NEVERICA MEĐU NAVIJAČIMA PARTIZANA: Najomraženiji arbitar sudi finale kupa protiv Crvene zvezde?
Foto: Dado Đilas

Bura pred finale kupa

NEVERICA MEĐU NAVIJAČIMA PARTIZANA: Najomraženiji arbitar sudi finale kupa protiv Crvene zvezde?

Fudbal -

Navijači Partizana uoči finalne utakmice Kupa Srbije protiv Crvene zvezde strahuju da bi u subotu od 18 časova na centru mogao da stoji omraženi sudija Vlado Glođović.

Na sajtu na kome se oglašavaju pristalice crno-bele boje spekuliše se da najbolji srpski sudija Milorad Mažić neće suditi meč koji se igra na stadionu Partizana, a da se "gura" Glođović. Milorad Mažić je određen za četvrtog sudiju finala Lige šampiona u kome se sastaju Real i Juventus 3. juna u Kardifu.

"Šuška se da Mažić neće suditi kup, da se čuva za Kardif. To je i logično nekako. Ali, to je i opasno za nas. Ne damo im ni kup da otmu lopovlukom, kao što ni titulu nismo dali", stoji u poruci, na koju se nadovezala još jedna.

"PAŽNJA!!! Guraju Glođovića da sudi!!! Pa, ako je neko zaslužio večni ban iz Humske, onda on! Taj se klubu našem zamerio već sad za narednih 10 godina!!"

Navijači Partizana o Vladi Glođoviću, Foto: Printskrin
Navijači Partizana o Vladi Glođoviću, Foto: Printskrin

Iz Partizana su se prethodnih godina u nekoliko navrata žalili na suđenje Vlade Glođovića, policijskog inspektora iz Vrbasa.

Glođović se nije pokazao kao talija za crno-bele. Tačnije, on je sudija sa kojim Partizan ima najslabiji procenat uspešnosti, na 24 utakmice ima 12 pobeda, šest poraza i šest remija. Glođović je fudbalerima Partizana pokazao četiri crvena kartona i 46 žutih kartona. Dosudio je jedan penal u korist crno-belih, a tri protiv.

Crno-beli posebno ističu tri utakmice za koje smatraju da su teško oštećeni. Prva je 150. večiti derbi, jedini koji je Glođović sudio. Crvena zvezda je tada pobedila sa 2:1, a iz Partizana su naglašene tri sporne situacije.

– nedosuđen penal Partizanu u 12. minutu

– nepostojeći prekršaj nad Petkovićem pre prvog gola Crvene zvezde

– poništen regularan gol Nemanje Mihajlovića na početku drugog poluvremena

Crno-beli ne "mirišu" Glođovića još od avgusta 2013. godine i duela protiv Radničkog u Nišu koji je završen remijem 0:0. Posle utakmice iz beogradskog kluba su osuli drvlje i kamenje na Glođovića da ih je oštetio za dva penala.

Jedan od najkontroverznijih mečeva je onaj od 30. novembra 2014. godine kada je u Novom Pazaru Glođović poništio pogodak Vladimira Volkova, a zatim isključio aktuelnog trenera crno-belih Marka Nikolića. Na toj utakmici je Nikolić pogođen petardom u glavu u 10. minutu, a tokom cele utakmice kluba crno-belih je bila gađana svim i svačim.

Glođović je poništio gol Volkova u 75. minutu, pri rezultatu 1:0 za Partizan, a zatim isključio Nikolića zbog protesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track