(VIDEO) MILOJEVIĆ SE HVATAO ZA GLAVU POSLE REMIJA SA FLORIJANOM: Evo po čemu Zvezdin trener želi da se njegovi igrači ugledaju na Maltežane
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

MORA DA ISPRAVLJA NEDOSTATKE U HODU

(VIDEO) MILOJEVIĆ SE HVATAO ZA GLAVU POSLE REMIJA SA FLORIJANOM: Evo po čemu Zvezdin trener želi da se njegovi igrači ugledaju na Maltežane

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević čestitao je svojim igračima plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i izneo niz nedostataka koje je zapazio u revanšu sa Florijanom.

Specijalni izveštač Kurira sa Malte: Aleksandar Radonić

Zvezda je odigrala 3:3 na Malti i prošla dalje zahvaljujući pobedi u Beogradu (3:0).

"Čestitao bih igračima prolaz dalje, to je najvažnije. Utakmica u Beogradu je odlučila. Mi smo u fazi priprema, moramo da igramo zvanične utakmice, želimo da stignemo što dalje. Sa druge strane, pravimo tim i to traži dug proces", počeo je Vladan Milojević.

"Tražili smo da damo gol, da budemo mirniji. Moji igrači moraju da shvate. Ovo je drugačiji stil igre za koji mi nismo spremni. Preskaču igru, dubinski pasovi su nam pravili problem. Bili smo konfuzni i tako se kretao rezultat. Trebalo je da pobedimo,ali voleo bih da se ove greške zadrže na ovoj utakmici. To se ne prašta u Evropi. Moramo da se prilagođavamo protivniku. Naš sledeći rival je Irtiš", dodao je Milojević.

Strateg crveno-belih se uoči početka konferencije za medije držao za glavu...

"Ja sam temperamentan, reagujem burno. Ne smemo za šest minuta da izgubimo prednost. Mi smo Zvezda, nemamo šta da se krijemo. Hoću igrače koji igraju agresivno, koji traže loptu, da ona cirkuliše, neću komforan fudbal, sa dosta dodira. Mi ćemo to ispraviti, to balkansko, što mene izluđuje i nervira. Kad uhvatiš protivnika treba da ga demoliraš do kraja,a ne da ga pustiš. Priviknuće se oni na mene".

Fudbaler Florijane Varela je isključen u finišu utakmice jer je provocirao Milojevića.

"Varela nam je uzeo svaki vazdušni duel. Pravio nam je problem sa drugom loptom. Gestikulirao je... Ali to je priča o njemu, ne o meni. Temperamentni su, ne odustaju ni kod 1:3. Voleo bih da to imaju moji igrači, da imaju tu strast i želju za loptom i pobedom", rekao je Milojević i nastavio:

"Zadovoljan sam sa svim igračima, neki teže ulaze u formu, malo vremena smo zajedno. Moram da znam mogućnosti mojih igrača, sve je u hodu, umesto prijateljskih imam zvanične utakmice. Ali, biće sve to dobro".

Nije želeo da govori pojedinačno o igračima.

"Nikada ne pričam o igračima pojedinačno. Ne hvalim ih, a zamerke kažem njima. Neću da izdvajam bilo koga"

Sledi dvomeč sa kazahstanskim Irtišom.

"Irtiš ima tri igrača iz naše Superlige: Maslaća, Fofanu i Živkovića. Nisam se bavio sa njima. Oni su u 17. kolu prvenstva, znači da su u 'fulu'. Imaju veliki budžet, velika je vremenska razlika, nadam se najboljem. Pritisak je što već za pet dana putujemo u Kazahstan. Nije alibi, ali stvari rešavamo u hodu. Moramo da se spremimo i odmorimo. Da se prilagodimo za sledeće zadatke", zaključio je Vladan Milojević.

Dušan Anđelković bio je jedan od najboljih u Zvezdi.

"Znali smo da će biti teže nego u Beogradu. Ostvarili smo cilj. Hteli smo da pobedimo, ali nismo uspeli. Igrali su dugim loptama i pravili nam probleme. Dali smo gol na vreme, ali i primili ga pred odlazak na odmor. Dali smo potom još dva gola, ali i primili. Već razmišljamo o narednom protivniku. Krivo mi je što nismo pobedili jer smo imali šanse za pet ili šest golova", ocenio je Anđelković.

Osvrnuo se i na Irtiš.

"Irtiš je u takmičarskoj sezoni, igraju prvenstvo. Gledaćemo da popravimo realizaciju i ispravljamo greške. Put je naporan, ali iskreno ne razmišljamo o tome.Bolje je što je revanš pred nasim navijačima", završio je Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track