BLOG UŽIVO, VIDEO Partizanov odgovor Zvezdi: Nismo isti
Foto: Partizan

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Partizanov odgovor Zvezdi: Nismo isti

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:22 - Borac posle produžetka bolji od DinamikaU poslednjoj utakmici 8. kola Super lige košarkaši Borca su u Čačku pobedili Dinamik sa 91:87. Pobednik je odlučen posle produžetka, a trijumfovala je ekipa koja je manje grešila. Borac i Dinamik posle osmog kola imaju skor od po tri pobede i pet poraza i za četvrtoplasiranom Megom zaostaju jednu pobedu.Kod Čačana je najefikasniji bio Radonjić sa 16 poena, a Marinović i Todorović su postigli po 14 poena. U Dinamiku je Čakarević postigao 18, a Bruks poen manje.

23:12 - Monako blizu titule, trener Žardim poziva na oprezFudbalski klub Monako je veoma blizu titule šampiona Francuske, ali je trener Leonardo Žardim danas pozvao na oprez i prekid euforije."Oni koji su mi poslali poruku sa čestitkama, još čekaju moj odgovor. Naš cilj je da se na pravi način spremimo za finiš sezone i da se klonimo euforije", rekao je Žardim francuskim medijima.Monako je u nedelju pobedio Lil sa 4:0 i ima tri boda više od Pari Sen Žermena, uz utakmicu manje.PSŽ će do kraja sezone Lige jedan igrati još dva susreta, Monako tri, a ima i mnogo bolju gol razliku od kluba iz prestonice Francuske.Iako je malo verovatno da će Monako doživeti kolaps, Žardim je izuzetno oprezan, ukazujući na preokret Barselone protiv PSŽ-a u osmini finala Lige šampiona ove sezone, kada je Francuski klub imao 4:0 posle prve utakmice, a u revanšu je izgubio sa 6:1."Iskustvo vam govori da glave moraju da ostanu hladne, pošto je u fudbalu sve moguće. Pogledajte samo preokret Barselone. Radili smo 11 meseci za ovu titulu i nije vreme da se opuštamo", kazao je Žardim.Monako igra veoma atraktivno ove sezone i postigao je 102 gola u prvenstvu.

22:53 - Kavani fudbaler godine u FrancuskojGolgeter Pari Sen Žermena Edinson Kavani proglašen je za najboljeg igrača francuske Lige 1 u ovoj sezoni.Kavani je ove sezone postigao 35 golova na isto toliko utakmica za "svece", pa iako se Parižani opraštaju od titule, Urugvajac je zaslužio priznanje. Preostale tri nagrade su otišle u Monako, koji samo teorija deli od prve šampionske titule još od 2000. godine. Za trenera godine proglašen je strateg kluba iz Kneževine, Leonardo Žardim. Najbolji mladi fudbaler je Kilian Mbape, a najbolji golman Danijel Subašić.

22:20 - Milojević posle FMP-a: Naša najbolja utakmica u Super ligiKošarkaši Mega Leksa su odigrali sjajan meč protiv FMP-a pa su na kraju zasluženo ubedljivo slavili sa 83:65.Najbolji u redovima Mega Leksa je bio Ognjen Ognjen Jaramaz sa 26 poena koji je istakao da će se igrači potruditi i da u narednom meču odigraju ovako:– Odigrali smo odličnu utakmicu od početka do kraja. Veoma sam zadovoljan. Polako pokazujemo da nam je forma u uzlaznoj putanji. Potrudićemo se da i u narednom meču nastavimo tako, izjavio je Jaramaz.Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da je ovo bila najbolja utakmica Mege u Super ligi:– Veoma bitna pobeda za nas u našoj borbi za plasman ABA ligu. FMP je odlična ekipa, odlično vođena koja nas je ponizila u prvom kolu. Uspeli smo da im se revanširamo, odigrali smo čvrsto i ovo je sigurno naša najbolja utakmica u Super ligi. Okrećemo se utakmici sa Borcem i nadam se da ćemo kvalitetnom igrom stići do nove pobede, izjavio je Milojević.Trener FMP-a Dušan Alimpijević je istakao da je Mega više želela pobedu:– Potpuno zaslužena pobede Mege. To se ogleda u svim segmentima igre, a pre svega u većoj želji, od toga da su non stop bar po trojica igrača bila na ofanzivnom skoku, kako su raspolagali faulovima i kako su bili koncentrisani na naše akcije. A, sve suprotno mogu da kažem za moju ekipu. Mi smo konstantno pravili neke greške koje nama nisu svojstvene, dozvolili smo 14 ofanzivnih skokova, što nije bila česta pojava. Promašili smo i 13 bacanja a dali samo 4 trojke. Napravili smo dosta taktičkih grešaka, moji igrači su bili potpuno dekoncentrisani. Potpuno zasluženo je Mega slavila jer su njeni igrači u meč ušli motivisaniji i pripremljeni. Želim im mirnu trku do kraja i plasman među četiri najbolje ekipe jer su to zaista zaslužili, izjavio je Alimpijević.Dejan Davidovac je bio najefikasniji u redovima FMP-a sa 16 poena a na konferenciji za štampu posle meča je izjavio da je Mega odlično koristila ofanzivne skokove:– Dobro smo otvorili meč, poveli u prvoj deonici, ali već polovinom druge su nas stigli zato što su imali dosta ofanzivnih skokova i to su koristli na najbolji mogući način. Mi smo u drugom poluvremenu pokušali da se vratimo u naš ritam, ali nismo uspeli. Promašili mnogo slobodnih bacanja i dozvolil im da nastave sa odličnim skokom u napadu. Želeli su pobedu mnogo više nego mi, ali nema mnogo vremana za tugovanje. Ostaje nam da što pre analizirimao ovaj meč jer već za dva dana je na programu nova utakmica protiv Vršca u kojoj se nadam da će biti mogo bolje, izjavio je Davidovac.

21.55 - Popović: Lenard neće igrati u drugoj utakmiciTrener San Antonio Sparsa Greg Popović potvrdio je da njihov najbolji igrač, Kavaj Lenard, neće moći da nastupa u drugoj utakmici protiv Golden Stejta.Lenard je levi članak povredio još prilikom serije sa Memfisom, a u prvoj meču finala zapadnje konferencije obnovio je povredu.Dosta prašine diglo se oko te povrede, pošto je Kavaj doskočio na nogu Zaze Pačulije, koji je nogu namerno ili ne malo ispružio.Lenard je u utakmici posle meča izjavio da misli, da Pačulija nije namerno to uradio, a veliku su šanse da je upravu, jer je Gruzijac pokušao da izblokira šut beku Sparsa, a ovaj je posle doskočio na njegovu nogu. Druga utakmica na programu je u sredu tri sata iza ponoći.

21:02 - Zvezda ubedljiva protiv Spartaka za novu pobeduKošarkaši Crvene zvezde nastavili su niz nepobedivosti u Super ligi, pošto su kao domaćini savladali Spartak sa 89:60. Zvezda posle osam kola ima osam pobeda u srpskom prvenstvu, jednu više od drugoplasiranog Partizana pred medjusobnu utakmicu u četvrtak. Spartak je poslednji na tabeli sa skorom 1/7, koliko ima i Vršac. Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Nejt Volters sa 15 poena, Ognjen Dobrić je postigao 12, a Čarls Dženkins i Milko Bjelica po 11. Spartak je sa 14 predvodio Ivan Jelenić. Zvezda će u sledećem kolu igrati kao gost sa Partizanom u četvrtak od 19.00, a Spartak će u isto vreme dočekati Dinamik.

20:14 - Jankovićeva lako do drugog kola RimaSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Rimu, pošto je lako pobedila Elison Rajsk iz SAD. Jakovićeva je pobedila sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3), posle sat i 23 minuta igre. Protivnica u drugom kolu biće joj pobednica duela u kome će se sastati Nemica Julija Gerges i Katarina Mladenović iz Francuske. WTA turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 3.076.495 dolara.

19:58 - Partizan čuva drugo mesto, važna pobeda MegeKošarkaši Partizana ostvarili su sedmu pobedu u Super ligi, pošto su savladali Vršac u gostima sa 81:74. Partizan posle osam kola ima skor 7/1 i drugi je iza Crvene zvezde, čija je utakmica protiv Spartaka u toku. Vršac ima pobedu i sedam poraza. Najefikasniji u ekipi crno-belih bili su Stefan Birčević i Vilijam Hečer sa po 16 poena, dok je Vršac sa 16 predvodio Nikola Jeftić. Važnu pobedu u borbi za četvrto mesto, koje vodi u plej-of srpskog prvenstva, ali i u Jadransku ligu, ostvarila je ekipa Mega Leks. Mega je pobedila FMP sa 83:65 i zabeležila četvrti trijumf. FMP sa skorom 5/3 zauzima treće mesto. Ognjen Jaramaz je sa 26 poena predvodio Megu, dok je najefikasniji u FMP-u bio Dejan Davidovac sa 16.

18:47 - Huan Monako završio profesionalnu tenisku karijeruArgentinski teniser Huan Monako saopšitio je da je završio profesionalnu karijeru. "Ponosan sam jer sam se suočio sa mnogo izazova tokom godina i zahvalan na svemu što mi je tenis dao, od obrazovanja, discipline, prijateljstva i nezaboravnih trenutaka. Tužan sam jer će mi teren zaista nedostajati", naveo je Monako. Monako ima 33 godine, a tokom karijere osvojio je devet ATP titula u singlu, dok mu je najbolji plasman bilo 10. mesto. Takođe, ima i tri trofeja u dublu. On je osam od devet titula osvojio na šljaci. Bio je član reprezentacije Argentine u prvom trijumfu te zemlje u Dejvis kupu 2016. godine. Monako nije igrao u finalu protiv Hrvatske u Zagrebu, ali je bio nastupio u četvrtfinalu protiv Italije.

16:06 - Iliev: Verujem da ćemo osvojiti tituluSportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da veruje da će fudbaleri tog kluba osvojiti prvenstvo Srbije, ali da im je za to potreban mir uoči završnice takmičenja u Super ligi Srbije."Verujem da će biti tako, da će osvojiti prvenstvo, ali prvo moramo da skočimo, pa da kažemo 'hop'. Igračima treba dati mir i podršku. Oni žive za ovo i ne sumnjam da će dati poslednji atom snage da osovje titulu, jer znaju koliko su se borili i kakvu su golgotu prošli. Ne sumnjam u njih, niti bilo ko u kluub sumnja u njih. Pokazali su da zaslužju da nose sveti dres Partizana", rekao je Iliev za klupsku televiziju. Partizan dva kola pre kraja Super lige Srbije zauzima prvo mesto sa 52 boda, tri više od Crvene zvezde. Crno-bele u sredu očekuje utakmica 36. kola Super lige Srbije protiv Radničkog u Nišu. Iliev je rekao da je uveren da će "gotovo 80 odsto" navijača na stadionu Čair bodriti igrače Partizana. Klub iz Humske na poslednje dve utakmice, od kada je pretekao Crvenu zvezdu na tabeli Super lige Srbije, ima veliku podršku navijača, a Iliev je ocenio da je to zato što su ljudi "prepoznali istinu i situaciju u kojoj se klub nalazi". "Sigurno je da nam mnogo znači. Moram da napomenem da su oni prepoznali istinu i situaciju u kojoj se klub nalazi. Sama utakmica s Vojvodinom je bila spektakularna, 22.000 gledalaca... Svi u klubu smo ponosni na to. Usledila je utakmica protiv Voždovca, a publike nije bilo na stadionu. Bilo je ;nesvakidašnje navijanje, postavljamo standarde, menjamo neke ustaljene principe. To zajedništvo igrača s publikom posle utakmice je bilo predivno", rekao je Iliev. Oseća se to nešto sto u prethodnih godinu i po, dve nismo imali. Oseća se ta neka energija, zajedništvo, koje prelezi sa terena, preko tribina, generalno kroz sam grad, to zajedništvo. To me raduje. Za to smo se borili i to je najveća pobeda Partizana", dodao je on. Utakmica između Radničkog iz Niša i Partizana igraće se u sredu od 19.00.

Ivica Iliev foto Marina Lopičić
Ivica Iliev foto Marina Lopičić

15:42 - Đoković: Trenutno u tranziciji, trener za četiri nedeljeNajbolji srpski teniser Novak Djoković izjavio je danas da se trenutno nalazi u periodu tranzicije i da će najkasnije za četiri nedelje imenovati novog trenera.Djoković se nedavno rastao sa kompletnim stručnim štabom na čelu sa trenerom Marijanom Vajdom i odmah po završetku Rolan Garosa biće poznat njegov naslednik."Ponosan sam na sve što sam uradio, ali sada je vreme da se krene dalje. Odluka da se rastanem sa celim timom je velika, ali bile su mi potrebne promene. Malo je tenisera koji su isti tim imali 10 godina... Ciljevi i ambicije su mi isti, ne idem na turnire samo da bih igrao, već da bi se borio za trofeje. Imam veru u sebe", rekao je Djoković, a prenosi sajt ATP-a.Kako je naglasio, retko koji teniser imao je isti tim 10 godina, kao što to bio slučaj kod Djokovića."Ako bih u jednoj reči opisao moj status, onda bi to bila tranzicija. Posle decenije došao sam do zaključka da je vreme za promene kako bih se trgnuo. Ponosan sam na sve što sam uradio u karijeri, od početka sam samo napredovao do uspeha, igrao na visokom nivou, a posle Rolan Garosa nisam znao kako da se osećam. Ipak, nikada nisam imao problem sa motivacijom".On je rekao da još uvek nema vesti oko novog trenera, nakon spekulacija da bi Andre Agasi mogao da bude veliko ime koje je Djoković najavio."Za sada nema ništa novo, verujem da razumete situaciju. Potrebno mi je vreme da razmislim o svemu, biće mi potrebno tri ili četiri nedelje", zaključio je Djoković.Djoković se trenutno spreman za nastup na Mastersu u Rimu, gde će mu rival u drugom kolu biti bolji iz meča Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Djanluka Magera (Italija).

12:44 - Demikelis završava karijeruArgentinski fudbaler Martin Demikelis rekao je danas da će igračku karijeru završiti na kraju ove sezone, posle manje od četiri meseca od kako je potpisao ugovor s Malagom."Iskren da budem, nemam više snage u nogama da nastavim da igram. Dugujem vam svima zahvalnost, a posebno Malagi koja je pokazala veru u mene i dala mi želju da igram do ove tačke", rekao je Demikelis na oproštajnoj konferenciji za novinare.Ovaj 36-godišnji defanzivac karijeru je počeo u River Plejtu, a nastavio je u Bajern Minhenu, Malagi, Mančester sitiju i Espanjolu."Radujem se budućnosti. Uvek ću navijati za Malagu i podržavaću ovaj klub sa tribina", rekao je Demikelis.On će predstojećeg vikenda protiv Real Madrida u 38. kolu Primere najverovatnije ;odigrati poslednji meč u karijeri. Kraljevskom klubu u tom meču na stadionu Rosaleda potrebna je pobeda kako bi overio šampionsku titulu.Demikelis je ostvario i 51 nastup za reprezentaciju Argentine za koju je postigao dva gola.

12:00 - Srbija druga na svetu u preciznom sletanju paraglajderomSrpski reprezentativci osvojili su drugo mesto na upravo završenom Svetskom prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom, saopšteno je danas iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.Reprezentacija Srbije osvojila je vicešampionsku titulu na do sada najmasovnijem takmičenju u ovoj disciplini u kojem je učestvovalo 28 zemalja i 147 takmičara.Tim koji je predstavljao Srbiju činili su piloti Slobodan Maletić, Goran Đurković, Dejan Valek, Ivan Pavlov, Dragan Popov, Tamara Kostić, Milica Marinković i tim lider Vojislav Ivanović.Konkurencija na takmičenju bila je izuzetno jaka, a jedina reprezentacija bolja od Srbije bila je Kina, dok se iza nje plasirala Češka.Reprezentacija Srbije aktuelni je Evropski prvak u preciznom sletanju pararaglajderom.Vođa reprezentcije, Vojislav Ivanović rekao je da je srpska ekipa do poslednjeg trenutka imala šansu da bude prva, ali da je konkurencija bila izuzetno jaka."Tim je odlično funkcionisao i važno je da smo sada osetili da postoji realna mogućnost da na sledećem takmičenju osvojimo i zlatnu svetsku medalju, što je još jedini trofej koji nam nedostaje u kolekciji", rekao je Ivanović.U pojedinačnom plasmanu srpski takmičari su bili izuzetno dobri, ali su za samo nekoliko centimetara ostali bez medalje.Najbolje plasiran takmičar je Goran Đurković (4. mesto), a za njim slede Dejan Valek (8), Ivan Pavlov (14), Slobodan Maletić (15), Dragan Popov (43).Na takmičenju su učestvovala i 32 ženska pilota, Milica Marinković završila je takmičenje na četvrtom mestu, a Tamara Kostić na 12.Pilot Goran Djurković rekao je da je konkurencija bila na svetskom nivou, a da je mesto na kome se odvijalo posebno jer ga odlikuju mirni uslovi za sletanje što i jeste bila velika poteškoća."Svi rezultati bili su sitni, u ovoj diciplini pobednik ima najmanje bodova. Borba između timova je trajala bukvalno od početka do kraja. Morali smo biti koncentrisani u svakom letu jer je svaki centimetar bio od velikog značaja", kaže Djurković.Svečanom proglašenju najboljih na ovom takmičenju u Vlori prisustvovali su premijer Albanije, Edi Rama i ministri energetike i kulture, kao i predsednik Svetske vazduhoplovne federacije (FAI), Fritc Bring, kao i generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije, Željko Ovuka.

11:43 - Laveci se izvinio Kinezima zbog fotografije na kojoj je iskosio očiArgentinski fudbaler Ezekijel Laveci izvinio se danas navijačima u Kini zbog fotografije na kojoj je prstima iskosio oči i tako ih naljutio.Fotografija je napravljena po dolasku Aregentinca u Kinu pre godinu dana, a nedavno je procurela na interent.On je za klupski blog naveo da nije imao nameru da uvredi kineski narod."Bio sam izuzetno srećan što sam došao u Kinu i Hebei Čajna Forčun. Iskreno se izvinjavam ukoliko je ova fotografija uvredila nekoga ili ukoliko je pogrešno protumačena. Naučio sam svoju lekciju", rekao je Laveci.Klub je u zajedničkom saopštenju objavio da fotografija nikada nije javno objavljena, prikazana ili korišćena u promotivne svrhe.Laveci je u februaru prošle godine došao u Hebei iz Pari Sen Žeremena i od tada je za kineski klub odigrao 17 utakmica i postigao tri gola.Slična situacija dogodila se i 2008. godine tokom Olimpijskih igara u Pekingu, kada je cela košarkaška reprezentacija Španije u nekom promotivnom materijalu iskosila oči.

11:01 - Oštre kazne za Mega Leks i MilojevićaPredsednik Košarkaške lige Srbije (KLS) Leon Deleon kaznio je danas Mega Leks sa 120.000 dinara jer je jedan gledalaca posle utakmice sa Partizanom u tunelu i ispred sudijske svlačionice vredjao i pretio arbitrima.Partizan je u sedmom kolu Super lige Srbije u Sremskoj Mitrovici posle preokreta pobedio Mega Leks sa 84:79, a posle utakmice jedan navijač Mege je pretio sudijama u prostoru u kom nije smeo da bude.KLS je takodje kaznio trenera Mege Dejana Milojevića sa 80.000 dinara zbog nesportskog ponašnja prema službenim licima i sa 24.000 dinara zbog dosudjene tehničke greške.Izrečene su i kazne od po 12.000 dinara za košarkaša Partizana Adina Vrabca, kao i Spartak iz Subotice zbog dosudjenih tehničkih grešaka.KLS je opomenuo Crvenu zvezdu i Dinamik da kapiteni ekipa moraju da imaju vidne oznake, a crveno-beli su opomenuti i da iza klupe gostujćih ekipa postave zaštitnu ogradu.

10:42 - Junajted nudi 130 miliona za trio Totenhema, i Siti u igriMenadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo planira da na leto potpuno rekonstruiše odbranu i spreman je da Totenhemu ponudi 130 miliona evra za trio Kajl Voker - Erik Dajer - Deni Rouz, piše Dejli Star.Kako se navodi, Portugalac je spreman da svakom od trojice fudbalera duplira platu kako bi ih sa platom preko 120.000 evra nedeljno nagovori da se presele na Old Traford.Slične želje ima i Junajtedov gradski rival, Mančester Siti, koji je u svoje redove pokušava da dovede bekovski tandem Totenhema Voker - Rouz, ali se najviše pita Totenhem jer nema nameru da se odrekne sve trojice.Najbliži odlasku je Voker zbog pogoršanih odnosa sa menadžerom Maurisiom Poketinom i njegova zamena je odlični Keran Tripije koji se već ustalio u startnoj postavi.Totenhem Vokera ceni na 47 miliona evra, što ne predstavlja problem klubovima iz Mančestera, koji žele sa transferima preostale dvojice dodatno da oslabe drugoplasirani tim Premijer lige.

10:17 - Partizan pisao UEFA: Pošaljite predstavnika u NišFK Partizan poslao je pismenu molbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da u sredu pošalje svog predstavnika na utakmicu protiv Radničkog u Nišu u 36. kolu Superlige, piše B92.Partizan želi da, zbog velike tenzije u borbi za titulu šampiona Srbije, na Čairu prisustvuje čovek iz evropske kuće fudbala jer veruju da bi se tako osigurali svi uslovi za regularnu utakmicu.Takav potez uzrovan je posle višenedeljnih prepucavanja Partizana i Crvene zvezde saopštenjima o regularnosti Superlige, u čiji sukob je ubačen i Fudbalski savez Srbije.Koliko su crno-beli oprezni pred gostovanje Radničkom govori i činjenica da sa sobom vode kuvara kako ne bi doživeli sudbinu košarkaške sekcije koja se otrovala u istom gradu u završnici Kupa Radivoja Koraća.Utakmica između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 17 sati, a u istom terminu Crvena zvezda gostuje Javoru u Ivanjici.Partizan se nalazi na prvom mestu na tabeli Superlige Srbije sa tri boda više u odnosu na Crvenu zvezdu.

10:00 - River Plata bolji od Boke Juniors na Bombonjeri

Fudbaleri River Plate slavili su u gostima protiv najvećeg rivala Boke Juniors 3:1 u argentinskom Superklasiku.River je u jednom od najvećih derbija sveta, na čuvenoj Bombonjeri, trijumfovao golovima Gonzala Martineza u 15, Luisa Alarija u 24. i Sebastijana Drijusima u 90, dok je jedini strelac za Boku bio Fernando Gago u 45. minutu.Ekipa Marsela Galjarda revanširala se Boki za prethodni poraz u argeninskoj Primeri na Monumentalu 2:4.Posle 24. kola tamošnjeg prvenstva Boka je prva sa 49 bodova, tri više od San Lorenca i četiri od treće River Plate koja ima meč manje.

09:24 - Jankovićeva pala za četiri pozicije, Kerber ponovo prvaSrpska teniserka Jelena Janković "pala" je za četiri pozicije ;na danas objavljenoj WTA listi i trenutno se nalazi na 63. mestu sa 995 bodova.Na vrhu WTA liste došlo je do promene, pošto je Nemica Andjelika Kerber ponovo pretekla Amerikanku Serenu Vilijams koja je završila sezonu zbog trudnoće.Kerber na prvom mestu ima 7.035 bodova, Vilijams je prati sa 6.110, dok je Čehinja Karolina Pliškova treća sa 6.010.Rumunka Simona Halep koja je prethodne nedelje osvojila turnir u Madridu napredovala je na najnovijoj WTA listi sada zauzima četvrto mesto sa 5.205 bodova, dok su Čehinja Dominika Cibulkova i Britanka Džoana Konta zadržale peto, odnosno šesto mesto.Garbinje Mugurusa iz Španije "pala" je za tri mesta i sada je sedma teniserka sveta, dok su iza nje Ruskinja Svetlana Kuznjecova, Poljakinja Agnješka Radvanjska i Dankinja Karolina Voznjacki.WTA ;lista: 1. Andjelik Kerber ;(Nemačka) ;7.035 2. Serena Vilijams (SAD) ;6.110 3. Karolina Pliškova (Češka) 6.010 4. Simona Halep (Rumunija) ; ;5.205 5. Dominika Cibulkova (Slovačka) 4.480 6. Džoana Konta (Velika Britanija) 4.330 7. Garbinje Mugurusa (Španija) ;4.287 8. Svetlana Kuznjecova (Rusija) ;4.260 9. Agnješka Radvanska (Poljska) ;4.195 10. Karolina Voznjacki (Danska) 3.915 63. Jelena Janković (Srbija) 995 ;

09:00 - Djoković smanjio zaostatak za MarejemSrpski teniser Novak Djoković smanjio je zaostatak za vodećim Britancem Endijem Marejem na danas objavljenoj ATP listi i ona sada iznosi 3.515 bodova.Marej na prvom mestu ATP liste ima 10.360 bodova, a prati ga Djoković sa 6.845.Djoković je prethodne nedelje stigao do polufinala masters turnira u Madridu, dok je Marej na istom poražen u osmini finala od Borne Ćorića.Na trećem mestu ostao je Švajcarac Stan Vavrinka sa 1.240 bodova zaostatka za Djokovićem, dok je Španac Rafael Nadal, pobednik turnira u Madridu, sada četvrti sa 5.195 bodova.Švajcarac Rodžer Federer pao je na peto mesto, dok je Miloš Raonić iz Kanade šesti, a finalista turnira u Madridu Austrijanac Dominik Tim došao je do sedmog mesta.Pad na ATP listi ostvarili su Hrvat Marin Čilić i Japanac Kei Nišikori, koji su sada osmi, odnosno deveti, dok je Belgijanac David Gofan zadržao 10. mesto.Viktor Troicki "pao" je za tri pozicije i sada se nalazi na 36. mestu sa 1.110 bodova, dok je Janko Tipsarević napredovao za jedno mesto i sada je 61. teniser sveta, dok je Dušan Lajović 79.ATPlista: 1. Endi Marej (Velika Britanija) 10.360 2. Novak Djoković (Srbija) 6.845 3. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.605 4. Rafael Nadal (Španija) 5.195 5. Rodžer Federer (Švajcarska) ;5.035 6. Miloš Raonić (Kanada) 4.180 7. Dominik Tim (Austrija) ;4.035 8. Marin Čilić (Hrvatska) 3.735 9. Kei Nišikori (Japan) ;3.460 10. David Gofan (Belgija) 3.055 36. Viktor Troicki (Srbija) 1.110 61. Janko Tipsarević (Srbija) 820 79. Dušan Lajović (Srbija) 664

08:30 - Golden Stejt posle preokreta do 1:0 u finalu ZapadaKošarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 protiv San Antonija u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su sinoć na svom terenu pobedili sa 113:111.San Antonio je propustio veliki priliku da dodje do brejka i stekne prednost domaćeg terena, pošto je u drugoj četvrtini imao prednost od 25 poena.Golden Stejt je malo po malo smanjivao zaostatak, da bi u poslednja dva minuta meča ušao u potpunom egalu, a na kraju i trijumfovao poenma Stefa Karija 9,5 sekundi pre kraja meča.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kari sa 40 poena, dok je Kevin Durent dodao 34, a Zaza Pačulija postigao je 11.U ekipi San Antonija, koja je sredinom treće deonice ostala bez Kavaija Lenarda zbog povrede levog skočnog zgloba, istakao se Lamarkus Oldridž sa 28 poena, dok je upravo Lenard imao 26, a Manu Djinobili postigao je 17.Naredni meč igraće se u noći izmedju utorka i srede.

08:11 - Partizanov odgovor Zvezdi: Nismo istiFudbalski klub Partizan saopštio je da su njegovi igrači sve postigli na terenu, da im nije pomogao niko sa strane i da u prilog tome najbolje govore rezultati iz tri ovosezonska "večita" derbija sa Zvezdom.Crvena zvezda se juče oglasila saopštenjem u kom je navela da se nastavlja "lopovluk" Partizana uz saglasnost Fudbalskog saveza Srbije (FSS).Na to saopštenje Partizan se oglasio novim saopštenjem objavljenim sinoć pred ponoć. ;"Sve što je Partizan uradio u ovom prvenstvu, uradio je igrama na fudbalskom terenu. Sve su to učinili naši igrači i stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem. Za Partizan igraju samo igrači koji su registrovani i koji su u sastavu fudbalskog tima, niko drugi", navodi se u saopštenju Partizana.Iz Humske su naveli da Partizan prijateljske utakmice igra isključivo u pripremnom periodu i u pauzi prvenstva, a da sve druge utakmice odigrane u okviru Super lige Srbije takmičarske."O vrednosti fudbalskog kluba Partizan i igračkoj dominaciji najbolje govore rezultati tri derbi utakmice sa Crvenom zvezdom u kojima je naš fudbalski rival uzeo od mogućih devet samo jedan bod i to golom posle gol-auta", navodi se."Čak ni posle tog gola iz gol-auta na utakmici koju je sudio Majo Vujović, kojeg bije glas da je zvezdin navijač, mi iz Partizana to nismo nazvali lopovlukom, već 'teškom materijalnom greškom' tog istog sudije i njegovog pomoćnog sudije, već znamenitog Srdjana Obradovića", dodaje se u saopštenju.Partizan je istakao da, kao što nije bilo nikakvog lopovluka, tako nije bilo ni "saglasnosti za taj lopovluk od strane FSS". Crno-beli podsećaju i da se "na gotovo svim funkcijama u fudbalskoj organizaciji nalaze zvezdaši".Klubu ne treba, kako se navodi, bilo čija i bilo kakva vansportska i vanfudbalska pomoć, ni sad, ni u budućnosti. "Partizanu su organi FSS potrebni da omoguće i zaštite regularnost takmičenja u koju smo i do sada, ne baš bez izvesnih sumnji, verovali", navodi se.Crno-beli smatraju da saopštenja iz Zvezda predstavljaju pritisak na FSS i predsednika te organizacije da se "regularnost u završnici prvenstva grubo krši u korist Crvene zvezde".Zvezda je u jučerašnjem saopštenju upitala i zašto je dozvoljeno okupljanje navijača Partizana oko stadiona u Humskoj tokom utakmice sa Voždovcem, a crno-beli su uzvratili pitanjem: "Ako je već nekom smetalo mirno praćenje utakmice Partizanovih navijača van stadiona, pitamo se kako to da mu se dopada protestna šetnja Zvezdinih navijača ulicama Beograda?" Partizan je naveo i da se u nijednom saopštenju Zvezde uopšte ne pominje kvalitet fudbala, ni rezultati u derbijima."Ima u tim izjavama i zvaničnim saopštenjima svega i svačega, ali ni reči o fudbalu. Sva ta saopštenja su samo pokušaj da se svi svrstamo u koš u kojem smo svi isti, u kojem svi nešto mešetarimo, krademo, varamo – nismo isti", navodi se.Partizan je, na kraju, ponovio da su njegovi fudbaleri sve postigli svojom igrom, da niko iz Partizana nije ništa nameštao, niti ima veze sa bilo kakvim nameštanjima, kladionicama, "prelazima"."Mi nikada nismo pokušali da se takmičimo sa ljudima koji su, kao što je opšte poznato, ogrezli u raznim vansportskim radnjama. Znali smo i znamo da na tom polju nemamo šta da tražimo i da moramo da se koncentrišemo na ono što jedino i najbolje znamo – sport. I to je i samo to u našoj fudbalskoj igri urodilo plodom, te smo uvereni da će tako i ostati", zaključuje se u saopštenju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track