PETKOVIĆ: Ovo je test generacije
Foto: Dado Đilas

Prvenac u crveno-belom dresu

PETKOVIĆ: Ovo je test generacije

Fudbal -

Dugo je Marko Petković čekao na svoj prvi gol u dresu Crvene zvezde.

Ove sezone napokon je probio led, i kao da je nakon toga sve postalo lakše kada je realizacija u pitanju.

— Drago mi je da smo pobedili posle svih tih čudnih stvari koje se dešavaju. Ovo je ispit za celu generaciju. Jako mi je drago da smo i posle ovakve atmosfere koja je stavljena iznad kluba i pored svega što se dešava, uspeli da pobedimo. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo šanse i pre i posle njihovog gola. To je bio njihov jedini šut u okvir gola, i nije nas sprečio da nastavimo sa napadima. Brzo smo izjednačili i u drugom poluvremenu smo uspeli da slomimo otpor i pobedimo — rekao je Petković.

Marko je postigao vodeći gol na utakmici, i to na jako lep način. To mu je treći gol ove sezone.

— Svaki igrač je pokazao karakater, i da ja nisam uspeo da dam gol, neko drugi bi uspeo, tako da to nije toliko bitno, bitno je da smo pobedili. Gol mi ne znači ništa s obzirom na to da smo na drugom mestu. Značiće mi ako budemo završili kao prvi. Nadamo se, ima još dva kola da se odigra, a finale Kupa takođe iščekujemo.

Odličnu formu u koojj se Petković nalazi prepoznali su i pozdravili aplazom na kraju meča navijači na stadionu „Rajko Mitić”.

— To mi zaista mnogo znači, nema fudbalera koji se ne bi radovao tome. Zaista sam mnogo zahvalan navijačima na podršci koju mi pružaju i nadam se da im svojom igrom i zalaganjem na terenu vraćam za to. Možda ne izgledam na svakom meču onako kako bi mnogi želi, ali da ostavljam srce na terenu iz utakmice u utakmicu to se uopšte ne dovodi u pitanje. Navijači moraju da znaju da ni nama nije lako, i mi Zvezdu nosimo u srcu i teško nam je kada pokušavamo, a ne ide. Pokušavaćemo i dalje, nećemo odustati do kraja, to mogu da obećam – poručio je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track