MOMČILO VUKOTIĆ, LEGENDA PARTIZANA: Očekujem barem plasman u Ligu Evrope
Momčilo Vukotić, Foto: Promo/Turnir prijateljstva

Liga šampiona zavisi od žreba

MOMČILO VUKOTIĆ, LEGENDA PARTIZANA: Očekujem barem plasman u Ligu Evrope

Fudbal -

Na drugoj utakmici polufinala Turnira prijateljstva, u kojoj je Osijek na penale izbacio Rijeku, zatekli smo dobro poznato lice – Momčila Vukotića, legendarnog asa Partizana.

Doskorašnjeg rekordera crno-belih po broju utakmica (791) i aktuelnog rekordera po broju postignutih golova (339), na početku razgovora pitali smo kako ocenjuje napredak Turnira prijateljstva, s obzirom da je redovan gost.

– Kao što sam rekao mnogo puta, ideja za ovaj turnir i sve što je urađeno je izvanredno. Svaki put mi evocira uspomene i podseti na moje fudbalske početke. Kao što su bili pionirski turnir u Boru i turnir za omladince na Kvarnerskoj rivijeri. Ovo je sjajna prilika za momke da pokažu kvalitet u konkurenciji vršnjaka iz celog regiona i da se uporede sa njima. Ali i da se druže i stiču dragocena prijateljstva.

Počasni predsednik ste omladinske škole Partizana. Šta za nove generacije znači dupla kruna iz minule sezone?

– Dupla kruna je veliki uspeh, u svakom slučaju. Značaj tog rezultata će se ogledati i kroz dodatni motiv za našu decu da još kvalitetnije rade i očekuju šansu u prvom timu. To je veoma važno da bismo produžili kontinuitet dobrih rezultata.

Često ste tokom sezone isticali značaj Leonarda i Đurđevića?

– S obzirom na učinak i kvalitet potpuno je jasno da su njih dvojica bili veoma bitan faktor igre Partizana. Imati prvog strelca lige je velika stvar, a imati prvu dvojicu je ogromna prednost.

Partizan u novu sezonu kreće sa novim trenerom. Marko Nikolić je otišao, a na kormilo se vratio Miroslav Đukić?

– Marko Nikolić je napravio dobru selekciju i sada je pitanje šta će biti tokom prelaznog roka. Đukić je već radio u Partizanu, ima iskustva, a čeka ga veliki izazov, pre svega kroz evropske kvalifikacije. Očekujem da Partizan pokuša da ostvari bar plasman u Ligu Evrope.

Kako vidite poziciju Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

– Rezultat će u velikoj meri zavisiti od žreba. Partizan je u grupi favorita i mislim da ima šanse da prođe prve prepreke. U svakom slučaju i eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi bio velika stvar za klub u igrače – istakao je Momčilo Vukotić.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Promo/Turnir prijateljstva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tadić+Mitrović=Goleada! Tandem od kojeg drhte golmani, a budi nadu kod srpskih navijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track