PRVENAC ĐURĐIĆA: Srpski centarfor postigao prvi gol u danskom šampionatu
Foto: Nebojša Mandić

Randers u polufinalu

PRVENAC ĐURĐIĆA: Srpski centarfor postigao prvi gol u danskom šampionatu

Fudbal -

Srpski fudbaler Nikola Đurđić postigao je debitantski gol za Randers i bio je jedan od junaka u pobedi nad Alborgom sa 2:1 u revanš utakmici četvrtfinala plej-ofa danskog šampionata za plasman u Ligu Evrope.

Upravo je 31-godišnji centarfor doveo Randers u vođstvo u 34. minutu, posle akcije u kojoj je nanizao nekoliko protivničkih fudbalera, da bi potom naleteo na odbitak i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Gosti su izjednačili u 54. minutu preko Rasmusa Telufsena, a pobedu Randersu osigurao je Viktor Lundberg u 66. minutu. I prvi meč četvrtfinala pre pet dana u Alborgu pripao je Randersu sa 2:0.

U drugom četvrtfinalu Odense je posle dvomeča eliminisao Silkeborg sa 4:3. Revanš je juče pripao Silkeborgu sa 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

Nikola Đurđić je najbolje partije u karijeri pružao nastupajući za skandinavske timove Haugesund i Helsingborg u Norveškoj i Malme u Švedskoj, a izuzetan kvalitet pokazao je i u Bundesligi, gde je nosio dresove Grojter Firta, Augzburga i Fortune.

Polufinalna serija Odensea i Randersa počinje već u subotu, dok će se revanš igrati u Randersu 29. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track