SRĐAN BABIĆ ŠESTO POJAČANJE ZVEZDE: Srećan sam što sam dobio priliku da igram za najveći klub na Balkanu
Srđan Babić, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Jednogodišnja pozajmica

SRĐAN BABIĆ ŠESTO POJAČANJE ZVEZDE: Srećan sam što sam dobio priliku da igram za najveći klub na Balkanu

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavila je i šesto pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Srđan Babić, dvadesetjednogodišnji fudbaler koji igra na poziciji štopera, došao je na jednogodišnju pozajmicu u Crvenu zvezdu.

— Mnogo sam srećan što sam dobio priliku da igram za najveći klub na Balkanu. Drago mi je što su klubovi uspeli da se dogovore iako je malo potrajalo. Meni se sezona završila 12. juna jer se tamo igra dosta utakmica. Nakon kraćeg odmora počeo sam sa individualnim radom, ali trenutno nisam 100% spreman. Nadam se da ću moći da pomognem ekipi već u drugom kolu kvalifikacija — rekao je Babić.

Babićev najveći uspeh do sada svakako je zlatna medalja na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

— Od fudbalera sa Novog Zelanda su tu još samo Manojlović i Milošević, i sa te strane mi jeste malo žao što nisam ranije došao. Sa druge strane, cela ta naša generacija je i dalje u kontaktu — rekao je Babić koji će najverovatnije zadužiti broj „15“.

Svako iskustvo u inostranstvu je značajno i Babić smatra da je danas bolji fudbaler nego pre dve godine.

— Nakon epizode u Španiji, mogu da kažem da sam naučio jezik i stekao iskustvo radeći i trenirajući tamo. I u Španiji 90% ekipa igra sa visokom odbranom, tako da mi taj segment Zvezdine igre neće predstavljati problem. Činjenica je da sam možda i prerano otišao u inostranstvo, teško je izboriti se za minutažu naročito kada ste mladi. To je još jedan razlog zbog čega mi je drago što sam došao ovde, i pre svega želim da pomognem ekipi da uđe u Ligu Evrope, i naravno, da osvoji titulu — rekao je Babić.

Mitar Mrkela je naglasio da klub pregovara sa još nekolicinom fudbalera.

Rok za licenciranje igrača za drugo kolo kvalifikacija istiće noćas u ponoć, ali klub će iskoristiti mogućnost naknadne registracije još jednog igrača.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track