LUKA MODRIĆ POD ISTRAGOM: Fudbaler se sumnjiči da je lagao na sudu za Zdravka Mamića
Foto: EPA / Andy Rain

NIJE SE SEĆAO NIČEGA

LUKA MODRIĆ POD ISTRAGOM: Fudbaler se sumnjiči da je lagao na sudu za Zdravka Mamića

Fudbal -

Kapiten hrvatske reprezentacije i as Real Madrida Luka Modrić posle svog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću gde je na većinu pitanja odgovorio sa 'ne sećam se' nalazi se pod istragom.

Opštinsko državno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv Luke Modrića zbog postojanja sumnje da je na svedočenju na Županijskom sudu u Osijeku dao lažni iskaz.

Tim povodom iz suda su se oglasili zvaničnim saoštenjem.

"Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku otvorilo je postupak protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku počinio krivično delo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza iz članka 305. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (19. 6. 2017.)", stoji u uvodu saopštenja koje je prosleđeno javnosti.

U nastavku saopštenja piše:

"Postoji osnovana sumnja da je 13. juna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku, tokom rasprave u krivičnom predmetu protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina (1970.) i drugih, zbog kaznenog dela zloupotrebe položaja i vlasti iz člana 291. stavka 1. i 2. KZ/11; prvo je bio upozoren da je kao svedok dužan da govori istinu i da je davanje lažnog iskaza krivično delo; ispitan je u svojstvu svedoka i neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja sa fudbalskim klubom iz Zagreba u razmeri 50:50 posto) potpisao 10. jula 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju sa navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja.

Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen deo njegovog iskaza datog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala 30. avgust 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u vezi podele transfernog obeštećenja, mislio samo na regulisanje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo da igra za inostrani fudbalski klub.

Osumnjičenom je istog dana poslat i poziv za privođenje dokazne radnje njegovog prvog ispitivanja", stoji u saopštenju.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA / Andy Rain

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa gde baš Budućnost?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track