BLOG UŽIVO, VIDEO: Nikola Maksimović uspešno operisan, uskoro se vraća treninzima
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nikola Maksimović uspešno operisan, uskoro se vraća treninzima

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:45 - Junajted osvojio Ligu EvropeFudbaleri Mančester Junajteda osvojili su Ligu Evrope, pošto su večeras u finalu savladali Ajaks 2:0 (1:0). Golove za prvi trofej Junajteda u ovom takmičenju i direktan plasman u Ligu šampiona postigli su Pol Pogba u 18. i Henrik Mhtarjan u 48. minutu.

22:30 - Olimpija šampion Slovenije posle sedam godinaKošarkaši Union Olimpije osvojili su 16. titulu šampiona Slovenije, a prvu posle sedam godina. Tim iz Ljubljane je u finalnoj seriji savladao Rogašku sa 3-1 u pobedama. Olimpija je u četvrtom meču slavila sa 94:78 i stigla do titule. Olimpiju je u ovoj pobedi predvodio Brendon Džeferson sa 30 poena, a 18 je dodao Devin Oliver. Najefikasniji igrač u ekipi Rogaške bio je Darvin Dejvid Džunior sa 29 poena.22:00 - Igrač Ajntrahta propušta finale Kupa zbog tetovažeFudbaler Ajntrahta Giljermo Varela naljutio je trenera Niku Kovača i čelnike kluba zbog nove tetovaže koju je napravio. Mladi Urugvajac nije ispoštovao dogovor da se posle sezone rade tetovaže, a dodatni problem nastao je kada se tetovaža inficirala zbog čega će Varela morati da propusti finale Kupa protiv Borusije iz Dortmunda. "Ovo je čisti nemar i šteti klubu. Klub ne može da toleriše igrača koji se protivi pravilima trenera i doktora pre važne utakmice. On je sa ovim potezom završio svoju budućnost u Ajntrahtu. Razmišljali smo da produžimo pozajmicu, ali više nemam nikakvu dilemu . Igrač će biti kažnjen zbog egoizma", rekao je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić. Varela igra na pozajmici u Ajntrahtu iz Mančester junajteda.

21:23 - Nikola Maksimović uspešno operisan, uskoro se vraća treninzimaSrpski fudbaler Nikola Maksimović uspešno je danas operisan u Rimu i izvađena mu je metalna pločica iz levog stopala. Odbrambenom fudbaleru Napolija je pločica ugrađena pre dve godine, dok je nastupao za Torino, a kako bi pomogla da izleči frakturu pete metatarzalne kosti. Napoli je saopštio da Maksimoviću sledi nekoliko dana odmora, posle čega će nastaviti sa treninzima. Maksimović zbog operacije neće biti u reprezentaciji Srbije, koja će u ponedeljak početi pripreme za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

21:00 - Grbić zadovoljan početkom, protivnici nepoznanicaSelektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je izuzetno zadovoljan pristupom igrača u današnjoj pobedi nad Belorusijom, a da problem predstavlja nepoznanica protivnika na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo."Izuzetno sam zadovoljan pristupom cele ekipe. Ono što se desilo, pratiće nas kroz sve naredne utakmice jer imamo veoma malo podataka o protivnicima", rekao je Grbić posle utakmice u Zagrebu.Srbija je ubedljivo počela turnir Grupe E druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je sa 3:0 u setovima savladala Belorusiju.Grbić je kazao da su pojedini igrači protivničke ekipe menjali pozicije, da je bilo teško adaptirati se na mnogo promena."Momci su to, stvarno, svojim pristupom, koncentracijom i igrom anulirali i zbog toga mi je mnogo drago", istakao je Nikola Grbić.On je u duelu sa Belorusijom koristio 11 igrača, a najavio je podeljenu minutažu tokom celog turnira."Igraće svi, neko više, a neko manje. Imamo samo utakmice, ne i trening, i igračima je potrebno da osete dvoranu. Svi će dobiti šansu i neku minutažu. Kako bude odmicao turnir, tako ćemo videti protivnike i stanje u kom su momci, pa ćemo se adaptirati", naveo je selektor.Po njegovim rečima, Srbija na turniru u Zagrebu zavisi samo od sebe."Na ovom turniru, najveći protivnici smo sami sebi. Apsolutni smo favorit, jači od svih i moramo da razmišljamo samo o sebi, da igramo svoju igru i ne spuštamo se ni na čiji nivo. Razmišljam samo o tome kako da moja ekipa igra dovoljno dobro, da ne kažem fenomenalno", rekao je Grbić.Srbija će sutra od 15.00 u drugom kolu igrati protiv Danske.

20:36 - MZT Skoplje odbranio titulu prvaka MakedonijeKošarkaši MZT Skoplja odbranili su večeras titulu šampiona akedonije, nakon što su u finalnoj seriji pobedili Karpoš sokole sa 3:2.U odlučujućoj utakmici MZT je na svom terenu, u dvorani "Jane Sandanski", dobio gradskog rivala i osvajača Kupa sa 86:82 (22-20, 23-21, 19-21, 22-20)..Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šarlon Klof sa 29 poena, sedam skokova i pet asisstencija, ;Djordje Drenovac postigao je 23 koša, Ksavijer Tems 12, dok je Danilo Mijatović imao devet koševa i sedam skokova. U timu Karpoš sokola po 17 poena postigli su Kendrik Peri i Dragan Labović.Do šeste titule prvaka Makedonije MZT Skoplje Aerodrom je došao u izjednačenoj utakmici u kojoj su rivali često menjali u vodstvu. ; Tri minuta pre kraja Karpoš sokoli su vodili sa ;78:74, ali su košarkaši MZT napravili preokret serijom od 11-2. ;Prelomni trenutak utakmice je bila trojka Djordja Drenovca minut pre kraja, kojom je MZT poveo sa 83:80 i prednost održao do kraja meča.Odlučujuća utakmica plej ofa makedonske prve košarkaške lige je, prema organizatoru, odigrana pred oko 3.000 navijača, a sudila je sudijska trojka iz Turske, jer su dva oba tima bila nezadovoljna kvalitetom sudjenjem u prve četiri utakmice.18:59 - Terzić: Pad u trećem setu ne bi smeo da se događaSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da pad poput onog u trećem setu današnje pobede na Češkom više ne bi smeo da se dogadja."Možemo da budemo zadovoljni sa prva dva seta, ali je tada utakmica u našim glavama bila gotova i usledilo je bespotrebno opuštanje i visoka prednost Češke, koju smo teškom mukom stigli i nekako uspeli da pobedimo. To ne bi smelo više da se dogadja", rekao je Terzić posle utakmice u Varšavi.Srpske odbojkašice su savladale Češku sa 3:0 u setovima i ostvarile drugu pobedu na turniru evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo."Ostaje nam da se pripremimo za naredne utakmice i da već u ovom krugu izborimo plasman na Svetsko prvenstvo", kazao je Terzić.Reprezentativka Brankica Mihajlović rekla je da joj je drago što je Češka pobedjena u tri seta."Ovo je bio kvalitetan protivnik. Najbolje moguće smo počeli, ali je usledio pad koncentracije, početničke greške koje ne bi smele da se dešavaju. Drago mi je što smo smogle snage da završimo utakmicu u tri seta", rekla je Mihajlovićeva.Njena saigračica Bojana Živković kazala je da je Srbija lepo počela kvalifikacije."Lepo smo počele kvalifikacije. Češka je dobar protivnik i poremetila nas je u trećem setu, ali mi je drago što smo rešile u tri seta. Nadam se pobedi i u sledećoj utakmici i tako do kraja", kazala je Bojana Živković.Srbija će u sledećem kolu sutra od 15.30 igrati protiv Kipra.

18:35 - Odbojkašice Srbije pobedile ČeškuŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na turniru evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je u Varšavi pobedila Češku sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18 i 26:24. Srbija je meč drugog kola na turniru B grupe II runde evropskih kvalifikacija dobila za 80 minuta igre. Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 29 poena, Brankica Mihajlović je upisala 11, a Stefana Veljković 10 poena. Srbija je bolje počela meč i povela sa 8:4, ali je Češka zatim smanjila na 12:10, pa na 15:14. U nastavku prvog seta Srbija je bila superiornija, pa je taj deo igre dobila sa 25:19. U drugom setu, Srbija je kao u prvom od starta imala prednost da bi Češka ponovo sredinom seta uspostavila rezultatsku ravnotežu. Srbija je, ipak, kada je bilo najpotrebnije zaigrala angažovano i povela sa 17:12, pa sa 21:13, a drugi set je dobila sa 25:18 za prednost od 2:0. Čehinje su na početku trećeg seta vodile sa 8:3, pa zatim sa 12:5, da bi Srbija serijom 7:0 stigla do vodjstva od 15:14. Izabranice Zorana Terzića su u završnici zaigrale bolje i stekle tri poena prednosti. Srbija je imala dve meč lopte (24:22), Čehinje su uspele da izjednače, ali ne i da spasu treću meč loptu.

18:12 - Tipsarević predao meč u ŽeneviSrpski teniser Janko Tipsarević predao je danas meč drugog kola turnira u Ženevi Nemcu Sedriku Marselu Štebeu.Štebe je prvi set dobio sa 6:4, a Tipsarević je nakon dobijenog prvog gema u drugom setu i 64 minuta provedena na terenu predao meč.Nemac će u narednom kolu igrati protiv Andreja Kuznjecova iz Rusije.

17:49 - Hrvatska atletičarka pala na doping testuHrvatska atletičarka Danijela Kuna, pobednica maratona u Lincu, pala je na doping testu, saopštila je danas austrijska antidopig komisija. Ta komisija je navela da je Kuna privremeno suspendovana nakon što nije prošla doping test nakon maratona u Lincu održanog 9. aprila. Kuna je na maratonu u Lincu trijumfovala s vremenom dva sata, 43 minuta i 55 sekundi, što je bio njen lični rekord. Maraton u Lincu se i ranije suočavao sa doping skandalima, pošto je drugoplasirani u muškoj konkurenciji na trci 2012. godine Ronald Kipčumba takođe bio pozitivan na zabranjene supstance.

17:30 - Laslo Đere bez Rolan GarosaSrpski teniser Laslo Đere izgubio je danas u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos od Nemca Oskara Otea sa 5:7, 6:2, 6:7. Đere je bio na korak od pobede u današnjem meču i plasmana u poslednje kolo kvalifikacija, ali u trećem setu nije uspeo da iskoristi dve meč lopte. Nemac je u taj-brejku trećeg seta bio ubedljiv, dobio je taj deo igre sa 7:2, a srpski teniser nije uspeo da osvoji niti jedan poen na svoj servis. Ote će za plasman u glavni žreb Otvorenog prvenstva Francuske igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

17:15 - Valdes napustio MidlsbroŠpanski golman Viktor Valdes sporazumno je danas raskinuo ugovor sa fudbalskim klubom Midlsbroom. Valdes je u redove tog kluba stigao prošlog leta, a odigrao je 28 utakmica. Poslednjih sedam mečeva u Premijer ligi propustio je zbog povrede rebara. Midlsbro je naveo da je klub napustio i drugi golman, Bred Guzan. On će karijeru nastaviti u MLS ligi, u klubu Atlanta junajted.Midlsbro će naredne sezone igrati u Čempionšipu.17:02 - Nikolić: Čeka nas ratnička utakmica u ŽeleznikuTrener košarkaša Dinamika Miroslav Nikolić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje "ratnička" utakmica protiv FMP-a u Železniku. "Izgubili smo jednu važnu utakmicu u borbi za ABA ligu. Protiv Partizana smo dobro igrali, ali nismo bili pametni u poslednjim sekundama utakmice. Izgubili smo i u Čačku, takođe na produžetke, što me jako brine. Čeka nas ratnička i borbena utakmica u Železniku", rekao je Nikolić, objavljeno je na sajtu KLS. Dinamik sutra gostuje FMP-u u utakmici 11. kola Super lige Srbije. Ekipa sa Dorćola posle deset odigranih kola ima skor od četiri pobede i šest poraza, dok FMP ima dva trijumfa više. "Treba da dobijemo tri utakmice do kraja kako bismo mogli da pričamo o ABA ligi. To će biti teško, jer imamo dosta povređenih igrača, ali sve je moguće", rekao je Nikolić. Utakmica između Dinamika i FMP-a igra se sutra od 17.00 u Železniku.16:50 - Venger: Ne znam da li idem posle ČelsijaTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger izjavio je da ne zna da li će mu predstojeća utakmica finala FA kupa protiv Čelsija biti poslednja na klupi "tobdžija". "Ne znam da li će meč protiv Čelsija biti moj poslednji na klupi Arsenala. Svakako neće biti poslednji u karijeri, jer nameravam da ostanem u fudbalu", rekao je Venger. Sudbina Francuza, koji je trener londonskog kluba od 1996. godine, biće odlučena na sednici čelnih ljudi Arsenala posle utakmice s Čelsijem u finalu FA kupa. "U ovom trenutku jedino o čemu razmišljam je da mom klubu donesem trofej. Da li bi to bio lep oproštaj? Ne, ja samo želim da pobedim u predstojećoj utakmici. Nisam ja u pitanju, već je u pitanju osvajanje trofeja i pružanja maksimuma", rekao je Venger. On je s Arsenalom osvojio tri trofeja u Premijer ligi i šest trofeja u FA kupu. Arsenal je ipak ove godine prvi put posle 20 godina ostao bez plasmana u Ligu šampiona, pošto je sezonu u prvenstvu završio na petom mestu. Sezonu londonskog kluba obeležili su loši rezultati tokom zime što je dovelo da delimičnog nezadovoljstva navijača koji traže odlazak Vengera kom ugovor ističe u junu. Finale FA kupa između Arsenala i Čelsija igraće se u subotu od 18.30 na londonskom stadionu Vembli.16:30 - Srbiju na Svetskom kupu u Segedinu predstavljaju 22 kajakašaSrbija će na drugom Svetskom kupu u Segedinu nastupiti sa 22 takmičara, 13 u muškoj i sedam u konkurenciji dama, i dvojicom takmičara u konkurenciji parakajakaša, saopštio je danas Kajakaški savez Srbije. Svetski kup u Segedinu održaće se od 25. do 28. maja, a srpski kajakaši će se takmičiti u 15 disciplina. Takmičenje u Segedinu prvi počinju parakajakaši, Vuk Radovanović i Arsen Arsenović, koji će se na startu naći u četvrtak poslepodne.U petak u prepodnevnom programu u kvalifikacijama će se nadmetati devetoro srpskih kajakaša, dok će u poslepodnevnom programu na start u kvalifikacijama izaći njih osmoro. U poslepodnevnom programu u subotu srpske posade u četvercima na 500 metara u obe konkurencije će se takmičiti u kvalifikacijama, dok će u nedelju poslepodne u kvalifikacijama startovati srpska mešovita štafeta u kajaku jednosedu na 3.000 metara. Svetski kup u Segedinu ujedno je i treće izborno takmičenje za sastav seniorske reprezentacije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se sredinom jula održava u Bugarskoj. U disciplini K1-200 takmičiće se Marko Dragosavljević, Marko Novaković, Milica Starović i Nikolina Moldovan, dok će se u disciplini C1-200 takmičiti Strahinja Mladežić i Nikolina Milić. Milica Starović i Nikolina Moldovan će se takmičiti u disciplini K1-500, u disciplini K1-1000 Dragan Hančovski, u disciplini C1-1000 Strahinja Mladežić, a u C1-500 Nikolina Milić.16:15 - Predsednik IHF u poseti SrbijiPredsednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa boraviće u nedelju i ponedeljak u Srbiji, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS). Kako se navodi u saopštenju RSS, dolazak prvog čoveka svetskog rukometa "dokaz je uspešne saradnje sa rukometnom organizacijom u Srbiji, koja je svoju potvrdu dobila i kroz organizovanje Svetskog prvenstva za žene 2013. godine". Predsednik IHF posetiće Republički zavod za Sport na Košutnjaku, a razgovaraće i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. Planiran je, kako se dodaje, i obilazak prostorija RSS, kao i radna večera. "Poseta predsednika Mustafe, dogovorena tokom našeg posete sedištu IHF u Bazelu marta ove godine, još jedan je dokaz odlične saradnje koju imamo sa svetskom i evropskom rukometnom federacijom. Razgovaraćemo na nekoliko tema važnih za razvoj rukometa u Srbiji. Do kraja godine očekujemo i dolazak predsednika Evropske rukometne Federacije Mihaela Viderera", rekao je predsednik RSS Božidar Đurković.16:00 - Liverpul s Džerardom i Karagerom pobedio australijskog šampionaFudbalski klub Liverpul pobedio je danas australijskog šampiona Sidnej FK u prijateljskom meču na kojem su nastupile i legende engleskog kluba Stiven Džerard i Džejmi Karager. Pred skoro 73.000 gledalaca Liverpul je pobedio 3:0 golovima Danijela Staridža, Alberta Morena i Roberta Firmina. Bezbednost je bila povećana pošto su u terorističkom napadu u Mančesteru na koncertu američke pevačice Arijane Grande ubijena 22 čoveka. Pre meča u Sidneju je održan minut ćutanja za žrtve napada u Mančesteru. Za Liverpul su takođe nastupili i bivši fudbaleri Stiv Mekmanaman i Danijel Ager. Od igrača koji su nastupili u poslednjem kolu Premijer lige u nedelju, tu su bili samo Dejan Lovren, Firmino i Staridž. Prijateljska utakmica Liverpula i Sidneja je organizovana u okviru proslave 125. godišnjice engleskog kluba.

15:40 - Čelsi otkazao šampionsko slavljeFudbalski klub Čelsi otkazao je šampionsku paradu planiranui za nedelju u Londonu iz poštovanja prema žrtvama terorističkog napada u Mančesteru. "Posle tragičnih događaja smatramo da je neprikladno održati pobedničku paradu u Londonu u nedelju", navodi se u saopštenju kluba. Ujedno, Čelsi se zahvalio navijacima na razumevanju i najavio da će igrači u finalu FA kupa protiv Arsenala nositi crne trake na dresovima.

15:29 - Lazić: Očekuje pobedu pored svih problemaKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić izrazio je nadu da će crveno-beli ostvariti pobedu u predstojećoj utakmici protiv Mega Leksa, za koji je ocenio da je u usponu forme. "Očekuje nas vrlo važna utakmica protiv tima Mege u Mitrovici. U dvorani 'Pinki' smo uvek igrali teške i neizvesne mečeve. Znamo se dobro, ovo će nam biti četvrti meč. Značajno su podigli formu u poslednje vreme, mladi su i igraju dobro. Sve to znači da nas čeka težak posao u četvrtak uveče. Oslabljeni smo neigranjem (Nejtana) Voltersa i (Marka) Simonovića, ali moramo da odigramo čvrsto, koncentrisano, i verujem da povoljan ishod neće izostati", rekao je Lazić. Crvena zvezda gostovaće sutra u Sremskoj Mitrovici Mega Leksu u 11. kolu Super lige Srbije, a treneru Dejanu Radonjiću zbog povreda na raspolaganju neće biti Volters i Simonović. Zvezda ima devet pobeda i jedan poraz i trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa Partizanom, dok je Mega četvrta sa šest trijumfa iz 10 utakmica. Utakmica između Mega Leksa i Crvene zvezde igraće se sutra od 19.30.

14:14 - Milojević: Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor ZvezdiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević izrazio je nadu da će njegova ekipa pružiti dobar otpor Crvenoj zvezdi u predstojećoj utakmici Super lige Srbije."Sutra dočekujemo Zvezdu o čijim kvalitetima je izlišno govoriti. Mi smo serijom dobrih mečeva i pobeda, uspeli da se podignemo iz teške situacije u kojoj smo bili. Sa Zvezdom smo ove sezone dva puta odigrali dobre mečeve i nadam se da će i u četvrtak biti tako. Za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", rekao je Milojević. Košarkaši Mega Leksa će u četvrtak nastaviti takmičenje u Super ligi, kada će u 11. kola u Sremskoj Mitrovici dočekati lidera na tabeli Crvenu zvezdu. Krilni centar Mega Leksa Sava Lešić je istakao da ekipa želi da se prikaže u što boljem svetlu protiv Zvezde. "Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv Crvene zvezde koja je prvi favorit takmičenja. Potrebno je da odigramo bez opterećenja i da pokušamo da nastavimo u istom ritmu kao do sada. Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu. Neće biti lako, ali pokušaćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže na ovom meču", kazao je Lešić.Meč je umesto s prvobitnih 19 časova, odlukom KLS-a pomeren za 19.30. Ekipa Dejana Milojevića posle odigranih 10 kola zauzima četvrto mesto sa šest pobeda i četiri poraza, dok je Zvezda na deobi prvog mesta sa devet trijumfa i jednim porazom.

13:07 - Nina Stojanović poražena na početku kvalifikacija za Rolan GarosTeniserka iz Srbije Nina Stojanović poražena je u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos od Čehinje Lucije Hradecke u dva seta, 1:6 i 1:6. Čehinja je u prvom medjusobnom duelu sa Ninom Stojanović do pobede došla posle 57 minuta igre. Hradecka, 149. teniserka na WTA rang-listi, u prvom setu je dva puta uspela da oduzme servis Nini Stojanović, 123. teniserki sveta, dok joj je u drugom to triput pošlo za rukom. Čehinja će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv bolje iz duela između Amerikanki Kristi An i Ejže Muhamed.

12:25 - Batak produžio ugovor s VojvodinomTrener Vojvodine Radoslav Batak produžio je danas ugovor s Novosadjanima do juna 2019. godine. Batak je preuzeo Vojvodinu 23. aprila i od tada je tim predvodio na sedam utakmica, na kojima je ostvario učinak od tri pobede, dva remija i dva poraza, uz gol razliku 5:4. Iako je sezona završena proteklog vikenda, fudbaleri Vojvodina će pripreme za novu sezonu početi 3. juna u sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku. Vojvodina će prvi meč u novoj sezoni igrati 29. juna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija održaće se 19. juna u Nionu.

11:03 - Jorovićeva poražena na početku kvalifikacija za Rolan GarosSrpska teniserka Ivana Jorović poražena je danas u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos od Ruskinje Ane Blinkove u dva seta, 6:7 i 0:6.U njihovom prvom duelu Blinkova je do trijumfa došla posle sat i 36 minuta igre.Blinkova, 120. teniserka na WTA rang-listi u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos igraće protiv bolje iz duela Francuskinje Jasmin Mansuri i Ruskinje Aleksandre Panove.Jorovićeva je u prvom setu prva stekla prednost brejka, ali je Ruskinja uspela da preokrene i povede sa 4:2. Srpska teniserka je uspela da se vrati, povede sa 5:4 i na svoj servis dodje do dve set lopte, ali ih nije realizovala, da bi potom taj period igre bio okončan u taj-brejku.Blinkova je u taj-brejku nadigrala Jorovićevu i dobila je sa 7:4, da bi u drugom setu u potpunosti nadigrala srpsku teniserku i izborila plasman u naredno kolo kvalifikacija drugog gren slema u sezoni.

10:49 - Morata ide u Milan za 60 miliona evraNovi vlasnici Milana iz Kine spremni su da na leto ulože ugroman novac kako u jačanje tima, a jedan od prioriteta je napadač Real Madrida Alvaro Morata za kog su spremni da izdvoje 60 miliona evra. Španski list Marka tvrdi da je kontakt uspostavljen, a Morata nema ništa protiv da se vrati u Italiju, gde je pre Reala dve godine sa velikim uspehom nosio dres Juventusa. Milan, ipak, nije jedini koji želi Moratu, interesovanje su pokazali Mančester Junajted i Čelsi, ali su "rosoneri" do sada jedini preduzeli konkurentne poteze. Morata bi radije na San Siro jer poznaje Seriju A, a i dobio bi ulogu prvog napadača, što u Realu nije imao i zato i odlazi. Morata, uprkos tome što je u drugom planu kod trenera Zinedina Zidana, iza Karima Benzeme, ove sezone je postigao 20 golova u svim takmičenjima.

09:50 - Češka za vikend domaćin svetskog prvenstva u veslanjuEvropsko prvenstvo u veslanju počinje za vikend u češkim Račicama, a Srbiju će na tom takmičenju predstavljati sedmorica reprezentativaca u tri discipline. U skifu će za Srbiju veslati Marko Marjanović, koji je izvanredan početak sezone u ovom čamcu upisao na Svetskom kupu u Beogradu pre tri nedelje, gde je osvojio bronzanu medalju. U Račicama će za rivale imati 23 najbolja evropska skifa. "Iza mene je dvadesetak dana dobrog treninga. Poslužilo me je zdravlje, maksimalno sam odradio sve što je bilo planirano i sa optimizmom očekujem start šampionata u Račicama. Kao što je bio slučaj i pred Svetski kup i u ovu regatu, što se tiče plasmana, ulazim bez bilo kakvog opterećenja. Jedini cilj je da izveslam dobre trke, za sekundu-dve brže nego što sam to učinio u Beogradu. Ukoliko uspem u tome mislim da ću biti na dobrom putu da se plasiram u finale", rekao je Marjanović kom će nastup u skifu na EP u Račicama biti debi u toj disciplini, iako mu je to sedmi nastup na kontinentalnom šampionatu. Na Evropskom prvenstvu učestvovaće 532 posade iz 34 zemlje. U dvojcu bez kormilara nastupaće Nenad Bedjik i Miloš Vasić, koji ističu da im je cilj osvajanje medalje. "Maksimalno smo spremni i silno motivisani da napadnemo evropski tron u Račicama, iako smo svesni da će put do njega biti olovno težak. Konkurencija će biti respektabilna i svaka trka će morati da se vesla maksimalno od početka do kraja. Smatram da će nam najveći rivali biti Britanci Davson i Rositer, jedini čamac od koga smo poraženi na Svetskom kupu u Beogradu. Napredovali smo u tehničkom smislu od tada i mislim da smo dobili te dve sekunde koje su nam nedostajale na Adi Ciganliji", rekao je Bedjik. Svi članovi četverca bez kormilara, Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Djerić i Damjan Lazić, u Češkoj će debitovati na evropskim prvenstvima za seniore. Ovaj čamac je učešće na ovom takmičenju izborio na Svetskom kupu u Beogradu, a čine ga, izuzev Lucića, seniori 'B'. "Odlično smo radili posle Svetskog kupa u Beogradu, uključujući i na završnim pripremama na Bledu. Mislim da smo se dosta ubrzali što ćemo, nadam se, pokazati na trkama u Račicama. Bedjiku, Laziću i meni šampionat u Češkoj biće ujedno i odličan test za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje nas očekuju u julu. Tim pre što će u Račicama nastupiti mnogo veslača iz kategorije seniora B koji će nam biti potencijalni rivali Plovdivu. Oni će, izmedju ostalih, veslati za teške četverce Nemačke, Litvanije, Švjacarske... U svakom slučaju presrećni smo što ćemo biti deo ovako velikog veslačkog događaja koji će nam mnogo značiti na polju iskustva kako u ovoj, tako i u godinama koje slede", rekao je Djerić Osim štrokera teškog četverca Damjana Lazića, koji je u Račicama nastupio u četverac skulu na Evropskom prvenstvu za juniore 2015, svim ostalim reprezentativcima Srbije ovo će biti prvi put da veslaju na ovoj regatnoj stazi. Žreb kvalifikacionih grupa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za seniore biće održan u četvertak od 15.00, a dan kasnije od 8.30 počinju kvalifikacija. Istog dana u popodnevnim časovima na programu će biti trke repesaža. U subotu će se veslati se polufinala, finala C i D, a u nedelju finala A i B.

08:43 - Klivlend na korak od finala NBA ligeKošarkaši Klivlenda pobedili su u noći između utorka i srede na svom parketu Boston sa 112:99 i tako poveli sa 3:1 u finalu Istočne konferencije NBA lige. Boston, koji će do kraja sezone igrati bez povredjenog Ajzee Tomasa, tokom većeg dela meča imao je prednost i bio je u prilici da postigne novi brejk i izjednačenje, ali je aktuelni šampion ipak u završnici uspeo da dodje do preokreta i tako dodje na korak od plasmana u finale.Ekipa iz Masačusetsa dobro je počela meč, čvrstom odbranom i solidnom igrom u napadu došla je do prednosti od 15 poena sredinom druge četvrtine, ali je Klivlend predvodjen Karjrijem Irvingom postepeno smanjivao zaostatak, dok je Lebron Džejms već u prvom poluvremenu imao četiri lične greške, pa ga je trener Tajron Lu stavio na klupu. Klivlend je na poluvremenu zaostajao 10 poena, da bi u trećoj četvrtini stigao do preokreta. Irving je povukao svoj tim ka trijumfu, iako je posle jednog šuta nakon doskoka iskrenuo skočni zglob. On je samo nakon toga pritegao pertle i ostao na parketu i do kraja treće četvrtine postigao je 39 poena. Od trenutka kada je Džejms doneo prednost Kavsima, Irving je praktično sam pogadjao i postigao 14 vezanih poena za svoju ekipu.Irving je meč završio sa 42 poena, dok je Džejms ubacio 34, a Kevin Lav dodao je 17. U ekipi Bostona najefikasniji je bio Ejveri Bredli sa 19 poena, jedan manje ubacio je Džo Krauder, 16 je dodao Al Hroford, a Keli Olinjuk meč je završio sa 15. Peta utakmica igraće se u noći izmedju četvrtka i petka u Masačusetsu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track