BLOG UŽIVO, VIDEO Hamilton najbrži na prvom treningu u Monaku
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Hamilton najbrži na prvom treningu u Monaku

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:41 - Volfsburg s minimalnom prednošću ulazi u revanš s BraunšvajgomFudbaleri Volfsburga pobedili su večeras na svom terenu Braunšvajg sa 1:0, u prvoj utakmici baraža za opstanak u Bundesligi.Volfsburg, koji je sezonu u prvoj ligi završio na 16. mestu, namučio se protiv drugoligaša Braunšvajga, ali je ipak pred svojim navijačima uspeo da dodje do pobede.Jedini gol na utakmici postigao je iskusni napadač Mario Gomes u 35. minutu iz jedanaesterca.Penal je skrivio Gustav Valsvik koji je na ivici šesnaesterca igrao rukom posle snažnog šuta Junusa Malog.Volfsburg je tokom većeg dela meča imao kontrolu, a dobru priliku da udvostruči prednost imao je Danijel Didavi početkom drugog dela utakmice, ali je njegov šut završio pored gola.Revanš utakmica baraža za opstanak u Bundesligi igraće se u ponedeljak od 20.30, a domaćin će biti Braunšvajg.

22:12 - Džikić: Najzad utakmica koja nije stresnaTrener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši danas protiv Spartaka "najzad" odigrali utakmicu koja nije stresna."Najzad imamo utakmicu koja nije stresna u smislu nekog rezutata. Generalno, mislim da smo igrali bolje i pametnije u odnosu na prvu utakmicu u Subotici. Verovatno je i produžetak protiv Dinamika imao efekat na momke", rekao je Džikić novinarima posle meča.Partizan je danas u 11. kolu Super lige vodio od početka do kraja utakmice, a već u prvoj četvrtini je vodio dvocifrenom razlikom, da bi na kraju dobio sa 100:80."Mi smo iskoristili dobru igru nosilaca da neki momci koji su manje igrali dobiju šansu. Borili su se, trudili su se, nemam nikakvih zamerki. Imamo još tri kola, gostovanje u košarkaškom gradu kao što je Čačak i utakmice sa dva ABA ligaša (FMP i Mega Leks), onda tek počinje polufinale plej-ofa", rekao je Džikić.Trener Spartaka Nebojša Vagić kazao je da je cilj njegove ekipe bio da odigra što bolje, ali da nije u tome uspeo. Za to je delimično okrivio tempo utakmica i povrede."Ali, opet nisam zadovoljan onim što su dali na terenu. Imali smo nekoliko dobrih utakmica i nadao sam se da će Partizan biti dovoljna motivacija za borbu. Nadam se da ćemo dobiti bar još jednu utakmicu do kraja, u poslednjem kolu protiv Vršca, jer su sledeće dve protiv ABA ligaša (FMP i Mega), koji su kvalitetniji od nas", rekao je trener poslednjeg tima na tabeli.20:30 - Kristijan Juhas pobednik Letnjeg prvenstva SrbijeTeniser Spartaka Kristijan Juhas pobednik je Letnjeg prvenstva Srbije za igrače do 16 godina, koje je završeno danas u Beogradu. Ovaj 15-godišnji Subotičanin je u finalu pobedio dve godine mlađeg Novopazarca Hamada Međedovića iz Teniske akademije Bogdana Obradovića sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7 i 6:2. Juhas je četvrti na listi najboljih evropskih juniora, dok je Međedović trenutno drugi Evropljanin u konkurenciji do 14 godina.

19:51 - Mario Mandžukić produžio ugovor sa JuventusomFudbaler Juventusa Mario Mandžukić produžio je ugovor s torinskim klubom do leta 2020. godine, objavljeno je danas na tviter nalogu. Hrvatskom napadaču ugovor je isticao 2019. godine, ali je Juventus odlučio da Mandžukiću ponudi novi ugovor. "Izuzetno sam srećan što će se moja avantura u Juventusu nastaviti. Uvek sam sve davao za dres ovog kluba i to će se nastaviti", rekao je Mandžukić. Detalji ugovora nisu objavljeni. Ovaj 31-godišnji napadač je upisao je 84 nastupa za Juventus i postigao 23 gola od svog dolaska iz Atletiko Madrida 2015. godine.

19:30 - Ilić: Radnički u petak dobija evro licencuPredsednik Skupštine Fudbalskog kluba Radnički Radan Ilić rekao je danas da će niški klub najverovatnije dobiti licencu za takmičenje u Evropi, ali da to ne znači da će sigurno nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Nišlije su poslale pismo Fudbalskom savezu Srbije (FSS) sa zamerkama na Mladost iz Lučana, dok je novosadskoj Vojvodini račun u blokadi, što je nepremostiva prepreka za licencu. Ilić je kazao da je Radnički izmirio sve obaveze i da bi shodno tome trebalo da dobije licencu za takmičenje u Evropi. "Jedino nismo imali regulisan dug prema bivšem igraču Saši Marjanoviću i ;to treba da rešimo do sutra, kada se odlučuje. To je jedina primedba i oni kažu da će Radnički dobiti licencu ukoliko ovaj nedostatak otkloni, a to će biti otklonjeno, ako i nije već u toku dana. Tako da je izvesno da će Radnički dobiti tu licencu sutra", rekao je Ilić. Da bi Radnički nastupio u kvalifikacijama za Ligu Evropa, potrebno je da licenca bude oduzeta Vojvodini ili Mladosti. Mladost je prema podacima Narodne banke izašla iz blokade 18. maja, što nije slučaj i s Vojvodinom, koja je u blokadi od 14. decembra prošle godine.

19:13 - FMP pobedio DinamikKošarkaši FMP-a pobedili su danas u Železniku Dinamik sa 89:75 (20:20, 27:19, 20:18, 22:18) u 11. kolu Super lige Srbije.FMP je do pobede predvodio Dejan Davidovac sa 18 poena i šest skokova, dok je Filip Čović dodao 16, uz osam asistencija.U ekipi Dinamika istakao se Kimani Frend sa 28 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je ;Marko Čakarević dodao 22 poena.Posle izjednačene igre u prvoj četvrtini, FMP je utakmicu praktično rešio u drugoj deonici, u kojoj je igrao izuzetno dobro, pre svega u napadu. Dinamik je u nastavku meča u par navrata uspeo da delimično uhvati priključak, ali ekipa Miroslava Nikolića nije uspela da dodje do preokreta.FMP se posle 11 utakmica nalazi na trećem mestu sa sedam pobeda i četiri poraza, dok je Dinamik peti sa četiri trijumfa i sedam poraza.18:45 - Ana Bjelica: Pokazale smo superiornostSrpska odbojkašica Ana Bjelica ocenila je posle današnje pobede nad Kiprom da je ženska reprezentacije pokazala superiornost i znatno veći kvalitet od svih rivala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Važna pobeda, treća u nizu u kvalifikacijama. Sva tri meča smo dobili 3:0, što mislim da je veliki uspeh, s obzirom na to da smo se okupili tri dana pre početka kvalifikacija. Sve igračice su danas dobile priliku da igraju... Mislim da smo pokazali da smo superiorniji od drugih timova. Nadam se da ćemo uspeti to da pokažemo i protiv Slovačke i Poljske", rekla je Bjelica za sajt Odbojkaškog saveza Srbije Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije lako je danas pobedila Kipar sa 3:0 u setovima (25:10, 25:12, 25:15), u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

18:00 - Grbić: Zadovoljan sam rezultatomSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je najbitnije što je protiv Danske ostvarena maksimalna pobeda, kao i da mu je drago što je uspeo da pruži šansu igračima koji nemaju često priliku da igraju. "Najvažnija stvar od svega je da smo pobedili sa 3:0, kao i što je par igrača dobilo priliku da igra, a koji inače ne bi imali toliko šansi. Sve je proteklo kako sam planirali. Zadovoljan sam rezultatom", rekao je Grbić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije. Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Dansku sa 3:0 u setovima (25:23, 34:32, 25:19), u drugom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. "Današnja utakmcia je bila, nadam se, lepa lekcija. Lepa lekcija iz razloga zato što bi iz ovog meča igrači trebalo da shvate da i kada nisi na svom nivou i kada protivnik počne da igra bolje, i kada krene nervoza i nesigurnost, možeš da pobediš", rekao je Grbić.

17:25 - Del Potro opet propušta Rolan Garos?Argentinac Huan Martin del Potro mogao bi opet da propusti Rolan Garos. Del Potro nije igrao u Parizu od 2012. kada ga je u četvrtom kolu eliminisao Rodžer Federer. On je izgubio ove nedelje na turniru u Lionu od Portugalca Gaštaa Elijaša. "Bio je to loš dan za mene. Imam bolove u leđima i ramenu. Otići ću u Pariz i tamo odlučiti da li ću se spremati za turnir i igrati", rekao je Del Potro. Argentinac je trenutno 30. na ATP listi, a ove godine je nastupio na svega nekoliko turnira.17:10 - Odbojkašice Srbije ubedljive protiv KipraŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije lako je danas pobedila Kipar sa 3:0 u setovima (25:10, 25:12, 25:15), u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je, posle 58 minuta igre, ostvarila i treću pobedu u Grupi B druge runde evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srpske odbojkašice će sutra imati slobodan dan, a u subotu će od 18.00 igrati protiv Slovačke.16:40 - Srpski odbojkaši pobedili i DanskuMuška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedili su danas Dansku sa 3:0 u setovima (25:23, 34:32, 25: 19), u drugom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srpski odbojkaši su ostvarili drugu pobedu na turniru u Zagrebu. Sledeću utakmicu igraće sutra od 17.30 protiv Švajcarske.16:10 - Gael Kliši odlazi iz Mančester sitijaFrancuski fudbaler Gael Kliši napustiće Mančester siti po isteku ugovora 30. juna, saopštio je danas engleski klub. "Gael je bio važan igrač za klub i želim mu sve najbolje u budućnosti. Bio je izuzetan, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Zauvek će biti upamćen", naveo je sportski direktor kluba Čiki Begirištajn. Kliši je u Siti došao 2011. godine i od tada osvojio dve titule u Premijer ligi i dva Liga kupa, uz više od 200 nastupa za taj klub. "Ovo je bilo posebnih šest godina za mene u Sitiju", piše u Klišijevoj poruci objavljenoj na klupskom sajtu. Mančester siti je zahvalio Klišiju za period proveden u klubu i poželeo mu sreće u budućnosti.15:40 - FK Crvena zvezda i Telekom produžili saradnjuFudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas novi sponzorski ugovor sa kompanijom Telekom Srbija. "Verujemo da će ugovor doprineti još boljim poslovnim rezultatima Telekoma, dok će Zvezdi pomoći da nastavi sa finansijskom stabilizacijom kluba u ostvarivanju što boljih sportskih rezultata", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić po potpisivanju ugovora. Ugovor su potpisali Terzić i generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk, važiće još godinu dana, a Zvezda i Telekom su partneri od 2011. Kako se navodi u saopštenju Zvezde, novim ugovorom je predviđena "još čvršća saradnja na obostrano zadovoljstvo". Terzić je naveo da je Telekom "pravi partner srpskom sportu i veoma društveno odgovorna kompanija". Direktor crveno-belih je naveo da je potpis ugovora dokaz da je Telekom zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Zvezdom. "Za rukovodstvo Zvezde, zaposlene, navijače i celu sportsku javnost, ovo je jasna poruka da u najjačoj državnoj kompaniji imamo prijatelja i ujedno dokaz da su odnosi klupskog i državnog rukovodstva na najvišem nivou", rekao je Terzić.

15:11 - Rukometašice Lekić i Damnjanović se vratile u reprezentacijuSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović saopštio je spisak za utakmice protiv Italije u baražu za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, na kome su Andrea Lekić, Sanja Damnjanović i Marija Lojpur.Rukometašice Srbije će 10. juna od 16.30 u Padovi igrati protiv Italije, a revanš je četiri dana kasnije od 18 časova u Nišu. Kako je saopštio Rukometni savez Srbije, Obradović je pozvao 18 rukometašica, a posle dužeg vremena u sastavu će biti igračice koje su bile deo ekipe koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine, Sanja Damnjanović, Andrea Lekić i Marija Lojpur.Na spisku su golmani: Nika Kolundžić i Kristina Graovac.Leva krila: Sanja Radosavljević i Timea Milošević.Desna krila: Katarina Krpež-Šlezak i Željka Nikolić.Pivoti: Marija Lojpur, Jovana Milojević i Sladjana Pop-Lazić.Bekovi: Jovana Stoiljković, Sanja Damnjanović, Andrea Lekić, Tamara Georgijev, Marija Obradović, Jelena Lavko, Marina Dmitrović, Andjela Janjušević i Sandra Kuridža.Rukometašice će se okupiti 29. maja u Beogradu.Svetsko prvenstvo održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

14:19 - Junajted i Siti uplaćuju milion funti za porodice žrtava u MančesteruMančesterski fudbalski klubovi Junajted i Siti saopštili su da će zajedno uplatiti milion funti u fond za pomoć porodicama žrtava napada u Mančesteru. "Mi predstavljamo jedinstven odgovor na ovu tragediju", rekao je izvršni direktor Mančester junajteda Ed Vudvord. Fond za pomoć porodicama osnovao je Crveni krst Velike Britanije posle napada u Mančesteru u kome su poginule 22 osobe, a 64 povredjene. Napad se dogodio u ponedeljak uveče u dvorani u Mančesteru po završetku koncerta američke pop pevačice Arijane Grande. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), do podneva po britanskom vremenu prikupljeno je više od tri miliona funti. U Velikoj Britaniji danas je održan minut ćutanja za poginule u napadu.

13:27 - Kolman objavio spisak reprezentacije Velsa za SrbijuSelektor reprezentacije Velsa Kris Kolman objavio je danas spisak 26 fudbalera koji će konkurisati za predstojeću utakmicu protiv Srbije u Beogradu.

VELS BEZ BEJLA NAPADA SRBIJU: Remzi i Alen predvode Velšane u kvalifikacijama za Mundijal

12:30 - Hamilton najbrži na prvom treningu u Monaku

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka. Trostruki svetski šampion prevezao je krug za minut i 13,4 sekunde. Drugi je bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa zaostatkom od 0,196 sekundi, a treći Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,346 sekundi. Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je četvrto mesto sa zaostatkom od 0,366 sekundi, a peti je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,429 sekundi. Bivši svetski prvak Kimi Raikonen iz Ferarija zauzeo je sedmo mesto sa zaostatkom od 0,739 sekundi. U prvih pet trka u šampionatu Hamilton i Fetel ostvarili su po dve pobede, a nemački vozač je prvi u plasmanu sa šest bodova više. Bivši svetski prvak Dženson Baton vratio se u bolid Meklarena za trku u Monaku i zauzeo je 14. mesto. On je zamenio Feranda Alonsa koji će voziti trku Indijanapolis 500. Drugi trening vozi se kasnije danas, u subotu od 14 časova su kvalifikacije, a trka za Veliku nagradu Monaka je dan kasnije u isto vreme.

11:00 - Fudbaleri Junajteda posvetili trofej LE žrtvama u MančesteruFudbaleri Mančester junajteda posvetili su trofej Lige Evropa poginulima u napadu u Mančesteru, preneli su danas britanski mediji. Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su sinoć Ligu Evropa, pošto su u finalu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0 golovima Pola Pogbe u 18. i Henriha Mhitarjana u 48. minutu. Junajted je tom pobedom izborio direktno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, ali je i osvojio jedini trofej koji mu je do sada nedostajao.Uoči takmice održan je minut ćutanja za žrtve koje su poginule u napadu u Mančesteru, u ponedeljak uveče, u eksploziji na koncertu američke pevačice Arijan Grande. Tada su poginule 22 osobe, a povredjene su 64. "Ovaj trofej posvećujem žrtvama. Ovo je samo fudbal, ali ono što se dogodilo u ponedeljak je užasno. Želimo mir u svetu i poštovanje. To se dogodilo u Mančesteru, ali svi u svetu moramo da budemo ujedinjeni u borbi za mir, da ne bude više napada. Bilo nam je teško da treniramo u utorak, ali trener nam je rekao da je osvajanje trofeja jedino što možemo da uradimo za njih", rekao je fudbaler Junajteda Ander Erera. Junajted je ove sezone osvojio i Liga kup i Komjuniti Šild, ali je sezonu završio na šestom mestu na tabeli sa 24 boda manje od šampiona Čelsija. "Uvek imate veliki motiv kada obučete dres Junajteda, pošto znate da predstavljate najveći engleski klub i jedan od najvećih na svetu. Znamo da smo mogli bolje u Premijer ligi, ali završili smo sezonu sa Liga kupom i Ligom Evropa i to je fantastično. Igrali smo u finalu kao veliki tim i mislim da navijači mogu da budu ponosni na nas", naveo je Erera.Strelac prvog gola u finalu Pol Pogba rekao je da je ekipa igrala za Englesku i za Mančester. "Ovakve stvari su veoma tužne, gde god da se dogode. Morali smo da budemo koncentrisani. Mančester - pobedili smo za njih. Igrali smo za Englesku, igrali smo za Mančester, igrali smo za njih - ljude koji su umrli", rekao je Pogba, koji je prošlog leta za 89 miliona funti prešao u Junajted. Trofej Lige Evropa, jedini koji je nedostajao Mančester junajtedu, podigao je sinoć i kapiten Vejn Runi. "Fudbal neće vratiti izgubljene živote, ali za nas je bilo najvažnije da pokušamo da vratimo malo radosti u Mančester. Poznajemo ljude koji su bili na tom koncertu i nije nam lako, to nije lak trenutak ne samo za Mančester nego za celu Englesku. Ali, morali smo da izadjemo na teren i da odigramo dovoljno dobro da osvojimo trofej", naveo je 31-godišnji napadač. Runi nije mogao da kaže da li mu je utakmica protiv Ajaksa bila poslednja u dresu Junajteda. "Ne znam. Iskreno, ne znam. Provešću vreme sa porodicom, moram da donesem neke odluke, a to ću uraditi u narednih nekoliko nedelja", rekao je Runi. Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da je napad u Mančesteru dao veći značaj trijumfu u Stokholmu. "Ovaj trofej mi mnogo znači, pošto je prvi evropski sa Junajtedom i posle svega što se desilo, lepo je vratiti trofej u Mančester. Ovo je bila teška nedelja za grad Mančester i srećni smo što smo osvojili trofej za ljude koji su patili. Osvojili smo trofej koji ovaj klub nikada nije do sada i zaista smo zadovoljni", rekao je španski fudbaler.

10:30 - Barselona: Puna podrška MesijuŠpanski fudbalski klub Barselona pružio je podršku prvoj zvezdi tima Lionelu Mesiju posle odluke da mu se potvrdi kazna od 21 meseca zatvora zbog utaje poreza. Vrhovni španski sud potvrdio je odluku suda u Barseloni posle optužbi da su Mesi i njegov otac Horhe između 2007. i 2009. godine utajili 4,1 milion evra na osnovu marketinških prava. "Barselona daje punu podršku Mesiju i njegovoj porodici, koju je kontaktirao predsednik Djozep Marija Bartomeu. Mesijeva porodica je zahvalna na podršci, ne samo zbog gesta, već i reči podrške. Barselona će nastaviti da bude uz Lionela", navodi se u saopštenju katalonskog kluba. Mesi, osvajač rekordnih pet Zlatni lopti, prema španskom zakonu neće morati da služi kaznu u zatvoru je kazna manja od dve godine i ranije nije imao sličnih prekršaja. Mesijevi advokati su najavili žalbu i na odluku Španskog vrhovnog suda.

09:28 - Murinjo: Dobra sezona Mančester junajtedaTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je osvajanje Lige Evropa potvrda kvaliteta ekipe, za koju je u pojedinim trenucima ove sezone mislio da je "najgora na svetu". Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su sinoć Ligu Evropa, pošto su u finalu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0 golovima Pola Pogbe u 18. i Henriha Mhitarjan u 48. minutu. Junajted je tom pobedom izborio direktno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, ali je i osvojio jedini trofej koji mu je do sada nedostajao. Morinjo je osvojio tri trofeja u prvoj sezoni na Old Trafordu, osim Lige Evropa, ekipa je osvojila i Liga kup i Komjuniti Šild, ali je sezonu u Premijer ligi završila na šestom mestu. "U lošoj sezoni, u sezoni u kojoj sam ponekad mislio da je moja ekipa najgora na svetu, kada sam ponekad bio i najgori trener na svetu, uspeli smo da osvojimo trofeje i da se plasirao u Ligu šampiona, ne zahvaljujući drugim ili trećim mestom na tabeli, nego osvajanjem trofeja Lige Evropa. Imaćemo čast da igramo u Superkupu Evrope i da igramo protiv pobednika Lige šampiona, pa mislim da je sezona bila zaista dobra", rekao je Morinjo. Portugalski trener dodao je sinoć pobedila ekipa koja je poštovala protivnika i uspela da iskoristi njegove slabosti. "Ovo je pobeda fantastične grupe, zasnovana na pragmatizmu i skromnosti. Nema pesnika, samo skromnih ljudi", naveo je bivši trener Real Madrida, Čelsija i Porta. Murinjo je osvojio Ligu šampiona sa Portom i Interom, a šampionske titule u Engleskoj, Španiji i Italiji, ali, kako je rekao, trijumf u Ligi Evropa smatra najvećim uspehom. "Ovo je za mene najveći uspeh u karijeri pošto je trofej koji sam poslednji osvojio. Tako ja gledam na stvari. Naravno, Liga šampiona je veća od Lige Evropa, ali ovo je moj poslednji trofej, a taj uspeh vam je najdraži. Osećaj je fantastičan", naveo je Murinjo.

Žoze Murinjo, foto: Reuters
Žoze Murinjo, foto: Reuters

08:48 - Odbojkašice Srbije pobedile ČeškuŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na turniru evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je u Varšavi pobedila Češku sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18 i 26:24. Srbija je meč drugog kola na turniru B grupe II runde evropskih kvalifikacija dobila za 80 minuta igre. Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 29 poena, Brankica Mihajlović je upisala 11, a Stefana Veljković 10 poena. Srbija je bolje počela meč i povela sa 8:4, ali je Češka zatim smanjila na 12:10, pa na 15:14. U nastavku prvog seta Srbija je bila superiornija, pa je taj deo igre dobila sa 25:19. U drugom setu, Srbija je kao u prvom od starta imala prednost da bi Češka ponovo sredinom seta uspostavila rezultatsku ravnotežu. Srbija je, ipak, kada je bilo najpotrebnije zaigrala angažovano i povela sa 17:12, pa sa 21:13, a drugi set je dobila sa 25:18 za prednost od 2:0. Čehinje su na početku trećeg seta vodile sa 8:3, pa zatim sa 12:5, da bi Srbija serijom 7:0 stigla do vodjstva od 15:14. Izabranice Zorana Terzića su u završnici zaigrale bolje i stekle tri poena prednosti. Srbija je imala dve meč lopte (24:22), Čehinje su uspele da izjednače, ali ne i da spasu treću meč loptu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track