(KURIR TV) RADOSAV PETROVIĆ: I moja želja je Partizan...
Foto: Nebojša Mandić

SANJA O CRNO-BELOM DRESU

(KURIR TV) RADOSAV PETROVIĆ: I moja želja je Partizan...

Fudbal -

U intervju za Kurir sport Radosav Raća Petrović priča o "orlovima", njihovom putu kroz kvalifikacije za plasman na SP u Rusiju 2018. godine, o svojim očekivanjima od mlade reprezentacije na EP u Poljskoj i mogućnosti da se vrati u Humsku odakle je 2011. godine otišao u Blekburn.

Kako ste vi videli meč sa Velsom?

- Kakve je euforija pre utakmice bila svi smo mislili da će biti lagana pobeda. Međutim, prošle godine na EP u Francuskoj smo mogli svi da vidimo kakva je ekipa Velsa, bez obzira što im nije igrao najbolji igrač Geret Bejl. Kako se meč razvijao, moguće je da se na kraju ovaj bod ispostavi kao odlučujući za naš plasman. Nismo briljirali, ali na ovakvim utakmicama se ne umire u lepoti, važan je samo rezultat. Na našu sreću i Irci su igrali nerešeno, pa smo i dalje prvi na tabeli i nema razloga da budemo pesimisti. Još četiri meča su do kraja kvalifikacija, sa dve pobede kući i bar jednim dobrim rezultatom na strani, sačuvaćemo prvo mesto - veruje Petrović.

Da li treba da brine činjenica što naš tim gostuje Irskoj u Dablinu i Austriji u Beču?

- Prethodnih godina se pokazalo da mi bolje igramo u gostima nego kod kuće. Dobro se sećam one utakmice protiv Austrije u Beču, kada smo ih dobili 3:1 u kvalifikacijama za odlazak na SP u Južnu Afriku. Razvalili smo ih tamo, žargonski rečeno. Ponovo ćemo imati veliku podršku publike i zato mislim da bi taj duel mogao da bude lakši nego onaj prvi u Beogradu. Važno je da se mi na kraju plasiramo, a kad prođu kvalifikacije niko se neće sećati da li smo pobedili Vels ili smo igrali nerešeno.

Šta očekuješ od mlade reprezentacije na EP u Poljskoj?

- Ovu generaciju naši navijači već dobro poznaju. Pokazali su talenat na velikim takmičenjima za mlađe kategorije, pa nema razloga da ne nastave tako i na predstojećem prvenstvu. Biće im teško, čak mislim teže nego na Novom Zelandu na SP, jer najbolji fudbal se igra u Evropi i ovde će se 12 ekipa nadati svom dobrom rezultatu. Naša prednost je što se naši momci dobro poznaju, igraju dugo zajedno, članovi su uglavnom evropskih ekipa gde su neki i nosioci igre, a imaju i dobrog selektora.

Kakvi su planovi u karijeri? Prelazak u Sporting je bio promašaj, ali je zato polusezona u Rio Aveu bila uspešna i nadoknadila je dosta toga propuštenog u Lisabonu.

- Javljam se na prozivku u Sporting, počinjem pripreme sa ekipom za novu sezonu. Tako se razvijala prošla sezona, ali da mogu vratiti film unazad, opet bih krenuo istim putem, jer meni je poziv Sportinga bio veliki izazov. Želeo sam da dođem, kasnije se kockice nisu složile kako treba. Igrali su ispred mene izuzetno kvalitetni fudbaleri, pa je usledila pozajmica u Rio Ave. Moja želja je da se sad vratim u Sporting i da nastavim gde sam stao.

Da li to znači da u planovima ne postoji šansa za povratak u Partizan, uprkos velikoj želji grobara da te vide ponovo u timu?

- To je i moja želja, ali stvari su tu jasne. Ugovor mi traje još tri godine i Sporting se pita u svemu. Međutim, u fudbalu se sve može promeniti preko noći, zato ne bih davao konačni sud.

kurir.rs / Dejan Petković

foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mejveder vs Mekgregor - sportska PREVARA veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track