(VIDEO) POLICIJA PRESRELA AUTOBUS SA IGRAČIMA KUKEŠIJA: Šampion Albanije namestio meč sa moskovskim Dinamom?
Foto: Printskrin / You Tube

pokrenuta istraga

(VIDEO) POLICIJA PRESRELA AUTOBUS SA IGRAČIMA KUKEŠIJA: Šampion Albanije namestio meč sa moskovskim Dinamom?

Fudbal -

Austrijska policija pokrenula je istragu zbog nameštanja utakmice u pripremnom periodu, pošto je susret albanskog Kukešija i Dinama iz Moskve protekao pod sumnjivim okolnostima.

Već u prvoj minuti je Kukeši primio gol, nakon što je jedan igrač Dinama bez ikakvih problema prodro u šesnaesterac, prevario odbranu albanskog tima i postigao gol.

Ovo nije bila jedina sumnjiva akcija u utakmici, koja je odigrana 4. jula u Jenbahu u austrijskoj pokrajini Tirol, a koja je završena sa 6:0 u korist Dinama.

Savezna kriminalistička služba Austrije pokrenula je istragu protiv albanskog tima zbog sumnje nameštanja utakmice, odnosno kladioničarske prevare.

Na putu u pravcu Moldavije na kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona, gde Kukeši treba da igra protiv Šerifa, policija je zaustavila autobus tima i saslušala osam igrača, kao i trenera i menadžera.

"Na osnovu analize video snimka izabrano je tih osam igrača", objasnio je Andreas Holcer, šef kancelarije za organizovani kriminal u Saveznoj kriminalističkoj službi.

Odlučujuću informaciju za pokretanje istrage dala je jedna kladionica zbog sumnjivih klađenja. Radi se o petociferonoj svoti za koju je oštećena kladionica, ako se ispostavi da je bilo manipulacije.

Tokom saslušanja igrači su odbacili sve optužbe, a kako bi se isključila mogućnost da su se igrači dogovarali konfiskovani su njihovi mobilni telefoni.

Oni nisu želeli dobrovoljno da ih predaju i učinili su to tek na nalog državnog tužilaštva. Nakon višesatnih saslušanja igrači su mogli da nastave put u Tiraspolj, gde sutra igraju prvi meč 2. kola kvalifikacija za LŠ protiv Šerifa.

Policija je saopštila da nastavlja istragu i to ne samo u ovom slučaju, već i oko drugih utakmica.

Kuroir.rs / Kurir sport / Tanjug

Foto: Printskrin YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track