BLATER O POREZU: Napao Federera, a brani Đokovića, Nadala i fudbalere
Foto: Fonet

Bole ga prozivke

BLATER O POREZU: Napao Federera, a brani Đokovića, Nadala i fudbalere

Fudbal -

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater, koji je optužen za korupciju, reagovao je na sve češće istrage o utaji poreza fudbalskih zvezda i konstatovao da su iz tih priča izuzete košarkaške NBA zvezde i bejzbol igrači.

Blater je istakao da su pod lupom samo fudbaleri, za razliku od ostalih sportista, a posebno je apostrofirao Rodžera Federera, koji je tokom karijere inkasirao više od 700 miliona evra.

foto: AP

"Zbog čega napadaju fudbalski svet? Niko ništa da kaže o Rodžeru Federeru, jednom od najvećih skupljača novca. On je nedodirljiv. Siguran sam da je tako jer sve radi ispravno", rekao je Blater.

On je uporedio Rodžera sa ostalim teniserima za koje, kako kaže, posluju transparentno.

"Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera. Nadal je na Manakoru, Mari u Londonu, a Đoković u Monte Karlu. Federeru stoji samo Švajcarska. Isto tako bejzbol i NBA zvezde nisu pod istragom", dodao je Blater.

foto: AP

Poslednji u nizu fudbalera koji su se našli u problemu zbog utaje poreza su Kristijano Ronaldo, Anhel di Marija, Žoze Murinjo...

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track