KURIR SAZNAJE KOKEZA ODLAZI: Džajić i Zečević na čelu FSS?
Foto: Nebojša Mandić, Printscreen

SPREMA SE SMENA NA TERAZIJAMA

KURIR SAZNAJE KOKEZA ODLAZI: Džajić i Zečević na čelu FSS?

Fudbal -

U Vučićevoj režiji - Ideja je da Dragan Džajić kao evropsko i svetsko ime obavlja protokolarne poslove s mesta predsednika, a da Žarko Zečević vuče glavne konce u Fudbalskom savezu

foto: Nebojša Mandić, Aleksandar Jovanović

Slaviša Kokeza uskoro napušta funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Kurir.

U režiji državnog vrha priprema se smena na čelu srpske kuće fudbala, a mesto predsednika trebalo bi da preuzme Dragan Džajić, dok bi u fotelju generalnog direktora seo Žarko Zečević.

Primopredaja dužnosti

- Kokeza insinuira da je Vučiću potrebniji za neke druge poslove u državi nego u fudbalu. Kao takav će otići mirno, bez pompe. Ideja je da se u Fudbalski savez Srbije vrati Dragan Džajić, koji bi kao priznato ime u evropskom i svetskom fudbalu obavljao protokolarne poslove s mesta predsednika, dok bi glavne konce vukao Žarko Zečević s pozicije direktora ili potpredsednika Saveza - kaže odlično obavešteni izvor Kurira, koji je želeo da ostane anoniman.

Dragan Džajić i Žarko Zečević nekad su bili rivali, dok su kao funkcioneri vodili Crvenu zvezdu i Partizan. To, naravno, nije prepreka da sada budu bliski saradnici.

Pomirenje s navijačima

- Poznato je da su obojica podržala Vučićevu kandidaturu za predsednika i da su obojica poštovaoci Srpske napredne stranke. Kao takvi, neće im biti teško da sarađuju, a Vučićeva ideja je da s njima dvojicom ujedno napravi balans između zvezdaša i partizanovaca i da smanji kritike na račun poslovanja Saveza, pred kojim je veliki izazov, pre svega izgradnja nacionalnog stadiona, a u sportskom smislu plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018 - jasan je naš izvor.

Džajić i Zečević juče se nisu javljali na telefon, kao ni Kokeza.

foto: Fonet, Dragan Kadić

Opozicija

TERZIĆ I POLEDICA JEDINI JAVNO TRAŽE KOKEZINU OSTAVKU

I dok mnogi ne žele javno da kritikuju lik i delo Slaviše Kokeze, Zvezdan Terzić i Mirko Poledica jedini su naglas tražili njegovu smenu u Fudbalskom savezu Srbije. Terzić je prošlog meseca ironično čestitao Kokezi na Partizanovoj tituli, dok ga Poledica smatra gorim predsednikom od Tomislava Karadžića.

foto: Nebojša Mandić, Printscreen

Šou u „Slagalici“

OTKUD KOKEZA U FUDBALU?!

Internetom i dalje kruži čuveno pitanje iz kviza „Slagalica“ - u kom sportu se proslavio Slaviša Kokeza. Odgovor „u fudbalu“ takmičaru je priznat kao tačan, iako je Kokeza vrhunac karijere ostvario u nižerazrednom Brodarcu.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Fonet, Dragan Kadić, Nebojša Mandić, Aleksandar Jovanović,

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto je dobro to što Kanga ne putuje na Maltu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track