(FOTO) NAVIJAČI GASILI POŽAR U SPLITU: Ljuti rivali zakopali ratne sekire i zajedničkim snagama otišli u humanu misiju
Foto: Printskrin/Facebook

USPEŠNO OBAVLJEN ZADATAK

(FOTO) NAVIJAČI GASILI POŽAR U SPLITU: Ljuti rivali zakopali ratne sekire i zajedničkim snagama otišli u humanu misiju

Fudbal -

Veliki požar koji je juče besneo u okolini Splita u večernjim satima se proširio do samog grada, a vatrogasnim ekipama u pomoć su pristigli i navijači koji su se samoinicijativno prijavili da pomognu u gašenju vatrene stihije.

Na područijima zahvaćenim požarima oko Splita vatru je kontrolisalo 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletela su tri kanadera.

Ipak, u kasnim večernjim satima vetar je razbuktao plamen na dve lokacije u okolini grada te su vatrogasci čitave noć branili kuće u Strožancu i Podstrani.

Njima su se u gašenju vatrene stihije pridružili i navijači Torcide, Tornada, BBB i Ultrasi, koji su se samoinicijativno organizovali putem društvenih mreža.

U požaru su izgorele brojne kuće, neke su nagorele, kao i objekti i automobili. Deo stanovništva noćas je samovoljno napustio domove u ugroženim područjima, a smeštaj su im pružili brojni Splićani koji ih primaju u svoje domove.

foto: Printskrin/Facebook

Prema gruboj proceni, u požarima koji su već 27 sati aktivni na potezu od Omiša do Splita progutano je 4.500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a vatrogasci su tokom ponedeljka primili više od 5.000 poziva uznemirenih građana.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gori Crna Gora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track