VUČELIĆ: Obućina nije uzeo novac iz Partizana
Milorad Vučelić, Foto: Dragan Kadić

Nije oštetio klub

VUČELIĆ: Obućina nije uzeo novac iz Partizana

Fudbal -

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva i fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić smatra da generalni sekretar Milan Obućina nije oštetio i prisvojio novac iz JSD Partizan.

Obućina je juče priveden zbog sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i novčano oštetio JSD Partizan, da je potpisivio naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

"Obućina nije "napunio džepove" sa 700.000 evra Partizanovih para, niti ga bilo ko za to optužuje. On je kao trodecenijski sportski funkcioner radio uvek u korist Partizana. Problemi sa kojima smo se svi zajedno u Partizanu suočavali nastali su zbog svojevremene blokade računa FK Partizan, te je, kako i treba, JSD priteklo u pomoć, pa se poslovanje odvijalo preko računa sportskog društva", naveo je Vučelić u saopštenju.

Prema njegovim rečima takav način poslovanja oduvek je bio praksa u drugim sportskim društvima.

"Partizan nikako nije izuzetak, a posebno ne kriminogeni izuzetak. To je tema o kojoj će se raspravljati na legalan način, pred legalnim i nadležnim državnim organima. Eventualno ogrešenje o propise će se jedino tu ustanoviti", zaključio je Vučelić.

Dugogodišnji funkcioner Partizana se tereti da je novac zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan, zbog čega su ga uhapsili priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom.

Tanjug, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track