(VIDEO) KLETVA JE BAČENA NA MARAKANI: Evo kako je počelo prokletstvo Juventusa koje i dalje traje
Foto: Foto: Reuters

CRNA MAGIJA U FUDBALU

(VIDEO) KLETVA JE BAČENA NA MARAKANI: Evo kako je počelo prokletstvo Juventusa koje i dalje traje

Fudbal -

Fudbalski klub Juventus doživeo je i peti uzastopni poraz u finalu Lige šampiona pošto je izgubio od Real Madrida sa 1:4, i time nastavo 'prokletstvo' koje ga prati u elitnom evropskom takmičenju.

Sve dobro urađeno u prethodnih devet meseci, uključujući i šampionsku titulu u svojoj zemlji za fudbalere Juventusa izgubio je veći deo dragocenosti pošto u Kardifu nisu podigli popularni 'ušati pehar'.

foto: Foto: AP

Prokletstvo koje prati 'staru damu' nikako ne prestaje, a kako je verovati dobro obaveštenim fudbalskim izvorima koji se pored taktike i analize igrača bave i 'crnom magijom' u fudbalu, svojevrstan sunovrat italijanskog prvaka počeo je baš na beogradskoj Marakani.

Nema sumnje da je Juventus klub koji važi za najvećeg gubitnika, iako se postavlja bitanje da li vicešampion Evrope uopšte može da bude okarakterisan kao gubitnik.

'Stara dama' je juče upisala sedmi poraz u finalima Lige šampiona i time postavila ne tako atraktivan rekord, a mnogi krivca za to vide u nekoj 'natprirodnoj sili'.

Juventus je do sada dva puta bio prvak Evrope. Prvi put 1985. godine kada su na "Hejselu" golom Platinija slavili nad Liverpulom u tragičnoj utakmici kada je poginulo 39 navijača. Drugi put su pehar Lige šampiona podigli 1996 godine kada su na rimskom "Olimpiku" bili bolji od Ajaksa posle penala.

Od tada do dana današnjeg 'stara dama' bila je nadomak 'ušatog trofeja', ali nije uspela da ga unese u svoje vitrine.

A da se podsetimo svih nesrećnih finala. Sve je počelo daleke 1973. godine na beogradskoj Marakani. Ajaks je slavio nad Juventusom sa 0:1 i naneo prvi poraz u finalu LŠ. To je bio samo početak prokletstva koje taje i dan danas. Hamburg je slavio nad Juvenstusom 0:1 u sezoni 1982/83 i tako im naneo još jedan bolan poraz.

Na Olimpijskom stadionu u Minhenu 1997, kao branioce titule tukla ih je Borusija iz Dortmunda, nastavilo se neuspesima Reala (1998), Milana (2003) i Barselone (2015), a evo okončala najubedljivijim porazom u završnoj predstavi elitnog takmičenja.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vučelić je 100% u pravu. Evo i zašto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track