo se u paklenom ritmu, što ostavlja trag na timu. Odranije neki igrači imaju mehaničke povrede, ali imamo grupu momaka koja je pokazala da na njih može da se računa. Naša serija od 35 utakmica i dalje traje i učinićemo sve što je u našoj moći da potraje do samog kraja", rekao je Nikolić.Voždovac je u prošlom kolu pobedio Crvenu zvezdu, što je dovelo Partizan na prvo mesto tabele. Nikolić je kazao da poštuje rivala, ali je istakao i specifičnost utakmice."Prva sledeća utakmica koja dolazi je uvek najvažnija, po tom principu smo živeli proteklih devet meseci. Protivnik je Voždovac. Specifična utakmica iz nekoliko razloga. Voždovac je dobro sastavljen tim, sa dobrom kombinacijom mladosti i iskustva, ima specifičan način igre. Da ne bih ponavljao komplimente na račun njihovog stručnog štaba, ali to su ljudi koji imaju dobru perspektivu ispred sebe. Igraće se bez publike, tako da je po mnogo čemu specifična", rekao je Nikolić.Partizan prvi put ove sezone počinje kolo kao prvi, odnosno sada prvi put mora da brani bodove od "večitog" rivala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track