(VIDEO) FRKA U NAJAVI Grobari protiv Delija i Gejt 7: Navijači Zvezde i Olimpijakosa tri decenije u bratskim odnosima
Foto: Dado Đilas

Biće uzbudljivo i na tribinama

(VIDEO) FRKA U NAJAVI Grobari protiv Delija i Gejt 7: Navijači Zvezde i Olimpijakosa tri decenije u bratskim odnosima

Fudbal -

Voljom žreba fudbaleri Partizana sastaće se u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Olimpijakosom iz Atine.

Pod uslovom da prođu Budućnost koju su u prvoj utakmici drugog kola savladali sa 2:0.

Dodatnu težinu sudaru srpskog i grčkog šampiona daje činjenica da su navijači Crvene zvezde u bratskim odnosima sa pristalicama kluba iz Pireja već tri decenije.

Dve navijačke grupe, "Delije" i "Gejt 7" su u bratskim odnosima od 1986. godine, kada je Crvena zvezda gostovala Panatinaikosu u Atini, a pristalice kluba iz Pireja došle da pruže podršku crveno-belima.

U godinama koje su sledile to prijateljstvo je produbljivano zajedničkim akcijama, posetima i odlascima na gostovanje, a u maju prošle godine prijateljskom utakmicom u Beogradu obeleženo je 30 godina bratstva.

Upravo je Olimpijakos bio prvi rival Crvene zvezde na međunarodnoj sceni posle ukidanja sankcija 1994. godine. Tom prilikom su "Delije" imale koreografiju sa natpisom "Dobrodošli pravoslavna braćo".

Prisustvo na velikim derbijima koje igraju u domaćim šampionatima je neizbežno. Članovi "Gejt 7" redovno dolaze na večite derbije u Beograd, a isto važi za "Delije" kada u Atini igraju Olimpijakos i Panatinaikos.

Neizostavan deo na tribini navijača Olimpijakosa je transparent "Kosovo je Srbija".

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track