ĐURĐEVIĆ ZA KURIR: Kad se samo setim ubijenih saigrača...
Foto: Dado Đilas

Partizanov junak

ĐURĐEVIĆ ZA KURIR: Kad se samo setim ubijenih saigrača...

Fudbal -

Sećam se lica igrača kad sam tek došao, bili su utučeni zbog Zaglebja i loših rezultata u prvenstvu. Preokret je započeo dolaskom Nikolića, kaže prvi strelac Superlige

Ko bi rekao na početku sezone, posle silnih trzavica u klubu, što zbog turbulentnih izbora za predsednika, što zbog loših rezultata, da će Partizan na kraju sezone osvojiti - duplu krunu! Čak ni najverniji partizanovci nisu verovali u ovaj scenario, ali ima onih koji jesu, a jedan od njih je Uroš Đurđević. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde donelo je renesansu Partizanu dolaskom u Humsku. Đurđević, međutim, kao najlepša priča u tužnoj srpskoj fudbalskoj svakodnevici, ne želi da dodatno raspaljuje vatru.

- Ne bih se u trenucima slavlja vraćao na to što je bilo prošlog leta kada sam dolazio u Partizan. Pokazao sam da sam profesionalac, tako da je i ta Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije došla u pravom trenutku za mene kao napadača, da mi podigne samopouzdanje pred odlazak na Evropsko prvenstvo sa mladom reprezentacijom. To takmičenje mi je veoma važno - istakao je za Kurir Uroš Đurđević, koji se već juče ujutro odazvao selektoru Nenadu Lalatoviću.

Leonardo
Leonardo

Ko je zaboravio jul i avgust 2016. godine neka ima na pameti da su crno-beli ispali od Zaglebja u Evropi, da je sledio remi sa Bačkom u Novom Sadu, pa porazi od Napretka, Vojvodine i Spartaka u Subotici. A onda je krenula serija pobeda.

- Sećam se lica mojih saigrača kad sam tek došao. Bili su totalno utučeni zbog Zaglebja, ali i loših rezultata u prvenstvu. Mislim da je preokret započeo dolaskom Marka Nikolića. Vratio je veru ekipi, počeli smo da igramo bolje i onda su došli moji golovi. Ipak, ništa ne bih postigao sam bez saigrača. Pogledajte samo kakva nam je odbrana, primili smo najmanje golova u ligi, zato zasluge idu svima podjednako. Kruna sezone došla je pobedom u finalu Kupa nad Zvezdom.

- Mogli smo i ubedljivije da pobedimo, ranije da zatvorimo meč sa još nekim golom. Ali ne treba ni tražiti previše. Ipak smo odigrali jednu dobru utakmicu protiv odlične Zvezde koja je isto imala svoje šanse. Ispalo je da je odlučio taj jedan naš gol iz prekida - jasan je Đurđević. Pred kraj finala Kupa sa tribina se začulo skandiranje „Uroše, ostani“, ali junak mnogih Partizanovih pobeda i strelac 24 gola kaže da se njemu i ne žuri iz Humske.

- Iskreno, čuo sam samo skandiranje Blekiju Milenkoviću, a što se tiče tog pitanja da li ću ostati ili otići, mogu samo reći da sam ja igrač Partizana i da mi se nikuda ne žuri. Radiću sve u dogovoru s klubom, ali sada prvo da odem na Evropsko prvenstvo u Poljsku - skroman je mladi fudbaler. Dejan Petković

Ludnica na splavu crno-bela Fešta do zore ODE NIKOLIĆ U PEVAČE Crno-beli su do jutra slavili duplu krunu. U stvari, kako ko. Stručni štab je dočekao zoru na prestoničkom splavu, dok su neki igrači otišli svojim kućama oko jedan sat iza ponoći, pre svih reprezentativci Uroš Đurđević i Marko Janković. U centru pažnje bio je trener Marko Nikolić, koji se čak latio mikrofona tokom šampionske večeri i zapevao stihove jedne navijačke pesme, nakon čega je nastao pravi delirijum među prisutnima. A pored njega najveseliji su bili i predsednik kluba Milorad Vučelić, sportski direktor Ivica Iliev...

Pismo Leonardov emotivni oproštaj Leonardo, jedan od najboljih igrača Partizana u ovoj sezoni, na emotivan način se oprostio od navijača i time najavio odlazak iz kluba. - Želim da zahvalim Partizanu i njegovim navijačima za ljubav koju su mi pružili tokom prethodnih godinu dana. Veoma sam ponosan što smo osvojili duplu krunu za ovaj fantastični klub i nemam reći da opišem ljubav koju osećam za sve vas - napisao je Brazilac na Instagramu i dodao: - Želim da znate da ova ljubav nikad neće prestati. Moje srce ostaje sa vama i nemam dovoljno reći da opišem koliki je bio vaš značaj u mom životu, i ličnom i sportskom. Sa sobom u Brazil ne nosim samo dva trofeja već i ljubav, koja je najvažnija u životu. Bila je čast imati pored sebe najbolje ljude na svetu.

Hit fotka Sandra Partizan ulovila Vučelu I Sandra Partizan je slavila duplu krunu. Poznata navijačica Partizana se pre finala slikala sa predsednikom crno-belih Miloradom Vučelićem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Što je nagrada za Italijana - to je kazna za Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track