Hrvatske siledžije puštene iz ćorke!

Skandal u Austriji

Hrvatske siledžije puštene iz ćorke!

Fudbal -
Huligani koji su se u Beču iživljavali nad Miodragom Jovanovićem i njegovim sinom na volšeban način se našli na slobodi

Pa gde to ima?Hrvatski huligani koji su prošle nedelje u Beču prebili Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina pušteni su iz pritvora i protiv njih pravosudni organi Austrije neće pokrenuti krivični postupak! Kurir saznaje od izvora iz bečke policije da su se Austrijanci na ovakav potez odlučili jer se plaše širenja međuetničkih trzavica na svojoj teritoriji, budući da su i srpska i hrvatska zajednica veoma jake i brojne.- Austrija je uspela da sačuva red i mir između Srba i Hrvata tokom ratova devedesetih, pa neće dozvoliti da se stvar otme kontroli zbog fudbalskih utakmica i huligana. Ne pridaje se publicitet tom sukobu jer među 200.000 Srba i 200.000 Hrvata ima dovoljno usijanih glava spremnih da prave probleme - rekao je naš izvor.Istragom je utvrđeno da je u iživljavanju nad Jovanovićima učestvovao i Hrvat iz Nemačke čije je otac poznati general hrvatske vojske. Huligan već godinama živi s majkom, a u glavni grad Austrije došao je na poziv prijatelja. Sumnja se i da su zbog njega uticajne ličnosti iz Hrvatske urgirale da siledžije napuste pritvor, ali je presudila ipak želja austrijskih vlasti da se zataška što pre slučaj.

Mediji ignorišu događajZa pet dana, koliko je prošlo od skandaloznog prebijanja Jovanovića, jedino je list Kronen cajtung od austrijskih medija obavestio javnost o teškom incidentu. Kao ilustracija poslužila je slika hotela „Frans“, ispred kojeg je došlo do susreta nesrećnih Jovanovića i huligana.

Dečak preživeo šokMali V. J., kojeg su hrvatski huligani maltretirali, skinuli mu dres Crvene zvezde i kasnije urinirali po njemu, pregledan je u jednoj bolnici i ustanovljeno je da ima lakše povrede. Ipak, pretrpeo je pravi psihički šok, jer nije mogao da zamisli da će mu se desiti tako nešto.Pretučeni otac Miodrag Jovanović plaši se za bezbednost porodice, a najviše za sina, koji je bio u lošem psihičkom stanju.

Čeka ga dresFudbalski klub Crvena zvezda oseća odgovornost što je mali V. J. imao obeležje ovog kluba te će pokušati da stupi u kontakt s njim i njegovom porodicom. Takođe, ljudima iz Ljutice Bogdana 1a želja je da svom malom navijaču poklone novi crveno-beli dres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track